EUROLYGA 2023

M. Jordano varomoji jėga - beprotiškas noras konkuruoti

Savaitgalį penkiasdešimtmetį paminėjęs Michaelas Jordanas visame pasaulyje yra žinomas ne tik dėl neįtikėtinų gebėjimų krepšinio aikštėje, bet ir dėl neišblėsusio sportininko noro varžytis su visais ir visur.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2013, 7:17 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:45 PM

sportas/373177242712687"="">sportas/373177242712687"" target="_blank">Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Faktas, kad M. Jordanas labdaros renginyje su sirgaliumi lažinosi iš 500 JAV dolerių ir privertė gerbėją pralaimėti, kalba pats už save. Šis legendinis krepšininkas yra laikomas vienu labiausiai varžytis mėgstančiu sportininku istorijoje.

Pateikiame keletą situacijų, kurios patvirtina, kad M. Jordano aistra - visada ir su visais varžytis.

* Per muštynes jis smogė į veidą komandos draugui Steve'ui Kerrui.

„Jis man trenkė į veidą. Tai vienas didžiausių man nutikusių dalykų. Man reikėjo atsistoti ir atsikirsti. Manau, kad įgijau daugiau pagarbos. Nuo tada mūsų santykiai – geri“, - kalbėjo S. Kerras.

* Golfo lauke pasišaipė iš JAV prezidento Billo Clintono.

M. Jordanas ir B. Clintonas kartu žaidė golfą. Tuomet B. Clintonas norėjo kamuoliuką mušti iš arčiau duobutės esančio laikiklio, tačiau krepšininkas privertė buvusį prezidentą mušti iš toliau.

„Ketinate žaisti nuo mažos mergaitės duobutės?“, - paklausė jis.

* Ir būdamas penkiasdešimties jis mėgina numesti 20 kilogramų svorio, kad pasiektų savo žaidybinį svorį – 99 kilogramus.

* Indukcijos į „Šlovės muziejų“ metu M. Jordanas nusprendė pasityčioti iš tų, kurie abejoja, ar jam ten vieta. Krepšininko auka tapo „Bulls“ generalinis direktorius Jerry Krause'as.

„Nežinau, kas jį pakvietė. Aš tai tikrai ne“, - tėškė žaidėjas.

* Jis kaltinamas Rondey McCray'aus karjeros sugriovimu.

ESPN žurnalistas Rickas Reilly tvirtino, kad jis 1993 metais tapo M. Jordano patyčių, nukreiptų prieš R. McCray'ų liudininku. M. Jordanas dažnokai su šiuo krepšininku po treniruočių į krepšį mėtydavo lažindamiesi iš pinigų.

„Tu nevykėlis. Tu visada buvai nevykėlis“, - varžovui į veidą šaukė M. Jordanas. Manoma, kad dėl to R. McCray'us sunkiai pataiko metimus „iš šuolio“.

* Neseniai nusprendė sužaisti vienas prieš vieną su „Bobcats“ krepšininku. Kitą dieną M. Jordanui prireikė gydytojo paslaugų.

* Jis privertė „Svajonių komandos“ trenerį Chucką Daly leisti siekti revanšo golfo lauke. Monte Karle pralaimėjęs M. Jordanas kitą rytą beldė į Ch. Daly duris tol, kol šis sutiko dar kartą sužaisti golfo partiją. Tąkart laimėjo M. Jordanas.

* Komplektavo „Svajonių ekipą“.

Jackas McCollumas savo knygoje užsiminė, kad į komandą patekdavo tik tie krepšininkai, kurie patikdavo M. Jordanui. Jeigu legendai nepatikdavo kuris nors žaidėjas, jis neturėdavo jokių galimybių vilkėti rinktinės marškinėlių.

* 2011 metais NBA lokauto metu būtent M. Jordanas į priekį vedė būrį NBA klubų savininkų, atsisakiusių nusileisti ir paklusti krepšininkų prašymams.

* Kartą pasakė Shaquille'ui O'Nealui ką ketina daryti kitos atakos metu ir išpildė savo pažadą.

„Dukart kamuolį pamušiu sau tarp kojų. Tada pagąsdinsiu varžovą ir pašokęs mesiu. O tada pažiūrėsiu į tave. Jis taip ir padarė“, - pasakojo Sh. O'Nealas.

* Žaidė sirgdamas gripu ir pelnė 38 taškus. Tai nutiko 1997 metų NBA finalo serijos metu. Tuomet M. Jordanas stipriai sirgo gripu, tačiau nusprendė žaisti ir pasirodė puikiai. Jis pelnė 38 taškus, o „Bulls“ iškovojo pergalę. Po poros dienų Čikagos klubas triumfavo serijoje.

* Per labdaringą golfo renginį M. Jordanas iš 500 JAV dolerių susilažino su sirgaliumi, kad pataikys į žalią buteliuką. Krepšinio žvaigždė neketino nuolaidžiauti ar pasiduoti savo gerbėjui. -NBA legenda susitelkė ir.. pataikė į buteliuką. Apstulbęs krepšinio gerbėjas turėjo pakloti 500 dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.