EUROLYGA 2023

D. Maskoliūnas prieš dvikovą su „Partizan“: „Keliausime į vieną „draugiškiausių“ arenų“

Lietuvos vicečempionas „Lietuvos rytas“ ketvirtadienį Eurolygos VIII ture žais žūtbūtinį mūšį dėl galimybės rungtyniauti kitame turnyro etape. Varžovas – Belgrado „Partizan“ ekipa. Kaip ją įveikti, sostinės komandos vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas žino. Namuose Vilniaus „Lietuvos rytas“ varžovus nugalėjo 69:61. Lietuvos ekipa pasiryžusi pergalę pakartoti ir Belgrado arenoje. Tiesa, ten „Lietuvos rytą“ pasitiks ypač aistringai palaikantys „Partizan“ ekipą sirgaliai, kurie svečiams stengsis sudaryti pragarišką atmosferą.

Kaip įveikti „Partizan“, sostinės komandos vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas žino. Vilniuje „Lietuvos rytas“ varžovus nugalėjo 69:61.<br>M. Astrauskas
Kaip įveikti „Partizan“, sostinės komandos vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas žino. Vilniuje „Lietuvos rytas“ varžovus nugalėjo 69:61.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Nov 28, 2012, 11:11 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:29 AM

Anot stratego, aistruoliai - svarbus „Partizan“ komandos pliusas, tačiau Serbijoje jie nėra neįveikiami, tą ne kartą įrodė kitos ekipos.

„Nuotaikos kovinės, tik nelabai turime laiko darbui, kaip žinote, pirmadienį buvo rungtynės su „Žalgiriu“, antradienį rengėme vaizdo įrašų peržiūrą, atstatomąją treniruotę, kurioje aiškinomės, kaip ginsimės prieš „Partizan“, ką naudosime, kas buvo gerai pirmame mače prieš Belgrado ekipą“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas.

„Žaidėjams, kurie pirmadienį mače su „Žalgiriu“ rungtyniavo ilgiau, pavyzdžiui, Renaldui Seibučiui, Predragui Samadžiski, Steponui Babrauskui, Dejanui Ivanovui, Mindaugui Katelynui, suteikėme daugiau poilsio. Mums reikia būti kupiniems jėgų. Rungtynių grafikas įtemptas, nieko nepadarysi, dėl to nesiskundžiam, tiesiog tokia situacija, kada per dvejas savaites sužaidėme su trimis pajėgiomis Eurolygos komandomis".

Abiejų klubų situacija yra panaši - 7 pralaimėjimai ir 1 pergalė bei paskutinės pozicijos „D“ grupės lentelėje. Dėl prastesnio praleistų taškų santykio Vilniaus klubas užima 6 vietą, ketvirtadienio varžovai - penkti.

„Keliaujame žaisti į vieną „draugiškiausių“ Europoje arenų, Belgrade mačas labai svarbus. Žvelgiant į turnyro lentelę, į šansus patekti į Top 16 etapą, vienareikšmiškai tai „gyvybės ir mirties“ mačas. Visi puikiai suprantame rungtynių reikšmę, tačiau tas iš šalies spaudimas ekipai ne į naudą. Jei nuolat „štampuosite“ žiniasklaidoje - „gyvybės ir mirties“ mačas, tai tikrai rungtynių dieną galime turėti nedaug „gyvų“ žaidėjų.

Puikiai žinome, kur žaisime, mes bandome tam ruoštis. Mes esame geresnė komanda už „Partizan“. Vienintelis dalykas, kuris gali pakišti koją, tai arenoje „karšta“ atmosfera, kurią sukuria sirgaliai.

Kad galime įveikti Belgrado ekipą, tą įrodė ne viena komanda ir mes stengsimės tą pakartoti. Žiūrint taktiniu požiūriu, Belgrado komandos žaidimas nepasikeitė nuo pirmojo rato, naudoja tuos pačius derinius. Abejoju tuo, ar prieš mus ruošia kažką specialaus, jų ekipa nepasikeitusi, žaidėjai tie patys.

Pasikartosiu, jiems namuose energijos suteikia sirgaliai, kurie savo energiją perduoda komandai. Ypač svarbi rungtynių pradžia, svarbu nepasiduoti keliamam triukšmui, nesusigūžti, o drąsiai stoti, kautis, kamuolys apvalus.

Kaip jau minėjau, pastarąsias ketverias rungtynes mes kaunamės 35 minutes ir rungtynių pabaigoje pritrūksta mums kvapo. Priminsiu, žaidėme prieš vienas geriausių Eurolygos komandų. Manau, Belgrade galėsime daryti didesnę rotaciją, žaidėjai turės daugiau jėgų rungtynių pabaigai. Bet visko gali būti, elgsimės pagal rungtynių eigą“, - teigė D. Maskoliūnas.

Ekipos strategui pritarė „Lietuvos ryto" legionierius iš Latvijos Janis Blumas. Anot jo, svarbu neleisti jauniems „Partizan" krepšininkams įsibėgėti ir nepasiduoti sirgalių spaudimui. 

„Turėsime gerai žaisti gynyboje, rungtyniausime prieš jauną ekipą, amžiumi galbūt jaunesnę nei mūsų. Nusimato labai sunkus mūšis Belgrade, ten atmosfera labai triukšminga, į rungtynes susirenka daug aistringai „Partizan“ komandą palaikančių žiūrovų. Bet mes galime įveikti priešininkus, reikia tik kietai žaisti, neleisti įsibėgėti aikštės šeimininkams ir taip mes galime laimėti rungtynes.

Žvegiant į statistinius rodiklius, galbūt mes esame stipresnė komanda. Tačiau tai turėsime įrodyti aikštėje. Varžovų gretose rungtyniauja daug jaunų, perspektyvių žaidėjų, kurie po kelerių metų gali tapti žvaigždės.

Pritarčiau vyriausiajam treneriui, jog Belgrado sirgaliai yra „Partizan“ pliusas. Tai labai svarbus mačas ir aikštės šeimininkams, tą žino serbų aistruoliai. Aš niekada nežaidžiau toje arenoje, taigi, man tai bus įdomi patirtis“, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ legionierius iš Latvijos Janis Blumas.

Eurolygos VIII turo „D" grupės rungtynės tarp Belgrado „Partizan“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ - šį ketvirtadienį, lapkričio 29 d., 21.45 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.