EUROLYGA 2023

Krepšinio ekspertai – apie „Žalgirio“ pergalę, surengtą šou ir žinutę „Lietuvos ryto“ klubui

Po rungtynių išvykoje maratono sugrįžę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį Eurolygos C grupėje džiugino savo aistruolius. Joano Plazos auklėtiniai 82:45 sutriuškino Vitorijos „Caja Laboral“ komandą ir užsitikrino vietą „Top 16” etape. Kas lėmė „Žalgirio“ šou? Ar varžovai neparuošė namų darbų? Kokie teigiami Kauno komandos bruožai? Ar ši pergalė – žinutė Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai, su kuria kauniečiai žais pirmadienį? Į šiuos klausimus atsakė krepšinio specialistai Robertas Kuncaitis ir Linas Kvedaravičius.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį 82:45 sutriuškino Vitorijos „Caja Laboral“ ekipą.<br>P. Mantautas
Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį 82:45 sutriuškino Vitorijos „Caja Laboral“ ekipą.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

2012-11-25 01:07, atnaujinta 2018-03-15 03:57

Nugalėjo? Sutriuškino? Sutrypė?

L. Kvedaravičius: „Manau, kad tinka visi epitetai, kurie reiškia pergalę tokiu skirtumu. Tai rekordinis skirtumas Eurolygoje. Pergalė buvo graži ir labai svarbi, nes kauniečiai užsitikrino kelialapį į „Top 16”. „Žalgiris“ padarė tai, ką ir turėjo – laimėjo.

Žinoma, rungtynių metu vyravo „Žalgirio“ gynyba, varžovai negalėjo daug įmesti. Nors iki ketvirtojo kėlinio rezultatas nebuvo didelis, šeimininkai kontroliavo situaciją, o vėliau labai greitai pradėjo didinti kraitį. Ketvirtojo kėlinio antroje pusėje „Caja Laboral“ subyrėjo tiek puolime, tiek gynyboje“.

R. Kuncaitis: „Matėsi, kad „Žalgiris“ jau buvo pasiilgęs rungtynių namuose. Nesitikėjau, kad Vitorijos ekipai bus lengva. Gaila, kad mačas vyko kažkur tris kėlinius. Vėliau „Žalgiris“ jau trypė varžovus. Kauniečiai turėjo pauzių puolime, tačiau jos buvo nereikšmingos. Visi „Žalgirio“ krepšininkai sužaidė gerai ir buvo svarbūs“.

Naujas varžovų treneris.

L. Kvedaravičius: „Vitorijoje rungtynės „Žalgiriui“ buvo žymiai sudėtingesnės. Buvo sezono pradžia, ekipos viena kitos nepažinojo, vyko krepšininkų susižaidimas. Pirmoji pergalė leido kauniečiams savimi pasitikėti, o šios pergalės laukėme ir tikėjomės.

Ž. Tabakas turėjo per mažai laiko, kad kažką pakeistų. „Caja Laboral“ yra visiškai subyrėjusi, todėl jam reikės daug dirbti, kad sugrąžintų Vitorijos ekipą į pergalių kelią“.

R. Kuncaitis: „Šiose rungtynėse treneris daug nepakeitė. Manau, kad problema yra krepšininkų širdyje ir galvoje. Varžovams reikėjo kovoti, tačiau jie greitai nuleido rankas. „Caja Laboral“ mėgino žaisti, tačiau jiems nelabai pavyko. Komandos problema – ne treneryje ar taktikoje, o psichologijoje“.

„Žalgirio“ šou.

L. Kvedaravičius: „Tai, kad „Žalgiris“ darė, ką norėjo lėmė nusiteikimas. Jau nuo pat mačo starto kauniečiai buvo ryžtingi ir, praktiškai, jau po antrojo kėlinio viskas buvo nulemta. Pabaiga buvo aiški. Taip žaidusį „Žalgirį“ nugalėti būtų labai sunku, ypač Kaune.

„Žalgirio“ krepšininkai buvo tinkamai pasirengę ir nusiteikė. Vien tas faktas, kad kauniečiai atsikovojo tiek kamuolių po varžovų krepšiais (23), rodo tai, koks yra nusiteikimas turėti antrąjį šansą“.

R. Kuncaitis: „Žalgiris“ jau trečiajame kėlinyje išsprendė visas problemas. Tada jie, pasakysiu tiesiai šviesiai, pradėjo tyčiotis iš varžovų. Žinoma, kauniečiai to nusipelnė – jie gerai gynėsi, perėmė daug kamuolių, žaidė agresyviai, kartojo metimus. „Caja Laboral“ ekipa pati kalta, kad leido „Žalgiriui“ šitaip elgtis“.

Meistriškumo skirtumas, ar  varžovų neatlikti namų darbai?

L. Kvedaravičius: „Manau, kad žaidėjų individualus meistriškumas skyrėsi. Kauniečiai buvo individualiai pajėgesni. Be to, Vitorijos komandos suolas nėra toks ilgas. Tai ir lėmė mačo baigtį. „Žalgiris“ dar turi tiek daug potencialo, kad apie „Caja Laboral“ kalbėti, kaip apie potencialius priešininkus – neverta“.

R. Kuncaitis: „Varžovai rengėsi kovai su „Žalgiriu“. Žinoma, kauniečių meistriškumas ir pasitikėjimas savo jėgomis - „Žalgirio“ pusėje. Tai galioja ne tik šiam mačui, tačiau visam laikotarpiui. Tačiau nereikia pamiršti, kad tai turi įrodyti nuolat, o ne viename mače“.

Spurtas ketvirtajame kėlinyje.

L. Kvedaravičius: „J. Plaza dirbo nuosekliai. Jis laiptelis po laiptelio veda komandą aukštyn. Ketvirtajame kėlinyje matėme spaudimą. Manau, kad taip treneris savo ekipą ruošia kitoms kovoms. Spaudimas ilgai netruko, tačiau buvo keičiamas ritmas, tempas. Komanda klausė trenerio nurodymų, o strategas leido sau atlikti ir mokymo procesą“.

R. Kuncaitis: „Treneris ne kartą akcentavo, kad nesvarbu, kokios rungtynės ir rezultatas – žaisti reikia iki galo. Tai ir atsispindėjo ketvirtajame kėlinyje. Kauniečiai pirmavo, tačiau nevaikščiojo, o dirbo savo darbą, paspaudė varžovus. Pritariu tokiam trenerio sprendimui, kuomet stengiamasi žaisti agresyviai ir išlaikyti ryžtą bei tempą“.

Rungtynių žvaigždė.

L. Kvedaravičius: „Visa komanda. Krepšininkai pasiekė tai, ko norėjo ir ką turėjo pasiekti - „Top 16” etapą. Jeigu kažką išskirti individualų degtuką, kuris įžiebė tą laužą, tai ne pirmą kartą paminėčiau Marko Popovičių, kuris sugeba užvesti ekipą. Dar būtų galima pabrėžti Mindaugo Kuzminsko žaidimą. Manau, kad jis su kiekvienu maču gali tikėtis vis daugiau laiko aikštėje“.

R. Kuncaitis: „Esu linkęs nuopelnus atiduoti komandai. Visi, kas buvo aikštėje, atliko savo darbą. Nesvarbu, ar jie į krepšį krovė efektingai, ar metė paprastai. Ši pergalė – trenerio ir visos komandos nuopelnas“.

Pliusai.

L. Kvedaravičius: „Nusiteikimas. „Žalgiris“ po keleto nesėkmių sugeba susikaupti. Tai didelis pliusas. Kitas pliusas – ilgas suolelis. Matėme, kad nekaip sekėsi R. Kaukėnui ar T. Dardenui, tačiau treneris turėjo kuo užpildyti spragas. Žinoma, yra kur tobulėti. „Žalgiris“ galėtų geriau mėtyti baudas, tačiau iš to ką matėme, galima išskirti tik pliusus“.

R. Kuncaitis: „Alkis. Nesvarbu, su kuo žaidžia, laimi ar ne - „Žalgirio“ krepšininkai atrodo alkani pergalių. Jie žaidžia agresyviai, kovoja dėl kiekvieno kamuolio ir gynyboje, ir puolime. Klaidų buvo, tačiau to neišvengsi“.

Atkarpa iki „Top 16” etapo.

L. Kvedaravičius: „Žalgiriui nereikėtų atsipalaiduoti, nes po to atsipalaidavimo būna sunku susikaupti. Tačiau J. Plaza galės sau leisti daugiau eksperimentuoti. Manau, kad daugiau pažaisti gaus tie, kurie aikštėje praleidžia mažiau laiko. Tai daryti verta, nes Eurolygoje dar laukia daug varžybų. „Svarbiausia, kad ateityje kojos nepakištų per didelis pasitikėjimas savimi“.

R. Kuncaitis: „Jiems reikia būti akyliems ir budriems. Varžovai su „Žalgiriu“ žais labiau susikoncentravę. Kauniečiai dabar laikomi favoritais, todėl varžovai labiau stengsis. Dabar atrodo, kad viskas tavo rankose, tačiau reikia išlaikyti koncentraciją. Reikia išlaikyti gerą formą, stilių ir agresyvumą. To reikia, kad „Top 16” etape „Žalgiris“ žaistų dar geriau“.

Pažymys.

L. Kvedaravičius: 10.

R. Kuncaitis: 8-9.

Pirmadienio derbis su „Lietuvos rytu“.

L. Kvedaravičius: „Manau, kad rungtynės bus kitokios. Žaidėjai šiam Lietuvos derbiui nusiteikia kitaip. Mačas turėtų būti įdomesnis. Nemanau, kad tie, kurie kalba, jog „Lietuvos rytas“ bus sutriuškintas, yra teisūs. Turėtume pamatyti kovą ir geras rungtynes“.

R. Kuncaitis: „Žalgiris“ pasiuntė ženklą „Lietuvos rytui“, tačiau tai bus kitos rungtynės. Vilniečiai norės bent įkasti kauniečiams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.