EUROLYGA 2023

NBA skautai pranašauja tragišką 2013-ųjų naujokų biržą

NBA skautai prognozuoja, kad šių metų derlius NBA naujokų biržoje bus kaip niekada skurdus. Keletas patyrusių NBA žvalgų neabejoja, kad lygos autsaideriai, turėsiantys pirmuosius šaukimus, šių metų birželį stipriai nusivils.

Vienas iš pretendentų tapti 2013 metų NBA naujokų biržos pirmuoju šaukimu - UCLA gynėjas Sh. Muhammadas.<br>AP
Vienas iš pretendentų tapti 2013 metų NBA naujokų biržos pirmuoju šaukimu - UCLA gynėjas Sh. Muhammadas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-18 01:29, atnaujinta 2018-03-13 18:33

„Nemanau, kad būsima naujokų birža bus gera. Tai yra metai, kai geriau parduoti savo šaukimą. Ir nesvarbu, kurį“, - pareiškė neįvardytu likti turėjęs NBA skautas.

Kodėl 2013-ųjų NBA naujokų biržai klijuojama vienos prasčiausių per visą istoriją etiketė?

Vienas skautų teigė, kad taip yra dėl NBA taisyklės, reikalaujančios, kad krepšininkai universitete gali praleisti ir vienerius metus. Jo įsitikinimu, tokios „lengvatos“ leido žaidėjams labai greitai persikelti į NBA, o ne likti universiteto salėje. Kitaip tariant, dauguma jaunuolių labai jauni ateina į NBA lygą.

Žinoma, yra išimčių. Anthony Davisas, Kylie Irvingas - šie jaunuoliai sėkmingai įsiliejo į stipriausios krepšinio lygos kovas. Tačiau yra tuzinas krepšininkų (DeMarcusas Cousinsas, Derrickas Favorsas ir kiti), kurie karjeros NBA pradžioje tiesiog mokėsi, kaip žaisti krepšinį.

Be to, pasak skautų, juntamas tam tikras talentų srauto į NBA periodiškumas. 2003 metais NBA naujokų birža davė LeBroną Jamesą, Carmelo Anthony, Dwayne'ą Wade'ą, Chrisą Boshą. Tada buvo įspūdinga 2008-ųjų vasara - į lygą atėjo Derrickas Rose'as, Russellas Westbrookas, Kevinas Love'as.

„Dabar laukia liesas periodas“, - įsitikinęs skautas.

Paprastai lygos skautai žino, kam atiteks pirmasis naujokų biržos šaukimas. Šį kartą atspėti pavardę, kurią pirmiausia ištars NBA komisaras Davidas Sternas, gerokai sunkiau.

Tarp tokių laimingųjų minimi Shabazzas Muhammadas (UCLA), Cody Zelleris („Indiana Hoosiers“), Nerlensas Noelis (Kentukio universitetas), Anthony Bennettas (UNLV).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.