EUROLYGA 2023

Eurolyga: CSKA pergalių serija ir drama Pirėjuje

Prireikė vos keturių turų, kad Eurolygos „Top 16” etape išryškėtų lyderiai. Abiejose grupėse keturias pirmaujančias ir keturias už ketvirtfinalio borto liekančias ekipas skiria jau dvi pergalės. Kodėl Pirėjo „Olympiakos” klubas po mačo su Sienos „Montepaschi” padavė protestą? Kiek tęsis Maskvos CSKA pergalių serija? Kelių taškų pritrūko Jonui Mačiuliui, kad pagerintų asmeninį rekordą? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – įdomiausių Eurolygos turo skaičių apžvalgoje.

ontepaschi” lyderis B. Brownas išplėšė pergalę savo komandai Pirėjuje prieš titulą ginantį „Olympiakos”.<br>AP
ontepaschi” lyderis B. Brownas išplėšė pergalę savo komandai Pirėjuje prieš titulą ginantį „Olympiakos”.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas („Lietuvos rytas")

2013-01-21 15:30, atnaujinta 2018-03-13 13:56

0. Tiek pergalių lieka Vokietijos klubų sąskaitoje ir po ketvirtojo „Top 16” turo. Nei Bambergo „Brose”, nei Berlyno ALBA antrajame etape nelaimėjo dar nė karto ir rikiuojasi E grupės uodegoje. Tiesa, šią savaitę viena Vokietijos komanda pergalę tikrai pasieks, nes „Brose” ir ALBA kovos tarpusavyje.

F grupėje pergalių neturi du Stambulo klubai: „Besiktas” ir „Fenerbahce”.

1. Tiek rungtynių praėjusią savaitę laimėjo namie žaidusios komandos.

Šeimininkų garbę apgynė tik „Chimki” ekipa, kuri sutriuškino Tel Avivo „Maccabi” 88:67. Ketvirtasis „Top 16” turas buvo priešingybė trečiajam, per kurį šeimininkai laimėjo visus mačus.

2. Tiek taškų Maskvos CSKA žaidėjas Sonny Weemsas įmetė į savo buvusios komandos Kauno „Žalgirio” krepšį. Tai buvo nerezultatyviausias jo mačas šį sezoną, bet S. Weemsas turėjo rimtą pasiteisinimą – jis ką tik sugrįžo iš JAV, kur gydėsi traumą.

Bet amerikiečio indėlio net nereikėjo, kad CSKA įtikinamai nugalėtų „Žalgirį” 87:73.

3. Tiek minučių žaidė Madrido „Real” gynėjas Martynas Pocius per rungtynes su Malagos „Unicaja”. Lietuvis pelnė 4 taškus, tačiau antrojo kėlinio pradžioje patyrė traumą ir šlubčiodamas paliko aikštę.

Nors M. Pocius daugiau negalėjo padėti savo komandai, ji puikiai sužaidė ketvirtąjį kėlinį ir pasiekė pergalę 72:64.

4. Tiek komandų „Top 16” etape žengia be pralaimėjimų. Po 4 pergales pasiekė CSKA, „Real”, Vitorijos „Caja Laboral” ir Sienos „Montepaschi”.

5. Tiek taškų „Montepaschi” atsiliko nuo Pirėjo „Olympiakos” ekipos likus žaisti 35 sek. Tada Italijos čempionai padarė stebuklą – pelnė 7 taškus iš eilės ir išplėšė pergalę 74:72.

Lemiamą Sienos komandos spurtą sudarė veterano Tomo Resso dėjimas, trys taiklūs Bobby Browno baudos metimai ir to paties B.Browno dvitaškis, likus 1,7 sek. užbaigęs greitą „Montepaschi” ataką.

„Olympiakos” žaidėjai Acie Law ir Kyle’as Hinesas paskutinę minutę dviejose iš eilės atakose nesugebėjo įmesti iš po krepšio.

6. Tiek minučių „Chimki” ekipa laikė užrišusi savo krepšį rungtynių su „Maccabi” antrajame kėlinyje.

Rimo Kurtinaičio auklėtiniai per šią rungtynių dalį pelnė 16 taškų, nuskuodė į priekį 40:29 ir nepaliko nė mažiausios abejonės, kad yra labiau verti pergalės.

7. Tiek Stambulo „Anadolu Efes” krepšininkų surinko dviženklį taškų skaičių per 94:76 laimėtas rungtynes su Bambergo klubu.

„Anadolu Efes” pasiekė trečią iš eilės pergalę ir šią savaitę laukia į svečius atvykstančio „Žalgirio”.

8. Vidutiniškai tiek taškų „Top 16” etape pelno Šarūnas Jasikevičius. Tai net triskart daugiau, negu „Barcelona” gynėjas įmesdavo reguliariajame sezone (tada jo vidurkis buvo 2,7 tšk.).

Šaras į „Besiktas” krepšį įmetė 9 taškus ir padėjo katalonams pasiekti pergalę 73:59.

9. Tiek rungtynių iš eilės laimėjo CSKA klubas. Maskviečiai vienintelę nesėkmę patyrė namie žaisdami su „Barcelona”, bet po to laimėjo 5 iš eilės pirmojo etapo rungtynes ir visas 4 „Top 16” dvikovas.

Tai yra ilgiausia šio sezono serija. Taip pat 9 rungtynes iš eilės pirmajame etape laimėjo „Barcelona”.

10. Šis skaičius sustingo Pirėjo arenos švieslentėje „Olympiakos” rengiant paskutinę ataką. Pirėjo komandai puolant (rezultatas tuomet buvo lygus 72:72) laikrodis staiga sustojo ir maždaug 3 sek. rodė, kad žaisti liko 10,0 sek.

Iš pradžių dėl šio nesusipratimo audringai protestavo svečių trenerių štabas, tačiau galiausiai visa tai atsisuko prieš šeimininkus. Rungtynės pailgėjo 3 sekundėmis, o „Montepaschi” įžaidėjas B. Brownas pergalingus taškus pelnė likus žaisti 1,7 sek.

„Olympiakos” dėl šio epizodo padavė protestą.

28. Tiek taškų pelnė rezultatyviausias turo žaidėjas J. Mačiulis. Atėnų „Panathinaikos” puolėjas per laimėtas rungtynes su ALBA žaidė 22 min., pataikė abu dvitaškius, 6 iš 8 tritaškių ir visas 6 baudas.

Lietuvis vien per pirmąjį kėlinį įmetė 14 taškų ir artėjo prie karjeros rekordo. Vis dėlto sužaisti rezultatyviau nei 2009 metų sausį, kai atstovaudamas „Žalgiriui” įmetė 29 taškus į Nansi SLUC krepšį, J. Mačiuliui nepavyko.

29. Tiek balų surinko naudingiausiu savaitės krepšininku pripažintas „Chimki” aukštaūgis Paulas Davisas. Jis per 21,5 min. pelnė 16 taškų, atkovojo 9 kamuolius, blokavo 5 metimus ir išprovokavo 5 pražangas.

Savaitės penketas

„Lietuvos ryto” versija: B. Brownas („Montepaschi”, 22 tšk.), M. Teodosičius (CSKA, 24 tšk.), J. Mačiulis („Panathinaikos”, 28 tšk.), V. Chriapa (CSKA, 15 tšk.), P. Davisas („Chimki”, 16 tšk.).

Savaitės lietuvis: J. Mačiulis („Panathinaikos”).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.