EUROLYGA 2023

K. Kemzūra: „Nesutinku, kad Londono žaidynėse įvyko Lietuvos krepšinio nuopuolis“

„Didžiausia tragedija būtų, jeigu net nebūtume patekę į olimpines žaidynes. Nesutinku, kad ten pasiektas rezultatas – Lietuvos krepšinio nuopuolis. Liūdna, kad nepraėjome ketvirtfinalio barjero. Vis dėlto nedaug kalbėjau laimėjęs, tai pralaimėjęs apie tai kalbėsiu dar mažiau“, - apie Lietuvos krepšinio rinktinės pasiekimus olimpiadoje kalbėjo tuometis nacionalinės ekipos treneris Kęstutis Kemzūra, kurio auklėtiniai Londone buvo aštunti.

K. Kemzūra nesutinka, kad Lietuvos rinktinės pasirodymą olimpiadoje galima vadinti šalies krepšinio nuosmukiu.<br>G. Šiuparys
K. Kemzūra nesutinka, kad Lietuvos rinktinės pasirodymą olimpiadoje galima vadinti šalies krepšinio nuosmukiu.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 25, 2013, 6:12 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:06 AM

K. Kemzūra „BasketNews.lt radijui“ kalbėjo ne tik apie rinktinės rezultatus, tačiau ir apie krepšininkų natūralizaciją bei Donatą Motiejūną, kuris yra pareiškęs, jog į rinktinę nepateko dėl politinių priežasčių.

„Nemanau, kad natūralizacija – teisingas kelias. Juk tai kitokie jausmai, kitokios nuotaikos, motyvacija. Man nesinorėtų, kad Lietuvos Respublikos pasas pasibaigus rungtynėms būtų kažkur išmestas“, - kalbėjo K. Kemzūra, kuris pabrėžė, kad D. Motiejūnas vietos jo ekipoje negavo dėl objektyvių priežasčių.

„Jis puikiai žino, kad pastaraisiais metais buvo kviestas į rinktinę. Manau, kad jis tikrai būtų patekęs į pagrindinę sudėtį. Tačiau jis norėjo patekti į NBA, todėl pasirinko kitą kelią. Tai visiškai suprantama. Čia buvo bandoma prikišti politiką, užkulisinius žaidimus. Nieko panašaus nebuvo“, - kalbėjo K. Kemzūra, kurį prie Lietuvos krepšinio rinktinės posto pakeitė Jonas Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.