EUROLYGA 2023

M. Balčiūnas – apie kaltinimus paėmus kyšį, santaupas ir susidariusią situaciją

„Esu įsipareigojęs detaliai nekomentuoti bylos. Manau, kad jau pakankamai informacijos buvo žiniasklaidoje. Daugiau ar mažiau, visa tai atitinka tikrovę. Visi pareikšti kaltinimai pagrinde yra dėl „Romantic“ viešbučio““, - „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7” kalbėjo sukčiavimu kaltinamas Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

M. Balčiūnas teigė, kad tikisi, jog ši istorija nesuterš jo vardo.<br>V. Balkūnas
M. Balčiūnas teigė, kad tikisi, jog ši istorija nesuterš jo vardo.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:39 PM

- Vyriausybės darbo grupės pasirengimo Europos čempionatui vadovas Raimundas Alekna sakė, kad jam buvo žinoma schema, pagal kurią Panevėžio miesto savivaldybės pinigai buvo perduoti LKF, o LKF juos perdavė viešbučiui „Romantic“. Esą apie tai žinojo visi, kas užėmė aukštesnes pareigas, organizuojant Europos čempionatą. Ar ta schema buvo skirta tik tam, kad pinigai nukeliautų į „Romantic“ viešbutį?

- Visa problema ir yra dėl skirtingo situacijos traktavimo. Dabartinė situacija susidarė ne dėl informacijos turėjimo, o dėl jos trūkumo. Mano pareiga ir noras įnešti aiškumo, papildant žinias. Visi žinome, kad kiekviena savivaldybė skyrė pinigus Europos čempionato organizavimui ir jie buvo tam naudojami.

Panevėžio situacija buvo specifinė, nes pinigų panaudojimas buvo reglamentuotas sutartyse. Sutartyse buvo numatyta, kad pinigai turi būti naudojami tiems tikslams.

Kodėl kilo ta problema? Mes pasirašydami sutartis, kurios buvo viešos, viską darėme visiškai viešai. Sprendėme paskutinę problemą, kuri grasino visam čempionatui. Neradus pinigų, būtų buvę kilę du klausimai: kam statyta arena? Kur kelti visą čempionato grupę?

- Jūs turėjote du milijonus litų išlaidų ir jums reikėjo pajamų. Sukūrėte projektą Panevėžio savivaldybei. Jį pardavėte savivaldybei už du su puse milijono litų?

- Taip. Tuo metu galvojant, kuriam Lietuvos miestui skirti šalies rinktinę, galvojome, kad tas miestas turėtų labiau prisidėti. Pabrėžiu, kad viskas buvo vieša ir skaidru. Mane pribloškė, kad po kelių metų viskas traktuojama, kaip nusikaltimas.

- Kaltinimai jums prasiplėtė. Dabar esate kaltinamas ir kyšio paėmimu.

- Negaliu komentuoti bylos detalių. Kiekvienam iškeltam kaltinimui turiu atsakymus. Man reikia juos pagrįsti dokumentais.

- Logiška būtų manyti, kad esate kaltinamas kyšio paėmimu iš „Romantic“ viešbučio savininkės...

- Mano giliu įsitikinimu tai nebuvo joks kyšis. Turiu tai kaip pagrįsti. Manau, kad išaiškės visa situacija.

- Tai esate ėmęs pinigus iš „Romantic“ viešbučio savininkės?

- Ne. Tikrai ne. Nė lito.

- Kiek grynųjų pinigų pareigūnai paėmė iš jūsų namų?

- Tai buvo mano santaupos, kurios pagrindžiamos mano pajamomis.

- Kalbama, kad tai – keliasdešimt tūkstančių eurų...

- Ne.

- Tai gal litų?

- Nenorėčiau apie tai kalbėti, nebent tokia informacija buvo pasirodžiusi viešojoje erdvėje.

- Esate modernus žmogus, tačiau nėra modernu laikyti pinigus namie, kai yra bankai...

- Jūs žinote, kokia situacija su bankais. Be to, turėjau planų, kaip juos išleisti. Normalu, kad žmonės turi namie santaupų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.