EUROLYGA 2023

Eurolygos savaitės apžvalga – svarbiausi skaičiai ir simbolinis penketukas

Maskvos CSKA ekipai suklupus rungtynėse namie, Eurolygos antrajame etape be pralaimėjimų žengia tik Madrido „Real” ir Sienos „Montepaschi” klubai.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas („Lietuvos rytas”)

Jan 28, 2013, 1:21 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 3:11 AM

Kaip puikiomis progomis laimėti nepasinaudojo Atėnų „Panathinaikos” ir Tel Avivo „Maccabi” krepšininkai? Koks buvo Lietuvos krepšininkų rezultatyvumo vidurkis? Kiek taškų pritrūksta Kauno „Žalgiriui”, kad laimėtų išvykoje?

Apie tai ir kitus praėjusios savaitės įvykius – tradicinėje įdomiausių Eurolygos skaičių apžvalgoje.

1. Tiek kartų per visą Eurolygos istoriją tarpusavyje kovojo dvi Vokietijos komandos.

Praėjusią savaitę vykusioje pirmojoje „vokiškoje” dvikovoje Berlyno ALBA namie įveikė Bambergo „Brose” krepšininkus 82:63. Pirmąją pergalę „Top 16” etape iškovojusi ALBA pavijo Kauno „Žalgirį” ir šią savaitę atvyks į Lietuvą. Kauno ir Berlyno klubų rungtynės „Žalgirio” arenoje bus žaidžiamos ketvirtadienį.

2. Šitiek rungtynių šį sezoną Eurolygoje pralaimėjo Maskvos CSKA krepšininkai. „Kariškiai” abi nesėkmes patyrė namie žaisdami su Ispanijos komandomis: pirmajame etape nusileido „Barcelona”, praėjusią savaitę Malagos „Unicaja” (81:94). Įdomu, kad abu nesėkmingi mačai vyko ne „Megasport” arenoje, kurioje nuo šio sezono pradžios dažniausiai žaidžia Maskvos klubas, o senoje CSKA salėje.

3. Tiek kartų per vieną ataką, kurią rengė paskutinę rungtynių minutę, Tel Avivo „Maccabi” ekipa metė į Pirėjo „Olympiakos” krepšį. „Maccabi” žaidėjai dukart atkovojo kamuolį puldami, bet per 48 sek. nesugebėjo susikurti nė vienos geros progos, visus tris kartus atakavo netaikliai ir namie pralaimėjo 77:78.

4. Tokiu taškų skirtumu „Žalgiris” pralaimėjo Stambulo „Anadolu Efes” ekipai (52:56). Tai yra didžiausia šį sezoną kauniečių nesėkmė žaidžiant svečiuose. Iki tol „Žalgiris” 2 taškais nusileido Zagrebo „Cedevita”, 1 tašku – Atėnų „Panathinaikos” ir Madrido „Real”.

5. Tiek pergalių turi abiejų grupių lyderiai. Per 5 turus visas „Top 16” etapo rungtynes laimėjo tik „Real” (E grupė) ir Sienos „Montepaschi” (F grupė). Abiejose grupėse paaiškėjo ir absoliutūs autsaideriai – po 5 nesėkmes patyrė „Brose” (E grupė) ir Stambulo „Besiktas” (F grupė).

6. Likus tiek minučių iki finalo sirenos Mike’as Bramos pataikė tritaškį, po kurio „Panathinaikos” nutolo nuo „Real” komandos 54:46. Per likusį laiką Atėnų žaidėjai nepelnė nė taško ir pralaimėjo 54:58. Per paskutines 6 min. ir 23 sek. „Panathinaikos” į varžovų krepšį netaikliai metė 10 kartų: 6 – iš trijų taškų zonos ir 4 – iš dviejų.

10. Tiek taškų pelnė „Žalgirio” puolėjas Mindaugas Kuzminskas. Jis praėjusią savaitę buvo rezultatyviausias iš visų Eurolygos lietuvių. Kiti 7 mūsų šalies žaidėjai kartu sudėjus pelnė 21 tašką.

Lietuvos krepšininkų rezultatyvumo vidurkis praėjusį turą buvo vos 3,9 taško.

27. Po tiek balų surinko Rusijos klubus skriaudę ir naudingiausio turo žaidėjo vardą pasidaliję Bojanas Bogdanovičius (Stambulo „Fenerbahce”) ir Marcus Williamsas („Unicaja”). B.Bogdanovičius pelnė 26 taškus per mačą su „Chimki”, M.Williamsas – 28 taškus per dvikovą su CSKA.

Net trys krepšininkai surinko dar daugiau balų: Nenadas Krstičius (CSKA) ir Maciejus Lampe („Caja Laboral”) – po 35, Zoranas Planiničius („Chimki”) – 32. Tačiau jų komandos pralaimėjo.

108. Tiek taškų kartu sudėjus pelnė „Anadolu Efes” ir „Žalgiris. Tai šio sezono mažiausio rezultatyvumo rekordas. Iki praėjusios savaitės visose rungtynėse laimėjusios ekipos pelnydavo daugiau kaip 60 taškų. Praėjusiame ture pergales pasiekė net dvi šios ribos nepasiekusios komandos: „Anadolu Efes” (56 taškai) ir „Real” (58 taškai).

Savaitės penketas

„Lietuvos ryto” versija: V.Spanoulis („Olympiakos”, 24 tšk.), M.Williamsas („Unicaja”, 28 tšk.), P.Mickealas („Barcelona”, 23 tšk.), N.Džedovičius (ALBA, 20 tšk.), D.Andersenas („Fenerbahce”, 18 tšk.).

Savaitės lietuvis: Š.Jasikevičius („Barcelona”) – 2 tšk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.