EUROLYGA 2023

A. Sabonis: „M. Balčiūnas nekaltas, o jis uždarytas kaip narkotikus pardavinėjęs nusikaltėlis“

Lietuvos krepšinio federaciją (LKF) sukrėtęs ir jos veiklą sutrikdęs generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno sulaikymas sutelkė sporto bendruomenę. Federacija nusprendė palaikyti M. Balčiūną, nes manoma, kad jo veikla su įstatymais nesikirto. Dėl tos pačios priežasties ir įvertinus LKF veiklą nuspręsta M. Balčiūno pareigų nepavesti kitiems žmonėms.

A. Sabonis netiki teisėsaugos argumentais, kad M. Balčiūnas gali trukdyti tyrimui.<br>P. Mantauto nuotrauka iš archyvo
A. Sabonis netiki teisėsaugos argumentais, kad M. Balčiūnas gali trukdyti tyrimui.<br>P. Mantauto nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 11, 2013, 10:17 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:44 PM

Ikiteisminis tyrimas pradėtas įtariant, kad prisidengiant Europos vyrų krepšinio čempionatu Panevėžio savivaldybės lėšos buvo skirtos privataus viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai. Prokurorai prašė M. Balčiūną suimti dviem mėnesiams, tačiau teismas nebuvo toks griežtas – paskirtas 20 dienų suėmimo terminas.

„Mindaugas krepšiniui atsidavęs fanatiškai. Sunku pasakyti, kiek žalos dabar pridaryta. Ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio mastu. Į Lietuvos federacijos daržą įridentas akmuo. Pasidalinom darbais, darbas nenutrūko, nieko tragiško neįvyko, bet gaila, kad tokia žala padaryta, ją bus sunku pataisyti“, - sakė LKF prezidentas A. Sabonis.

Pasak A. Sabonio iš FIBA vadovų niekas į LKF nesikreipė jokių paaiškinimų. Legendinis krepšininkas taip pat sakė besitikintis, kad teisėsauga savo darbą atliks gerai.

„Na matot, skandalas. Jums gerai, darbo turit. Mums negerai. Tikrai netikim, kad ten taip yra. Niekas niekur nieko nenušalino, nes niekas niekur nėra kaltas“, - tikino A. Sabonis.

A. Sabonis netiki teisėsaugos argumentais, kad M. Balčiūnas gali trukdyti tyrimui ir dėl to jam reikia skirti suėmimą.

„Jis yra dviejų vaikų tėvas, šeimos žmogus. O dabar kaip koks narkotikus pardavinėjęs nusikaltėlis uždarytas“, - piktinosi prezidentas.

LKF atstovai taip pat teigia, kad M. Balčiūnui pateikti įtarimai šokiravo, nes LKF sutartis su Panevėžio savivaldybe nebuvo sudaryta slapta — ji buvo svarstoma šio miesto taryboje, visi miesto politikai, savivaldybės teisininkai ją nagrinėjo, dėl jos buvo balsuojama.

LKF taip pat iki šiol pildė visus savo sutartimi prisiimtus įsipareigojimus. Visi žino, kad Panevėžyje pagal sutartį vyko „EuroBasket 2011“ grupės varžybos, šiame mieste ir toliau kasmet rengiame daug įvairių krepšinio renginių. 2012-aisiais čia vyko Europos 16-mečių vaikinų čempionatas, kontrolines rungtynes žaidė įvairaus amžiaus rinktinės, susitiko Lietuvos ir Latvijos moterų nacionalinės komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.