EUROLYGA 2023

Specialiai iš Australijos grįžęs A. Guoga mūru stoja už M. Balčiūną

Skandalas, sukrėtęs Lietuvos krepšinį, verslininką Antaną Guogą anksčiau, nei šis planavo, parginė į Lietuvą. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno suėmimas šokiravo buvusį Lietuvos krepšinio rinktinės vadovą.

A. Guoga į Lietuvą grįžo dėl M. Balčiūnui mestų kaltinimų.<br>J. Stacevičius
A. Guoga į Lietuvą grįžo dėl M. Balčiūnui mestų kaltinimų.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jan 16, 2013, 1:34 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:35 PM

„Grįžau pažiūrėti, kas čia Lietuvoje darosi. Labai prastos nuotaikos, net reikėjo palikti Australiją. Mindaugas suimtas. Laikau jį vienu iš Lietuvos patriotų, kuris tarnauja Lietuvai. Pasistengsiu sužinoti daugiau detalių, kodėl taip yra“, - kalbėjo A. Guoga.

Praėjusią savaitę M. Balčiūnas buvo suimtas jam ir dar dviem asmenims pareiškus įtarimus dėl Panevėžio miesto savivaldybės lėšų panaudojimo „Romantic“ viešbučio rekonstrukcijai rengiantis Europos krepšinio čempionatui. LKF generaliniam sekretoriui buvo skirtas 20 dienų suėmimas.

A. Guogą labiausiai papiktino ne M. Balčiūnui mesti kaltinimai, bet jo sulaikymas ir skirtas areštas. Jis pripažino, kad su byla nėra susipažinęs ir jokios įtakos tyrimui daryti negali ir neketina. Verslininkas M. Balčiūnui pažadėjo moralinę paramą.

„Galiu nuvažiuoti pas žmoną, kažką padėti, morališkai palaikyti. Spaudimo prokuratūrai daryti juk negaliu. Džiaugiuosi, kad Generalinė prokuratūra peržiūrės bylą, ir tikiuosi, kad greitai išspręs. Koks tas sprendimas bebūtų, tokį jį priimsime. Nežinau visų kaltinimų, girdėjau, kažkas sakė, kad jis propagavo, jog turnyras vyktų Panevėžyje. Labai gerai, kad tyrimai yra daromi, bet ar reikia nelaisvėje laikyti žmogų, kuris nėra kaltinamas kažko paėmęs? Kaip dabar jis būdamas laisvėje galėtų pakenkti tyrimui? Juk visi kompiuteriai iš federacijos yra paimti.

Nežinau, jis kaltas ar nekaltas, manau, per anksti spręsti, bet jis yra nelaisvėje. Toks žmogus, kuris garsina Lietuvą visame pasaulyje, kuris atstovauja krepšiniui viso pasaulio mastu – tai mane piktina.

Jis palaiko artimus santykius su rėmėjais, atidirba daugiau negu reikia. Jis yra geras, doras žmogus, puikus pavyzdys jaunimui, jis tarnauja Lietuvai. Jis atsako už savo veiksmus. Niekada neturėjau įtarimo, kad galėtų siekti naudos sau. Jo prioritetas – Lietuva, jaunimas ir mokslas. Aš šokiruotas, kad toks žmogus gali būti anksti ryte išvežtas ir įkalintas. Manau, tai kertasi su logika“, - M. Balčiūną gynė A. Guoga.

A. Guoga Lietuvoje žadėjo likti tol, kol paaiškės M. Balčiūno likimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.