EUROLYGA 2023

D. Adomaitis: „Džiaugiuosi ir savo auklėtinių padarytu darbu, ir varžovų pagalba“

„Svarbiausia, kad vaikinai tikėjo tuo, ką daro“, - po pergalės Eurolygos jaunių turnyre kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos treneris Dainius Adomaitis. Sostinės klubo krepšininkai Eurolygos jaunių atrankos turnyre Šiauliuose trečiosiose rungtynėse iškovojo pergalę 84:59 prieš Zagrebo „Cibona“ ekipą ir savo grupėje užėmė pirmą vietą.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos treneris Dainius Adomaitis džiaugėsi savo treniruojamos ekipos pergale.<br>G. Šiuparys
Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos treneris Dainius Adomaitis džiaugėsi savo treniruojamos ekipos pergale.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2013-01-25 21:15, atnaujinta 2018-03-13 05:51

Tą pavyko padaryti po Rygos VEF nesėkmės 84:86 Leveno „Topsportschool” komandai. Belgų „dovanėlė leido Vilniaus ekipai užimti pirmą vietą.

„Džiaugiuosi ir savo auklėtinių padarytu darbu, ir tuo, kad mums padėjo varžovai. Svarbiausia, kad vaikinai tikėjo tuo, ką daro.

Jie įvykdė viską, ką buvome sutarę – buvo uždengti abu „Cibonos“ lyderiai Marko Arapovičius ir Lovro Mazalinas. Aišku, jautėsi nemažas jaudulys, nes tai buvo išlikimo rungtynės.

Tokiame amžiuje svarbu viskas, nes dauguma žaidėjų dar nebuvo patekę į tokią situacija, kai laimėti reikia žūtbūt.

Iš pradžių įtampa darė savo – pernelyg dažnai bandėme atakuoti iš toli, bet po pertraukos problemų prieš „aikštę“ nebeturėjome.

Šiandien mažiau taškų įmetė Edvinas Šeškus, bet toks ir turi būti lyderis – mesti tada, kai komandai labiausiai reikia taškų. Jis šiandien organizavo žaidimą, patikimai gynėsi.

Kokio varžovo norėčiau? Varžovas nesirenkamas, bet, aišku, labiau norėtųsi lietuviško finalo. Lietuviai esame, todėl privalome sirgti už savus“, - po laimėto kelialapio į finalą kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.