EUROLYGA 2023

S. Weemsas - apie Kauno „Žalgirį“ ir CSKA, ledo ritulį ir NBA, asmeninį virėją ir B. Obamą

Buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius Sonny Weemsas jau tris kartus šį sezoną lankėsi Lietuvoje. Maskvos CSKA lyderis spalio pradžioje žaidė Klaipėdoje prieš „Neptūną",prieš keletą savaičių viešėjo Kaune, kur kovojo prieš buvusią savo komandą, o ketvirtadienio vakarą 26 metų amerikietis Eurolygos rungtynėse kovojo su jam taip pat žinomu varžovu - Vilniaus „Lietuvos rytu“.

S. Weemsas tikina, kad nė dienos nepraleidžia be muzikos.<br>cskabasket.com nuotr.
S. Weemsas tikina, kad nė dienos nepraleidžia be muzikos.<br>cskabasket.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-17 19:08, atnaujinta 2018-03-15 08:39

Spalio pradžioje CSKA VTB jungtinėje lygoje 83:72 nugalėjo "Neptūną", o S. Weemsas pelnė 8 taškus. Spalio pabaigoje praėjusio sezono „Žalgirio" aistruolių numylėtinis į buvusios ekipos krepšį pelnė daugiausia - 13 taškų, bet CSKA suklupo 66:76. Šią savaitę Eurolygos mače "Siemens" arenoje amerikietis vėl buvo dėmesio centre, pelnė 19 taškų ir padėjo savo komandai iškovojo pergalę 71:62.

Maskvoje vienas geriausių Europoje rungtyniaujančių legionierių iš JAV dėmesiu nesiskundžia. Garsiausio Rusijos krepšinio klubo lyderis ne kartą tempė savo komandą iš duobės, o Eurolygoje tapo naudingiausiu spalio mėnesio žaidėju.

„Sport-Express“ žurnalistas intveriu su S. Weemsu išnarstė amerikietį po kaulelį - apie jo požiūrį į trenerį Ettore Messiną, rusų kalbos pamokas, NBA, NHL, mėgstamiausią muziką, filmus, asmeninį virėją, maistą, alkoholį, juodaodžius ir Baracką Obamą.

Dalį interviu su S. Weemsu pateikiame lrytas.lt skaitytojams.

- Sklinda kalbos, kad pradėjote mokytis rusų kalbos. Ar tai tiesa?

- Vaikinai turbūt pajuokavo. Iš tikrųjų, tai netiesa. Prisipažinsiu, kad nemoku nė vieno žodžio rusiškai.

- Nebijote CSKA trenerio E. Messinos, kurio net žvilgsnis gali sutrikdyti?

- Ne, ne, E. Messina visai nebaisus (juokiasi). Jo mimika manęs visiškai netrikdo.

- Esate prisipažinęs, kad CSKA sutartį su jumis norėjo pasirašyti dar praėjusį sezoną. Kodėl nepavyko?

- Derybos iš tiesų vyko, tačiau „Žalgiris“ nenorėjo manęs paleisti. Todėl reikėjo baigti sezoną Lietuvoje, o po to atnaujinome derybas su Maskvos komanda.

- Tarp kitko, Kauno komandos savininkas V. Romanovas jums išvykus iš „Žalgirio“ lyg ir sakė, kad jūsų pasitraukimas bus naudingas komandiniam žaidimui..

- Rimtai? Ką gi, galbūt kai kam nepatiko, kad savo individualiais veiksmais pritraukdavau labai daug dėmesio. Jam aiškiau, ką jis norėjo pasakyti. Galų gale, tai jo asmeninė nuomonė.

- Kaip jūs, praėjusį sezoną gyvenęs palyginti ramiame Kaune, apsipratote triukšmingoje Maskvoje?

- Tai nebuvo sudėtinga. Apskritai, be krepšinio labai daug užsiėmimų ir neturiu. Nedažnai išeinu iš namų, esu užkietėjęs namisėda.

- Jūsų pagrindinis tikslas Europoje - laimėti Eurolygą?

- Žinoma. Neįsivaizduoju, kas turėtų nutikti, kad šie planai pasikeistų (šypsosi).

- O kas bus, jeigu jus antrojoje sezono pusėje sulauksite kvietimo į NBA klubą? Koks bus jūsų sprendimas?

- Va, kur link jūs sukate (juokiasi). Ką gi, toks variantas įmanomas. Tačiau pats taip pasakysiu - iš pradžių aš su CSKA bandysiu laimėti Eurolygą. O po to jau žiūrėsime.

- Jeigu to nepavyks pasiekti šį sezoną, liksite dar metams?

- Mano kontraktas galioja trejus metus, tad viskas įmanoma. Ir vis dėlto, geriausia būtų Eurolygą laimėti šį sezoną (šypsosi).

- Pastebėjau, kad dažnai klausotės muzikos ir nuolat kažką niūniuojate. Jeigu atvirai, komandos draugai nėra sužavėti jūsų vokaliniais sugebėjimais. Kaip sakoma, į ritmą pataikote, o žodžių nežinote..

- Kas taip pasakė? Na, ir nedorėliai. Aš juos linksminu, o jie.. Pavardes, prašom (juokiasi). Jeigu atvirai ir nesigiriant, aš esu puikus dainininkas. Net nežinau, kas mane taip nesąžiningai šmeižia.

- Muzika jums padeda susikaupti prieš svarbias rungtynes?

- Aš apskritai myliu muziką ir negaliu nė dienos praleisti be jos. Dauguma juodaodžių krepšininkų daug laiko praleidžia klausydamiesi muzikos. Tačiau aš neturiu mėgstamiausios dainos, kuri mane įkvėptų prieš lemiamą mačą.

Bet man patinka mano dainų sąrašas - jis man suteikia daug teigiamų emocijų.

- Klausote hiphopo?

- Taip, man patinka hiphopas, tačiau pirmenybę teikiu RNB muzikos stiliui.

- Gal parekomenduosite keletą įrašų?

- Pasakyti jums atlikėjus? Žinoma, galiu, tačiau vardai jums tikrai nebus girdėti. Pavyzdžiui, Rickas Rossas, Youngas Jeezy. Nesate girdėjęs? Viešpatie, su kuo aš kalbu... Kaip tai įmanoma? (juokiasi). Siūlau įtraukti šiuos vaikinus į savo mėgstamos muzikos sąrašą. Jie iš tiesų yra geri.

- Kokie filmai jums mėgstamiausi?

- Pasiruoškite, pristatau jums visų laikų kino juostą - „Blogi vyrukai 2“. Ir nuspėdamas kitą jūsų klausimą skubu pasakyti, kad mano mėgstamiausias aktorius yra Willas Smithas, o visai ne Denzelis Washingtonas.

- Dažnai save vadinate juodaodžiu ir tuo didžiuojatės. Sakote, kad visi juodaodžiai taip daro.

- Tiesa, taip ir yra. Tai yra savotiška pozicija. Tačiau tame nematau kažko ypatingo.

- Neseniai vienas blogeris parašė, kad „Minnesotta Timberwolves“ komandos patekimas į Vakarų konferencijos pirmąjį penketuką prilygs stebuklui. O šiame klube dar žaidžia net 10 baltaodžių. Sutinkate su šiomis prognozėmis?

- Guldau galvą - taip neatsitiks. Be to, manau, komandai apskritai bus sunku patekti į atkrintamąsias varžybas.

- Bet juk jie puikiai pradėjo sezoną, nepaisant to, kad negali padėti traumuoti Kevinas Love'as ir Ricky Rubio...

- Priminkite, juk jie pralaimėjo „Toronto Raptors“, ar ne taip?

- Na, taip..

- Suprantate, Kanados klubas - vienas iš silpniausių lygoje šiuo metu. Apie kokią penktą vietą Vakarų konferencijoje galima kalbėti, jeigu pralaimima tokiam varžovui?

- Bet juk Minesotos komanda nugalėjo ir „Indiana Pacers“, ir „Brooklyn Nets“.

- O ką, nejaugi „Nets“ - pajėgi komanda? Žinoma, sudėtis jos nebloga.. Bet jeigu taip žiūrėtume, „Detroit Pistons“ sudėtis popieriuje taip pat nebloga. Suprantate?

- CSKA rungtynėse arenos nelūžta nuo sirgalių - krepšinis nėra populiariausia šaka Rusijoje. Bet krepšinis ir Jungtinėse Valstijose pagal populiarumą nėra pirmas - nusileidžia ledo rituliui, beisbolui, amerikietiškam futbolui?

- Žiūrėkit, Sonny jums atskleis vieną paslaptį. Amerikoje niekam tas ledo ritulys nerūpi, patikėkite manimi. Ir visam laikui baikime šią temą (šypsosi). Ir net jeigu jūs matote daug žiūrovų ledo ritulio rungtynėse, tai tik iliuzija - visiems ant jo nusispjaut.

O dėl beisbolo ir amerikietiško futbolo - bet kokiu atveju, krepšinis yra svarbiausia sporto šaka mano tėvynėje. Net televizijų reitingai tai patvirtina.

- Kalbama, kad jūs vienintelis CSKA klube turite asmeninį virėją. Net klubo prezidentas Andrejus Vatutinas jo neturi!

- Žinau, tai keista. Gali atrodyti, kad aš valgau kažką ypatingo. Tačiau iš tikrųjų man labai patinka namie pagamintas maistas. Mano meniu nepralenkiamas lyderis yra italų virtuvės maistas, o pirmiausiai - pasta. Šis patiekalas tiesiog negali atsibosti. O taip pat, be abejo, vištiena. Juk aš juodaodis, nepamiršote? (juokiasi). Visi juodaodžiai mėgsta vištieną.

- O kaip jums - senas geras vynas? Bent kartą per metus pabandote?

- Ne, ne ir dar kartą ne. Nemėgstu alkoholio. Ir nesvarbu, ką siūlote - ar seną piratišką romą, ar elitinį vyną. Šituo manęs tikrai nesudominsite. O, štai, pasta - visai kitas reikalas.

- Ir paskutinis klausimas - už ką balsavote JAV prezidento rinkimuose?

- Žinoma, už Baracką Obamą. Man atrodo, kad Mittas Romney turėjo labai mažai šansų. Esu įsitikinęs, kad mano tautiečiai priėmė teisingą sprendimą išrinkdami B. Obamą dar vienai kadencijai. Žinoma, nesu politikos žinovas, tačiau kai ką suprantu. Stengiuosi sekti įvykius savo šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.