EUROLYGA 2023

Pasirengimui Europos čempionatui vadovavęs R. Alekna: „Reikėtų suimti teisininkus, kurie rengė projektus“

„Reikėtų suiminėti teisininkus, kurie rengė tuos projektus“, - taip apie Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno suėmimą ir visą istoriją „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo buvęs pasirengimo Europos krepšinio čempionatui vyriausybinės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna.

Pasak R. Aleknos, teismui reikėjo suimti teisininkus, parengusius projektą, kuris dabar yra ašyje bylos, kuri pradėta įtariant, kad prisidengiant Europos vyrų krepšinio čempionatu Panevėžio savivaldybės lėšos buvo skirtos privataus viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.<br>V. Balkūnas
Pasak R. Aleknos, teismui reikėjo suimti teisininkus, parengusius projektą, kuris dabar yra ašyje bylos, kuri pradėta įtariant, kad prisidengiant Europos vyrų krepšinio čempionatu Panevėžio savivaldybės lėšos buvo skirtos privataus viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 11, 2013, 7:38 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:49 PM

Pasak R. Aleknos, teismui reikėjo suimti teisininkus, parengusius projektą, kuris dabar yra ašyje bylos, kuri pradėta įtariant, kad prisidengiant Europos vyrų krepšinio čempionatu Panevėžio savivaldybės lėšos buvo skirtos privataus viešbučio „Romantic“ rekonstrukcijai.

„Norėčiau paminėti, kad ilgai buvo svarstoma, kokiu būdu būtų galima išspręsti Panevėžio viešbučio klausimą. Svarstyme dalyvavo abiejų pusių teisininkai. Buvome tikri, kad teisininkai parengė tokį variantą, koks jokiu būdu nesikerta su įstatymais.

Nei tuometinis meras Vitalijus Satkevičius , nei M. Balčiūnas – nėra teisininkai. Jie tiesiog tikėjo teisininkų parengtu variantu, koks ir buvo pateiktas Panevėžio miesto savivaldybės tarybai, kad šie tam pritartų“, - kalbėjo R. Alekna, kuris neslėpė nusivylimo, kad suterštas taip girto Europos krepšinio čempionato vardas.

„Kažkokių įtarimų, kad kažkas neskaidru, nebuvo. Juolab, kad visi projektai ir darbai buvo kruopščiai pateikiami ir atsiskaitomi tarpžinybiniai darbo grupei, kurioje buvo Finansų ministerijos, Teisingumo ministerijos, Ūkio reikalų ministerijos, Vidaus Reikalų ministerijos ir visų savivaldybių, kuriose vyko čempionatas merai ar jų atstovai.

Buvo galima įsivaizduoti, kad tas procesas galėjo vykti skaidriau. FIBA „Europe“ vadovai pažymėjo, kad čempionatas praėjo sklandžiai ir buvo suorganizuotas aukščiausiu lygiu bei mažiausia kaina.

Dabar stebina ir liūdina, kad ta medaus statinė gadinama šaukštu deguto, - kalbėjo buvęs pasirengimo Europos krepšinio čempionatui vyriausybinės darbo grupės vadovas. - Buvau įsitikinęs, kad viskas įvyko pagal Lietuvos Respublikos įstatymus. Tikrai nepritarčiau, jeigu viskas būtų buvę padaryta apgaunant, klastojant. Viskas buvo daroma taip, kad vyktų skaidriai ir jog nė viena pusė nepakliūtų į teisėsaugos nemalonę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.