EUROLYGA 2023

N. Nedovičius: „Mano mamai ir seseriai eiti į mačą Belgrade pernelyg pavojinga“

Specialiai lrytas.lt, Belgradas

Jau persikėlus į Belgradą, kai išryškėjo krepšininko talentas, 2010-aisiais „Partizan“ kvietė N.Nedovičių pakeisti marškinėlius.<br>M. Kulbis
Jau persikėlus į Belgradą, kai išryškėjo krepšininko talentas, 2010-aisiais „Partizan“ kvietė N.Nedovičių pakeisti marškinėlius.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Nov 29, 2012, 2:34 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:36 AM

Rungtyniauti Belgrado „Pionir“ arenoje – pragaras bet kuriam „Partizan“ krepšininkų varžovui. Taip bus ir šįvakar, kai žūtbūtinį Eurolygos mačą Serbijos sostinėje žais „Lietuvos rytas“. Bet iš visų Vilniaus klubo žaidėjų „Partizan“ sirgaliams taikinys nr.1 tikrai bus Nemanja Nedovičius, nes serbas yra atstovavęs mirtinų „Partizan“ priešų ekipai.

„Partizan“ fanai labiau nekenčia „Crvena zvezda“ negu myli savo klubą“, - sakė 21-erių įžaidėjas, praėjusią vasarą į „Lietuvos rytą“ persikėlęs būtent iš „Crvena zvezda“.

Lietuviška priešprieša tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ sirgalių yra vaikų žaidimas palyginti su karu, kuris vyksta tarp „Partizan“ ir „Crvena zvezda“. Fanų mūšiuose net yra žmonių aukų.

Nors N.Nedovičiaus tėvai ir sesuo gyvena visai šalia „Pionir“, šįvakar į areną šeimos moterys neis – pernelyg pavojinga. Todėl, kad gali nukentėti fiziškai? „Taip, - patvirtino 192 cm ūgio krepšininkas. – Ir tėvas su mano dėde turės sėdėti tribūnoje tyliai, jokiu būdu neparodyti, kad palaiko ne „Partizan“. Kitaip nežinia, kuo viskas gali baigtis“.

„Crvena zvezda“ stovykloje N.Nedovičius atsidūrė sutapus aplinkybėms. Ir „Partizan“, ir „Crvena zvezda“ įvairiuose Serbijos regionuose turi savo krepšinio mokyklų filialus. Nedideliame Užicės mieste, kur N.Nedovičius augo, buvo tik „Crvena zvezda“ mokykla. Ten paauglys ir nuėjo.

Jau persikėlus į Belgradą, kai išryškėjo krepšininko talentas, 2010-aisiais „Partizan“ kvietė N.Nedovičių pakeisti marškinėlius. Jis atsisakė ir tapo visų „juodai-baltų“ priešu.

„Partizan“ daug metų dominuoja Serbijos krepšinyje, bet skaičiuojant įvairių sporto šakų komandas sirgalių skaičiumi šalyje nepralenkiama yra „Crvena zvezda. Ypač tai ryšku futbole – žmonės iki šiol didžiuojasi, kad „raudonai balti“ 1991-aisiais tapo stipriausiu futbolo klubu Europoje.

Nors dviejų Belgrado klubų sirgaliai aršiai pliekiasi tarpusavyje ir šlykščiai įžeidinėja varžovų žaidėjus per rungtynes, fiziškai užsipulti sportininkus vengiama.

N.Nedovičius nė sykio neturėjo bėdų su „Partizan“ sirgaliais viešose vietose dėl to, kad yra „Crvena zvezda“ vaikas. Net didžiausi chuliganai suvokia: jei prasidės tokie dalykai, kita pusė irgi atsakys smurtu.

Bet su „Crvena zvezda“ ekipa prieš „Partizan“ nesyk kovojęs N.Nedovičius geriausiai iš vilniečių žino, kokio priėmimo laukti „Pionir“ arenoje. Ir nesvarbu, kad jis yra viena didžiausių Serbijos krepšinio vilčių, atstovauja šalies rinktinei? „Aš žinau, kad nė vienam „Partizan“ fanui šįvakar tai nerūpės“, - patikino „Lietuvos ryto“ įžaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.