EUROLYGA 2023

Berlyno „Alba“ treneris S. Obradovičius: „Žalgirio privalumai - patirtis ir sirgaliai“

Vokietijos sostinės ekipos vyriausiasis treneris serbas Saša Obradovičius puikiai supranta, kur jo ekipa atvyko ir kokia atmosfera laukia „Žalgirio“ arenoje ketvirtadienio vakare. Strategas pagarbiai atsiliepė apie „Žalgirį“, kuris, anot jo, yra būsimo Eurolygos mačo favoritas. Tačiau tai nereiškia, kad jo treniruojami Berlyno „Alba“ krepšininkai į aikštę žengs iš anksto nuleidę galvas.

Berlyno „Alba“ vyriausiasis treneris S. Obradovičius garantavo, kad jo treniruojami krepšininkai į Lietuvą atvyko kautis.<br>D. Umbrasas
Berlyno „Alba“ vyriausiasis treneris S. Obradovičius garantavo, kad jo treniruojami krepšininkai į Lietuvą atvyko kautis.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Jan 31, 2013, 8:05 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:00 PM

Priešingai, jiems nėra ko prarasti ir tai yra puikus šansas Berlyno komandai pasisemti patirties ir įrodyti, kad yra pajėgi kautis prieš patyrusią ispano Joano Plazos kariauną.

„Žalgirį pavadinčiau tam tikru siurprizu šiame sezone, komanda demonstruoja gerą žaidimą. Tai viena stipriausių Eurolygos komandų. Mūsų laukia kietą, agresyvų krepšinį žaidžianti ekipa.

Ji viena labiausiai patyrusių Eurolygos komandų, kurios gretose yra itin aukšto meistriškumo krepšininkų“, - serbas negailėjo pagyrų „Žalgirio“ ekipai.

„Sunku lyginti mūsų ekipą su „Žalgiriu“, įvardinti mūsų stipriąsias puses prieš oponentus. Mums tai dar vienas šansas žaisti prieš gerą komandą ir įgyti puikios patirties. Bet kokiu atveju, nežiūrint į „Žalgirio“ dabartinę situaciją, tai viena iš ekipų, kuri turėtų keliauti į kitą etapą", - mano S. Obradovičius.

Tikisi atkaklaus mūšio iki pat pabaigos

„Šis mačas mūsų ekipai, kuri tik pirmą kartą pateko į Eurolygos „Top-16” etapą, bus vienas sunkiausių šioje grupėje“, - tvirtino Berlyno „Alba“ strategas.

Treneris pripažino, kad „Žalgiris“ yra neabejotinas mačo favoritas, tačiau jo treniruojama ekipa ginklų iš anksto nesudeda. „Mes atvykome kovoti. Viliuosi, išlaikysime intrigą iki mačo pabaigos ir jo baigtis paaiškės paskutinėmis minutėmis.

Prieš rungtynes krepšininkai į aikštę žengs nusiteikę laimėti. Jei esant lygiam rezultatui mes turėsime šansą paskutinės atakos metu išplėšti pergalę, mes būtinai pasistengsime tą padaryti. Aš galiu garantuoti, kad „Alba“ priešinsis. Taigi, koks bus rezultatas, pamatysime po mačo", - karingai kalbėjo treneris.

Pagarba sirgaliams

„Žinau, kad mūsų laukia mūšis „Žalgirio“ arenoje, kur atmosfera yra labai ypatinga, ji mums žaisti tikrai nepadės. Laukia užpildyta aistruoliais arena, o jie yra triukšmingi ir prideda savo ekipai papildomos motyvacijos“, - ir kaip treneris, ir kaip žaidėjas S. Obradovičius ne kartą galėjo pats įsitikinti Lietuvos krepšinio gerbėjų meile šiam žaidimui ir palaikomai komandai.

2012 m. kovo mėnesį S. Obradovičius Lietuvoje viešėjo treniruodamas Donecko „Doneck“ ekipą, tąkart jo treniruojama komanda Europos taurės ketvirtfinalyje žaidė su Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.