EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis: „Istorija apie M. Balčiūną nuskambės ne tik Lietuvoje“

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno įsipainiojimas į korupcijos skandalą sporto pasaulyje iškėlė itin svarbų klausimą - ar LKF postuose įvyks rokiruotės? Jeigu įtarimai pasitvirtins, Arvydas Sabonis turėtų svarstyti M. Balčiūno atleidimo klausimą. Taip sako ne vienerius metus Lietuvos krepšinio oru kvėpavę Rimas Kurtinaitis ir Sergejus Jovaiša, kurie teigė, kad bylai pasiekus teismą ir įrodžius M. Balčiūno kaltę, jis pats privalėtų palikti postą.

R. Kurtinaitis siūlo nedaryti skubotų išvadų.<br>M. Kulbis
R. Kurtinaitis siūlo nedaryti skubotų išvadų.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2013, 11:02 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:45 PM

„Ateityje bendraujant su tarptautinėmis sporto federacijomis būtų sunkoka tikėtis kažko gero iš jų. Kad ir palaikymo, ar gero žodžio. Manau, kad šitas reikalas yra M. Balčiūno problema. Jeigu ta problema yra. Aš netikiu, kad jis yra taip giliai įsipainiojęs“, - „Lietuvos ryto“ televizijai teigė S. Jovaiša.

Šiuo metu Maskvos srities „Chimki“ komandą treniruojantis R. Kurtinaitis ramina aistras ir tikina, kad dabar reikia laukti, kur pasuks visa situacija.

„Kažkokių didelių simpatijų M. Balčiūnui nejaučiu, tačiau tokiu momentu reikia būti objektyviam. Negalima sakyti: „O, reikia trauktis“. Viskas turi būti išaiškinta. Galbūt ten nėra pažeidimų ir paprasčiausiai jis papuolė į tą situaciją, tačiau ten nieko blogo nepadarė? Žinoma, gaila, kad taip nutiko, nes istorija nuskambės ne tik Lietuvoje. Nenorėčiau dabar sakyti, kas yra kaltas, nes dar turi būti viskas išaiškinta.

Jeigu buvo padaryti pažeidimai, M. Balčiūnas turėtų pasitraukti iš posto. Tačiau klausimas, kokio jie lygio? O gal jų iš viso nebuvo? Tada jis neturėtų trauktis“, - svarstė R. Kurtinaitis.

LKF situacijos nekomentuoja.

Anot teisėsaugininkų, 2010 metais tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir LKF buvo pasirašyta daugiau kaip 2 mln. litų vertės sutartis dėl Europos vyrų krepšinio čempionato varžybų organizavimo, krepšinio populiarinimo ir plėtros mieste programos įgyvendinimo paslaugos pirkimo, nors galėjo būti žinoma, kad ši sutartis nebus tinkamai vykdoma, išrašytos sąskaitos už atliktus darbus bus suklastotos.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas ir viešbučio „Romantic“ savininkė Dalia Kuklierienė kol kas sulaikyti dviem paroms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.