EUROLYGA 2023

Pirmasis D. Motiejūno treneris: „Jau geriau kaime būti pirmam, nei mieste paskutiniam“

„Šiandien per radiją girdėjau, kad Donatui, jei toliau žais tiek, kiek iki šiol, iki sezono pabaigos liko sužaisti 40 minučių. Taip suskaičiavo žurnalistai“, - liūdnai pajuokavo pirmasis krepšininko Donato Motiejūno treneris Saulius Marčiukaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jan 23, 2013, 5:35 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 9:49 AM

Buvusį jo auklėtinį trečiadienį „Houston Rockets“ komanda jau trečią kartą išsiuntė į NBA antrinę lygą. 22 metų 213 cm ūgio D. Motiejūnas žais „Rio Grand Valley Vipers“ komandoje.

„Šimtą kartų geriau žaisti Europoje ir tobulėti. Arba reikia stengtis pakeisti komandą, nes akivaizdu, kad viduje kažkas blogai“, - svarstė krepšinio specialistas.

Su D. Motiejūnu treneris Kaune nuo pirmos klasės dirbo septynerius metus.

- Donatas jau trečią kartą išsiunčiamas į NBDL. Ar sportininko tai psichologiškai nesužlugdys? - lrytas.lt paklausė S. Marčiukaičio.

- Tai ir yra didžiausia problema. Net tokį patyrusį žaidėją kaip Arvydą Macijauską, kuris tiek laiko buvo žaidęs Europoje, NBA praktiškai sužlugdė. Gerai, kad tuomet grįžo į Europą, atsigavo. Nors Donatas yra stiprus ir užsispyręs.

- Kaip manote, kodėl jam vis nesiseka pritapti „Rockets“ komandoje?

- Manau, kad ne ta komanda jį pasirinko. Ten dominuoja juodaodžiai krepšininkai ir traukia saviškius. Viskas priklauso nuo trenerio, jis gali pasodinti arba patempti žaidėją. Donatas yra stiprus ir vertas ten žaisti. Jis stiprus ir fiziškai, ir morališkai, užsispyręs, siekia tikslo, ne vėjavaikis koks. Jis tikras darbininkas. Manau, kad geriausias variantas jam būtų pakeisti komandą.

- Ar galėtumėte išskirti komandą, kur jam būtų lengviau pritapti?

- Labai sunku pasakyti.

- „Rockets“ komanda pastaruosius du kartus Donatui NBDL leido sužaisti vos keletą rungtynių. Jam puikiai pasirodžius – susigrąžindavo. Gal pačiam Donatui būtų naudingiau ilgiau pažaisti NBDL, nei keliauti iš vienos lygos į kitą ir trinti NBA suolą?

- Tai tikrai būtų geresnis variantas. Kaip sakoma: „Geriau būk kaime pirmas, nei mieste paskutinis.“ Jei „Rockets“ negauna žaisti, tai kur kas geriau antrinėje lygoje rungtyniauti ir tobulėti. Juk ir NBDL gerų žaidėjų yra.

- Tikite, kad Donatui susiklostys karjera NBA?

- Tikiu. Turi susiklostyti. Žinoma, jei dar kartą atsidurtų tokioje situacijoje, tai geriau jau grįžti į Europą. Čia jis būtų vienas vedančiųjų žaidėjų. Neabejoju tuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.