EUROLYGA 2023

Maskvos srities „Chimki“ slegia 15 mln. litų skola, klubą gelbėja nauji rėmėjai

Ant bankroto ribos atsidūrusią Maskvos srities „Chimki“ komandą spaudžia nemenkos skolos, o pagalbos ranką tiesia nauji rėmėjai. Po valdžios atstovų ir klubo vadovų susitikimo antradienio popietę žiniasklaidai buvo pranešta, kad Rimo Kurtinaičio treniruojamos „Chimki“ skola siekia 174 mln. rublių (15 mln. litų) ir ji turi būtų padengta per sausio mėnesį. Skelbiama, kad dabartinę skolą padengs nauji rėmėjai. Klubą iš finansinės krizės traukia dvi statybų kompanijos.

Praėjusiais metais Europos taurės turnyre triumfavusi „Chimki“ šį sezoną susiduria su dideliais finansiniais sunkumais.<br>M. Kulbio nuotr. iš archyvo
Praėjusiais metais Europos taurės turnyre triumfavusi „Chimki“ šį sezoną susiduria su dideliais finansiniais sunkumais.<br>M. Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2013, 1:32 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:35 PM

Laikinai Maskvos srities gubernatoriaus pareigas einantis Andrejus Vorobjovas pareiškė, kad dabar pagrindinis klubo tikslas - rasti naują šeimininką, kuris kontroliuotų situaciją. Jis taip pat patikino, kad valdžia papildomų pinigų klubui tikrai neketina skirti.

„Nenoriu rėmėjų jėga tempti į kažkokią avantiūrą. Šiandien pakvietėme potencialius rėmėjus ir aš, kaip gubernatorius, pasiruošęs ieškoti tų kompanijų, kurioms krepšinis yra įdomus. Mes prašome iš klubo skaidrumo - gerbėjai turi žinoti, kam leidžiami pinigai, kiek uždirba žaidėjai.

Sausį rėmėjų dėka skolos bus padengtos ir už tai mes nuoširdžiai jiems dėkojame. Šios bendrovės padėjo. Bet klubas negali sėdėti rėmėjams ant kaklo - „Chimki“ turėtų suderinti pajamas ir išlaidas“, - kalbėjo gubernatorius.

A. Vorobjovas tvirtino, kad klube nepavydėtina situacija susidarė dėl šiurkščių finansinės drausmės pažeidimų.

„Kaip suprantu, komandos treneriai ir žaidėjai atsidūrė visiškai neaiškioje situacijoje. O situacija yra tokia, kad klubo skolos siekia 174 mln. rublių. Regionas ir miestas vykdė visus finansinius įsipareigojimus klubui“, - sakė A. Vorobjovas.

Regiono vadovas užsiminė, kad valdžia ateityje turėti labiau remti sportuojantį jaunimą ir tik jį ugdydamas ieškoti naujų rėmėjų profesionaliam sportui.

„Manau, ateityje turime labiau dėmesį sutelkti dėmesį jaunimo sporto plėtrai. Tai nereiškia, kad neturėtume remti profesionalių sportininkų, bet visur yra riba, turėtų dominuoti protas. Turime rengti savo sportininkus, mums reikia savų grynuolių. Turime juos nešioti ant rankų, tada bus lengviau surasti ir rėmėjų. Mums reikia keisti politiką, turime veikti atvirai ir skaidriai“, - kalbėjo A. Vorobjovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.