EUROLYGA 2023

Krepšinio specialistų prognozė – Lietuvos rinktinė tvirtai peržengs B grupę

Sekmadienį paaiškėjo Slovėnijoje vyksiančio 2013 metų Europos krepšinio čempionato grupės. Burtai Lietuvos rinktinei lėmė žaisti B grupėje, kur taip pat pakliuvo Makedonija, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina, Latvija bei Serbija. Treneris Jonas Kazlauskas buvo kategoriškas: „Grupė – stipri“, tačiau ar lietuviams reikėtų sunerimti dėl patekimo į kitą etapą? Kokios rinktinės pateks į antrąjį etapą? Ar „Eurobasket 2013” čempionate yra mirtininkų grupė? Į šiuos klausimus portalui lrytas.lt atsakė krepšinio specialistai Rūtenis Paulauskas ir Modestas Paulauskas.

2011 metų Europos krepšinio čempionate Lietuvoje šeimininkai liko penkti.<br>R. Dačkus (fotodiena.lt.).
2011 metų Europos krepšinio čempionate Lietuvoje šeimininkai liko penkti.<br>R. Dačkus (fotodiena.lt.).
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Nov 19, 2012, 1:14 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 7:48 AM

Lietuvos grupės vertinimas.

M. Paulauskas: „Manau, kad grupė yra palanki. Visos komandos Lietuvos rinktinei yra įkandamos. Ekipos – panašaus lygio. Bus labai įdomios rungtynės. Nemanau, kad B grupėje yra lyderiai ar autsaideriai. Burtai – normalūs. Žinoma, pasisekė, kad negavome labai ryškių lyderių. Manau, kad Lietuvos rinktinė nesunkiai įveiks pirmąjį etapą. Tada jau reikės žiūrėti, kas bus“.

R. Paulauskas: „Lietuva ir Serbija – favoritės, tačiau serbai paskutinius savo mačus atrankoje sužaidė pakankamai prastai. B grupė – Lietuvai optimalus variantas, kuris nei per daug džiugina, nei liūdna".

Akistata su Makedonija.

M. Paulauskas: „Jonas nėra toks žmogus, kurį veiktų kažkoks jaudulys. Tas pralaimėjimas – toli praeityje. Be to, bus pasikeitusios sudėtys, ko gero, turėsime naujų krepšininkų. Žinoma, kovojant su makedonais nereikėtų susitelkti į kerštą. Kai mėgini keršyti, dažniausiai būna atvirkščiai, todėl reikėtų tiesiog žaisti ir laimėti“.

R. Paulauskas: „Galbūt žaisti su makedonais bus didesnė paspirtis. Prieš kelionę į Venesuelą lietuviai žaidė su jais. Jų pagrindinė jėga – Bo McCalebbas. Neaišku, ar jis atstovaus rinktinei, o makedonai neturi kuo jį pakeisti. Be to, jie neturi didelio žaidėjų pasirinkimo. Žinoma, rungtyniaujant su Makedonija reikia būti motyvuotiems ir budriems. Kaip ir visada, Balkanų rinktinės turi vieną kitą pajėgų žaidėją, tačiau jų ekipos neatsiskleidžia. Išskyrus makedonų reidą prieš dvejus metus.

Prognozė.

M. Paulauskas:

A grupė: Prancūzija, Didžioji Britanija, ?.

B grupė: Lietuva, Serbija, Makedonija.

C grupė: Ispanija, Slovėnija, Kroatija.

D grupė: Rusija, Graikija, Italija.

R. Paulauskas:

A grupė: Prancūzija, Didžioji Britanija, Ukraina.

B grupė: Lietuva, Serbija, Makedonija.

C grupė: Ispanija, Slovėnija, Kroatija.

D grupė: Rusija, Graikija, Turkija.

Bendras burtų vertinimas.

M. Paulauskas: „Burtai lėmė normalias grupes. Nėra jokios „Mirties“ grupės. Kai kur yra po vieną ryškesnį lyderį, o tada rikiuojasi panašaus pajėgumo komandos. Be to, dabar Europos krepšinis yra suvienodėjęs, todėl negalima nurašyti nei belgų, nei Gruzijos ar kitos iš pažiūros silpnesnės ekipos“.

R. Paulauskas: „Grupės išsidėliojo gerai. Manau, kad pagal reitingą paskirstyti krepšeliai daugmaž leidžia objektyviai paskirstyti komandas. Slovėnijoje netikėtumų bus, tačiau tarp laikomų favoritų ir autsaiderių – takoskyra didelė.

***

2013 metų Europos krepšinio čempionato grupės:

A grupė: Prancūzija, Didžioji Britanija, Vokietija, Ukraina, Belgija Izraelis (rungtynės vyks Liublianoje)

B grupė: Makedonija, Lietuva, Juodkalnija, Bosnija ir Hercegovina, Latvija, Serbija (Jesenicės miestas)

C grupė: Ispanija, Slovėnija, Kroatija, Lenkija, Gruzija, Čekija (Celjės miestas)

D grupė: Rusija, Graikija, Italija, Suomija, Turkija, Švedija (Koperio miestas)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.