EUROLYGA 2023

Eurolygos pulsas: lietuviams įsimintini skaičiai ir savaitės penketukas

Ne tik Eurolygos „Top 16” etapo rungtynių išvykoje prakeiksmą nuviję Kauno „Žalgirio” žaidėjai, bet ir kiti mūsų šalies krepšininkai pasižymėjo varžybose praėjusią savaitę, rašo „Lietuvos rytas“.

„Barcelona” gynėjas Š. Jasikevičius pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą, Tel Avive pelnęs 14 taškų.<br>M. Kulbis
„Barcelona” gynėjas Š. Jasikevičius pasiekė sezono rezultatyvumo rekordą, Tel Avive pelnęs 14 taškų.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2013, 9:14 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:37 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kaip žaidė po ilgos pertraukos į aikštę grįžęs Robertas Javtokas? Kokią ribą peržengė Jonas Mačiulis? Kokį sezono rekordą pagerino Šarūnas Jasikevičius?

Po kelerių metų pertraukos Kauno „Žalgiris” laimėjo „Top 16” etapo rungtynes išvykoje? Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – tradicinėje įdomiausių Eurolygos savaitės skaičių apžvalgoje.

1. Tiek taškų pelnė po ilgos pertraukos į aikštę grįžęs R.Javtokas. Septynis mėnesius traumą gydęsis „Žalgirio” vidurio puolėjas per mačą su „Brose” žaidė 12 minučių, pataikė 1 iš 2 baudų, neįmetė nė vieno dvitaškio, bet su Kauno klubu šventė pergalę (88:87) Bamberge.

2. Tiek komandų pirmajame „Top 16” etapo rate nepatyrė pergalės džiaugsmo. E grupėje nė vieno mačo nelaimėjo „Brose”, F grupėje – Stambulo „Besiktas”.

4. Tiek komandų per pirmąjį ratą pasiekė po 6 pergales. „Top 16” etapui pasiekus pusiaują E grupėje pirmauja Madrido „Real” ir Stambulo „Anadolu Efes”, F grupėje – „Barcelona” ir Sienos „Montepaschi”.

5. Tiek tritaškių pataikė Pirėjo „Olympiakos” krepšininkai rungtynių su „Chimki” ketvirtojo kėlinio pirmoje pusėje.

Po tritaškių serijos Graikijos čempionai iniciatyvos nepaleido ir nugalėjo 87:82. „Apskritai žaidėme gerai, – nepaisydamas pralaimėjimo, savo komandos žaidimą teigiamai įvertino „Chimki” treneris Rimas Kurtinaitis. – Nesugebėjome padaryti tik vieno dalyko: ketvirtajame kėlinyje uždengti Vasilio Spanoulio, kuris kūrė puikias progas komandos draugams atakuoti iš toli.”

6. Tiek rungtynių iš eilės laimėjo „Anadolu Efes” krepšininkai. Jie „Top 16” etapą pradėjo nesėkme, bet po to įveikė šešis varžovus, o pirmąjį ratą vainikavo namuose pranokdami „Real” ekipą 74:72.

Tai buvo pirmas „karališkojo” klubo pralaimėjimas po 7 iš eilės pergalių. Progą laimėti Madrido komanda turėjo per paskutinę ataką, tačiau Jaycee Carrollo tritaškis likus kelioms sekundėms iki sirenos nepasiekė tikslo.

7. Tiek lietuvių Eurolygoje yra įmetę 1000 arba daugiau taškų. Septintasis praėjusią savaitę tapo Atėnų „Panathinaikos” puolėjas Jonas Mačiulis, pelnęs 15 taškų per pralaimėtas rungtynes su Maskvos CSKA.

Iš viso J.Mačiulio sąskaitoje dabar yra 1013 taškų. Tarp Lietuvos krepšininkų daugiau taškų yra pelnę tik Šarūnas Jasikevičius (2139), Ramūnas Šiškauskas (1655), Paulius Jankūnas (1377), Rimantas Kaukėnas (1251), Kšyštofas Lavrinovičius (1140) ir Dainius Šalenga (1107).

Per visą šiuolaikinės Eurolygos istoriją 1000 taškų ribą peržengė 85 krepšininkai.

9. Po beveik tiek metų pertraukos „Žalgiris” laimėjo „Top 16” etapo rungtynes išvykoje. Praėjusį kartą svečiuose kauniečiai buvo nugalėję 2004 m. kovo 4 d. – Stambule 85:73 pranoko „Ülker”. Po to „Top 16” etape išvykose pralaimėjo net 23 mačus iš eilės.

14. Tiek taškų pelnė asmeninį sezono rekordą pagerinęs „Barcelona” gynėjas Š.Jasikevičius, o jo atstovaujama „Barcelona” Izraelyje 82:77 palaužė Tel Avivo „Maccabi”.

„Žaisti Tel Avive visada yra labai sunku, todėl esame labai patenkinti, kad laimėjome”, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

25. Po tiek taškų pelnė rezultatyviausi turo krepšininkai Bojanas Bogdanovičius iš „Fenerbahce” ir Antonas Gavelas iš „Brose”.

B.Bogdanovičius po šio turo tapo rezultatyviausiu „Top 16” etapo žaidėju (vid. 21,7 tšk.), o rezultatyviausias viso sezono krepšininkas ir toliau yra „Montepaschi” varikliukas Bobby Brownas (20,2 tšk.).

30. Po tiek naudingumo balų surinko CSKA vidurio puolėjas Aleksandras Kaunas ir „Brose” gynėjas A.Gavelas. Bambergo komanda pralaimėjo, todėl naudingiausiu savaitės žaidėju buvo pripažintas tik A.Kaunas, kuris pelnė 13 taškų (6/6 dvitaškių, 1/1 baudos), atkovojo 8 kamuolius ir blokavo 5 varžovų metimus.

Savaitės penketas

„Lietuvos ryto” versija: B.Brownas („Montepaschi”, 18 tšk.), M.Popovičius („Žalgiris”, 21 tšk.), B.Bogdanovičius („Fenerbahce”, 25 tšk.), K.Hinesas („Olympiakos”, 19 tšk.), A.Kaunas (CSKA, 13 tšk.).

Savaitės lietuvis: K.Lavrinovičius („Žalgiris”, 16 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.