EUROLYGA 2023

R. Šiškauskas: „Rungtynes sužaisti galėčiau, bet treniruočių tikrai nepasiilgau“

Buvęs „Lietuvos ryto” ir Maskvos CSKA žaidėjas Ramūnas Šiškauskas mano, kad šio vakaro Eurolygos rungtynėse „Siemens” arenoje visi Vilniaus klubo krepšininkai turi žaisti gerai, kad šeimininkai pasipriešintų daugkartiniams Rusijos čempionams.

Per savo karjerą ir CSKA, ir „Lietuvos ryto” klubams atstovavęs R. Šiškauskas tarp varžovų įžvelgia panašumų: „Abi komandos šį sezoną nerodo tokio žaidimo, kokio pačios norėtų.”<br>M. Kulbis
Per savo karjerą ir CSKA, ir „Lietuvos ryto” klubams atstovavęs R. Šiškauskas tarp varžovų įžvelgia panašumų: „Abi komandos šį sezoną nerodo tokio žaidimo, kokio pačios norėtų.”<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus ( „Lietuvos rytas")

Nov 15, 2012, 5:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:05 AM

1 ir 4. 4 ir 1. Pergales ir pralaimėjimus žyminčiais atvirkščiais skaičiais „Lietuvos ryto” ir Maskvos CSKA krepšininkai pasitinka Eurolygos reguliariojo čempionato antrojo rato pradžią.

Nors prieš 5 savaites Vilniaus komanda rimtai išgąsdino Eurolygos vicečempionus jų pačių arenoje ir buvo per vieną taiklų metimą nuo pergalės, po 73:75 pralaimėtų rungtynių šių klubų keliai išsiskyrė.

Maskvos superklubas nors ir sunkiai, bet pasiekė dar 3 pergales, kol praėjusią savaitę patyrė pirmąją nesėkmę – namie nusileido „Barcelona” komandai.

„Lietuvos rytas” lieka penktojoje D grupės vietoje su vienintele pergale prieš Belgrado „Partizan”.

„Abi komandos kol kas nerodo tokio žaidimo, kokio pačios norėtų, – prieš „Lietuvos ryto” ir CSKA rungtynes sakė R. Šiškauskas, praėjusią vasarą baigęs krepšininko karjerą. – Nors CSKA ir turi keturias pergales Eurolygoje, jos buvo pasiektos sunkiai.

„Lietuvos rytas” irgi dar neparodė visko, ką sugeba. Vilniečiai tikrai gali žaisti geriau.”

Vilniaus ir Maskvos klubuose prabėgo didžioji R. Šiškausko karjeros dalis.

Viena ryškiausių mūsų šalies krepšinio žvaigždžių „Lietuvos ryte” žaidė 1998–2004 m., CSKA – 2007–2012 m.

Net ir paskutinio pasiūlymo – jau baigęs karjerą – R. Šiškauskas sulaukė iš Vilniaus ekipos atstovų.

Apie tai ir apie šio vakaro rungtynių įžvalgas – dienraščio „Lietuvos rytas” interviu su R. Šiškausku.

– Ramūnai, ar smagus gyvenimas be krepšinio?

– Mėgaujuosi normaliu gyvenimu. Anksčiau buvo vien režimas, o dabar iš tiesų pajutau, ką reiškia gyventi.

– Ar pastaruoju metu esate gavęs pasiūlymų atgaivinti karjerą?

– Ne, tik buvęs „Lietuvos ryto” treneris Aleksandras Džikičius turbūt pusiau juokais buvo pasiūlęs prisidėti prie komandos.

Bet aš pasiūlymų nesvarstau.

– Dar nesate pasiilgęs krepšinio?

– Sužaisti kokias nors rungtynes galėčiau, bet treniruočių tikrai nepasiilgau. (Juokiasi.)

Kol kas man viskas gerai, tad nėra taip, kad griūčiau iš noro sugrįžti.

– Pirmosiose rungtynėse Maskvoje CSKA išplėšė pergalę iš „Lietuvos ryto” nagų paskutinę minutę. Ar gali pasikartoti toks scenarijus ketvirtadienį Vilniuje?

– „Lietuvos rytui” reikia sužaisti labai geras rungtynes, kad vėl pasipriešintų ir išlaikytų įtampą mače iki pabaigos.

Privalo gerai sužaisti visi Vilniaus krepšininkai, nes CSKA – galingesnė komanda. Tačiau viskas įmanoma.

– CSKA žaidimas šį sezoną nėra įtikinamas todėl, kad pasikeitė keli žaidėjai ir komandai dar reikia laiko susiderinti, ar tiesiog naujokų lygis žemesnis nei išėjusių krepšininkų?

– Klausimas vertas diskusijos.

Iš šalies atrodo, kad CSKA surinko neblogų žaidėjų. Kita vertus, sezonas dar neįpusėjo ir atėjus ne vienam ir ne dviem naujokams reikia laiko, kad treneris pažintų žaidėjus ir kad jie pažintų trenerį.

Manau, praėjus šiek tiek laiko CSKA komandos žaidimas turėtų pagerėti.

– Ar buvęs žalgirietis Sonny Weemsas yra pavojingiausias CSKA žaidėjas šį sezoną?

– Galbūt vienas svarbiausių, bet ne jis vienintelis.

Maskvos klubas turi daugiau svarbių žaidėjų, kurie pelno mažiau taškų, bet įdeda mažiau matomą indėlį.

Manau, vienas svarbiausių, o gal ir svarbiausias, komandai yra Viktoras Chriapa.

Jis nebūtinai primes daug taškų, nors reikalui esant gali padaryti ir tai, bet savo veiksmais gindamasis ir užsidegimu kovoti komandai duoda labai daug.

– Kaip „Lietuvos rytas” turėtų stabdyti CSKA vidurio puolėją Nenadą Krstičių?

– Reikės gerai padirbėti. Kuriam nors vienam bus sunku jį sulaikyti, reikės pagalbos.

Šiuolaikiniame krepšinyje sunku vienam apsiginti nuo gero krepšininko – nesvarbu, kurioje pozicijoje. Bet Darius Maskoliūnas turėtų sugalvoti, kaip bus ginamasi.

– CSKA žaidimą aikštėje valdo Milošas Teodosičius. Kodėl šio serbo, kuris 2010 m. buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygoje, žaidimas taip banguoja, ypač šį sezoną?

– Praėjusiais metais žaidimas buvo atiduotas į jo rankas, jis dirigavo atakoms. Šiemet gal yra kiek kitaip.

Kad ir kaip būtų, tai vis dar jaunas žaidėjas, jam tik 25-eri. Jis kartais per greitai užsidega, susinervina, o tai atsiliepia žaidimui.

Iš tiesų M. Teodosičius – geras įžaidėjas. Tik jam reikia išmokti labiau tvardytis aikštėje.

– Kuo Ettore Messinos treniruojamo Maskvos klubo žaidimas skiriasi nuo praėjusio sezono, kai CSKA vadovavo Jonas Kazlauskas?

– Žaidimo braižas iš tiesų pasikeitė. Pažįstu abu trenerius, jų krepšinio filosofija skiriasi.

J. Kazlauskas žaidėjams suteikdavo daugiau laisvės, o vadovaujant E.Messinai krepšininkai turi žaisti tik taip, kaip treneris pasako.

Nekalbu apie tvarką ar režimą, tačiau E. Messina griežtai reikalaudavo atlikti konkrečią užduotį. J.Kazlauskas leisdavo improvizuoti.

– Kuris „Lietuvos ryto” žaidėjas šį sezoną rungtyniauja solidžiausiai?

– Be abejo, Renaldas Seibutis. Jis žaidžia labai stabiliai, komandai visada atiduoda visą save.

Vilniaus komandos žaidimas daug priklauso nuo įžaidėjo. Jei solidžiai sužaidžia Nemanja Nedovičius, kitiems iškart lengviau.

Bet negali komandos traukti vien gynėjai – „centras” irgi lemia daug.

Jei nesiseka Predragui Samardžiskiui, kaip jau buvo keleriose rungtynėse, komandai daug sunkiau. Iš jo nereikia stebuklų, bet vien sužaidęs neblogai, pagal savo galimybes, jis palengvintų komandai rungtynes.

– Kuo „Lietuvos ryto” žaidimas pasikeitė, kai trenerio A. Džikičiaus vietą užėmė D. Maskoliūnas?

– Atėjus naujam treneriui nelengva iškart viską pakeisti. Tačiau matau, kad D. Maskoliūnas stengiasi įdiegti naujų idėjų.

Nemačiau tiek „Lietuvos ryto” rungtynių, kad galėčiau neklysdamas vertinti pokyčius. Bet jaučiu: pavykus įgyvendinti sumanymus, viskas turėtų pagerėti.

Komandų rezultatai šį sezoną

„Lietuvos rytas”

CSKA

Jungtinė lyga

A grupėje užima 7-ąją vietą (2 ir 3). Pergales iškovojo rungtynėse namie su Samaros „Krasnyje krylja” 81:70 ir pirmadienį svečiuose su Talino „Kalev” 73:60 (N.Nedovičius 18, D.Ivanovas 12).

Lyderiai: J. Blūmas – 11,7 tšk., N. Nedovičius – 11,6 tšk., R.Seibutis – 9,2 tšk., D.Ivanovas – 8,8 tšk., L. Radoševičius – 7,6 tšk.

B grupėje užima 2-ąją vietą (4 ir 1). Vienintelį pralaimėjimą patyrė rungtynėse svečiuose su Kauno „Žalgiriu” 66:76. Praėjusį sekmadienį namie įveikė Nimburko ČEZ 84:75 (V. Chriapa 15, S. Weemsas 14).

Lyderiai: N. Krstičius – 13,8 tšk., 5,6 atk. kam., S. Weemsas – 11,2 tšk., V. Chriapa – 10 tšk., 8,2 atk. kam., 4,8 rez. perd., M. Teodosičius – 9,4 tšk.

Nacionalinė lyga

Lietuvos lygoje užima 2-ąją vietą (3 ir 0).

Rusijos lygoje užima 1-ąją vietą (3 ir 0).

Eurolyga

Grupėje užima 5-ąją vietą (1 ir 4). Vienintelę pergalę pasiekė per rungtynes namie su Belgrado „Partizan” 69:61. Praėjusiame ture namie pralaimėjo Stambulo „Besiktas” 67:73 (S.Babrauskas 14, N. Nedovičius 11).

Lyderiai: R. Seibutis – 14,8 tšk. (13 v.), N. Nedovičius – 10,6 tšk., M.Katelynas – 7,2 tšk., 5,2 atk. kam., P. Samardžiskis – 6,8 tšk., S. Babrauskas – 6,4 tšk.

Grupėje užima 2-ąją vietą (4 ir 1). Vienintelį pralaimėjimą patyrė praėjusiame ture per rungtynes namie su „Barcelona” 60:81 (N. Krstičius 18, M. Teodosičius 12).

Lyderiai: S. Weemsas – 16,6 tšk. (9 v.), N. Krstičius – 14 tšk., 5 atk. kam., M. Teodosičius – 9,6 tšk., 3 rez. perd., V. Chriapa – 8,2 tšk., 6,8 atk. kam. (5 v.), 3 rez. perd., V. Micovas – 6,2 tšk.

Pirmosios rungtynės

Maskvoje CSKA laimėjo 75:73 (S. Weemsas 14, N. Krstičius ir V. Chriapa po 12/R. Seibutis 19, M. Katelynas 12, N. Nedovičius 11). Nuo tada į CSKA atvyko vienas naujas žaidėjas – D. Christmasas, tačiau sunkią traumą patyrė ir 4 mėnesius žaisti negalės Z. Ercegas (iki traumos įmesdavo vid. 10 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.