EUROLYGA 2023

D. Maskoliūnas tikisi D. Adomaičio pagalbos žadinant „Lietuvos ryto“ aukštaūgius

Iki Eurolygos turnyro pirmojo etapo pabaigos liko keturi turai. Vos vieną pergalę iškovojusiam Vilniaus „Lietuvos rytui“ kiekvienos likusios rungtynės įgavo milžinišką kainą. Ketvirtadienį į Barselonoje vilniečiai tikisi pergalės, tačiau savo šansus ją iškovoti vertina realiai.

D. Maskoliūnas papriekaištavo P. Samardžiskiui.<br>D. Umbrasas
D. Maskoliūnas papriekaištavo P. Samardžiskiui.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

2012-11-21 08:24, atnaujinta 2018-03-15 06:29

Eurolygos D grupėje „Lietuvos ryto“ ir „Barcelona“ komandos keliai jau buvo susikirtę. Tuomet „Siemens“ arenoje katalonai iškovojo pergalę 67:49.

„Žinome, kad neužtenka su „Barcelona“ du kėlinius žaisti lygiai. Negalime jiems leisti atsikvėpti, nes kai taip įvyko rezultatas tapo stipriai neigiamas mums. Bandysime gintis taip, kaip gynėmės tuos du kėlinius, tada juos pristabdėme, neleidome įmesti tiek taškų, kiek jie paprastai meta.

Mūsų situacija žaidžiant su tokiomis komandomis yra labai aiški. Turime rodyti daug energijos, noro ir užsidegimo. Žinoma, reikia ir sėkmės, kurios šį sezoną vis nepagauname. Tikiuosi, kad ateis rungtynės, kai pagausime“, - sakė „Lietuvos ryto“ treneris Darius Maskoliūnas.

Treneris neslėpė, nemažai priekaištų jis turi aukštaūgiams. Strategas ne kartą žėrė priekaištus 214 cm ūgio makedonui Predragui Samardžiskiui.

Vis dažniau D. Maskoliūnas vietoje antrus metus „Lietuvos ryto“ garbę ginančio puolėjo į aikštę išleidžia 209 cm ūgio kroatą Leoną Radoševičių.

„Leonas užsitarnavo tas minutes, rungtynėse jis demonstruoja gerą žaidimą. Bandome kalbėti su Predragu, ieškoti priežasčių, kodėl pablogėjo jo žaidimas ir puolime, ir gynyboje. Automatiškai didžioji dalis jo minučių atitenka Leonui.

Nors žiema dar neprasidėjo, bet kai kurie mūsų aukštaūgiai jau prigulė žiemos miego. Bandysime juos pažadinti, kad daugiau naudos mūsų komandai duotų“, - kalbėjo treneris.

Vilniečių treneris tikisi, kad tai padaryti padės šią savaitę prie komandos trenerių štabo prisijungęs Dainius Adomaitis.

Abu krepšinio specialistai puikiai vienas kitą pažįsta. 1999-aisiais su Kauno „Žalgirio“ komanda jie tapo Eurolygos čempionais, o 2000-aisiais Sidnėjuje iškovojo olimpinių žaidynių bronzą.

„Sulaukėme daug kritikos, kad esame komanda, pelnanti mažiausiai taškų. Todėl Dainius gavo specialią užduotį šviežia galva pažiūrėti ką galime šioje situacijoje padaryti, ką pakeisti, kaip padidinti pelnomus taškus.

Nėra ko slėpti, su Dainiumi esame nemažai sūraus vandens išgėrę. Ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų esame draugai. Man malonu ir smagu turėti tokį petį šalia. Jis yra dirbęs ir asistentu ir vyriausiuoju treneriu, yra sukaupęs nemažai patirties, todėl tai bus visokeriopa pagalba tiek man, tiek klubui.

Nors daug kam nepatinka, bet aš manau, kad Lietuvos komandas turi treniruoti lietuviai, nes iš niekur tie treneriai neatsiranda. Jiems reikia dirbti, daryti klaidas ir mokytis“, - sakė D. Maskoliūnas.

Barselonoje dėl nugaros skausmo „Lietuvos rytui“ negalės padėti Artūras Jomantas. Dėl kelio problemų į Ispaniją neišvyko ir Vilmantas Dilys.

„Lietuvos rytas“ D grupėje yra iškovojęs vos vieną pergalę ir turnyro lentelėje užima paskutinę, šeštąją vietą.

Vilniečių dar laukia rungtynės su pagrindiniais varžovais dėl vietos „Top 16 etape“ - Belgrado „Partinzan“, Bambergo „Brose Baskets“ ir Stambulo „Besiktas“.

„Aukščiau bambos neiššoksime. Neturime tokių žaidėjų, kaip „Barcelona“. Žinoma, šitų rungtynių nelaidojame, važiuosime kovoti ir gal pavyks iškovoti pergalę. Gal įvyks stebuklas“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ kapitonas Steponas Babrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.