EUROLYGA 2023

A. Guoga siūlo „Žalgirio“ gelbėjimo planą

Milijonierius Antanas Guoga mato vienintelį scenarijų, kuris padėtų išlikti Kauno „Žalgirio“ klubui. Pasak A. Guogos, kuo greičiau turėtų pasitraukti dabartinis savininkas Vladimiras Romanovas, kuris ir yra priežastis, dėl kurios garsiausio šalies krepšinio klubo remti nenori daugybė verslininkų.

A. Guoga akcentavo, kad Kauno klube situacija tik blogės, nebent jį paliktų V. Romanovas.<br>J. Stacevičius
A. Guoga akcentavo, kad Kauno klube situacija tik blogės, nebent jį paliktų V. Romanovas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Feb 20, 2013, 11:39 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:07 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

A. Guoga teigė, kad tos akimirkos, kai V. Romanovas paleis klubo vadžias, laukia ne vienas ir ne du garsūs ir finansiškai pajėgūs verslininkai, kurie yra ne tik pasirengę išsaugoti komandą, bet ir ketina pastatyti gerokai tvirtesnius pamatus, kokių „Žalgiris“ neturėjo ilgą laiką.

Lietuvos sporto mecenatas portalui lrytas.lt pasakojo apie įtemptą atmosferą tarp Kauno komandos krepšininkų, dalykus, kuriuos būtina taisyti ir poreikį žaidėjams sakyti tiesą.

- Dabar jau kalbama apie naują „Žalgirio“ savininką. Ar svarstote idėją įsigyti Kauno klubą?

- Esu pasirengęs padėti klubui pagal savo galimybes, tačiau nemanau, kad galėčiau būti savininku. Ar aš planuoju perimti klubą iš V. Romanovo? Ne. Tai turi padaryti daugiau žmonių. Turi būti protinga valdyba.

Ji turėtų paskirti šios srities išsilavinimą turintį direktorių. Taip ir turėtų būti valdomas klubas. Nemanau, kad tada būtų kažkokių problemų.

Direktorius turėtų būti paskirtas po atrankos. Reikėtų greitai nuspręsti, kas galėtų užimti tokį postą. Konkurso būdu būtų išsirinkta iš Lietuvoje esančių žmonių, kurie galėtų dirbti ir mokėtų dirbti tokį darbą.

- Kai kalbame apie Kauno „Žalgirį“ ir naująjį vadovą, pirmiausia galvojame apie du verslininkus – Visvaldą Matijošaitį ir Tautvydą Barštį. Kaip manote, ar jie yra pasirengę perimti klubą?

- Nesiūlau tokios idėjos, kad klubą valdytų vienas savininkas. Tai neveikia. Vienas žmogus Lietuvoje negali panešti tokios naštos kaip „Žalgiris“. Turėtų būti ne vienas rėmėjas ir dalininkas.

Kalbėjau su T. Barščiu. Žmonės yra pasirengę remti klubą. Daug verslininkų pasiruošę investuoti pinigus į sveiką klubą. Tame problemų daug nėra. Dabar reikia, kad dabartinė valdžia pasitrauktų ir užleistų vietą tiems, kurie tikrai gali valdyti klubą ir mokėti krepšininkams atlyginimus.

- Rėmėjai neketina padėti klubui, kol jis priklauso V. Romanovui?

- Toks variantas neįmanomas. V. Romanovas ir žmonės, kurie atstovauja jo interesams, turi kuo greičiau trauktis.

Reikia, kad ateitų žmonės, kurie galėtų normaliai valdyti klubą. Tai vienintelis priimtinas kelias ir man, ir kitiems žmonėms.

Kitu atveju, nieko nebus.

- Kokius pirmuosius žingsnius reikėtų žengti „Žalgirio“ klubui, kad nesubyrėtų?

- Iš pradžių reikėtų atleisti legionierius arba jiems stipriai sumažinti atlyginimus. Reikėtų kažkokią dalį išmokėti lietuviams ir tada mėginti susitarti, kad šie išbūtų iki sezono galo. Reikia, kad krepšininkai žinotų visas įmanomas sąlygas. Jie turi gauti draudimą, žinoti, koks tas draudimas. Krepšininkai turi žinoti kiek pinigų gaus. Reikia daryti viską, kad jie būtų ramūs, jog galės garbingai užbaigti sezoną.

Tai turi būti išspręsta. Krepšininkai turi žinoti teisybę.

Svarbiausia, kad pasitrauktų tie, kurie dabar valdo klubą.

- Jums gerai pažįstama situacija „Žalgirio“ klube. Kaip jaučiasi krepšininkai?

- Komandoje yra tam tikras susiskaldymas, trintis. Nemanau, kad galima mokėti atlyginimus legionieriams, o lietuviams – ne. Tai nesąžininga.

Lietuvos krepšininkams terminas mokėjimų nukeltas gerokai per toli. Tai reikia kuo greičiau spręsti.

Žaidėjai nėra pozityviai nusiteikę dėl susidariusios situacijos.

- Kauno miesto savivaldybė patyrė ir patiria V. Romanovo spaudimą skirti 10 milijonų litų. Kaip manote, galbūt, miestui reikėtų daugiau mokėti „Žalgiriui“?

- Kauno miestas ir taip turi daug problemų. Juk reikia ir gatves tvarkyti, ir kitus reikalus tvarkyti. Kalbant apie savivaldybę, aš daug bėdų nematau. Kiek ji gali, tiek ji ir prisideda. Juk yra daugybė privačių įmonių, kurios ir nori ir gali padėti.

Tiesiog reikia mokėti valdyti klubą. Yra ir arena, kuri atneša daug pinigų. Spaudimas rėmėjams ar savivaldybei – nėra tas būdas, kokiu reikia valdyti „Žalgirį“. Tai tiesiog – nesąmonė.

Reikia dirbti kartu, o ne spaudžiant. Turi būti sukurta vertė. Negali viduryje sezono imti ir reikalauti daug pinigų. Tarp miesto ir klubo turi būti partnerystė, tačiau, kaip matome, V. Romanovui tai padaryti nėra lengva.

- V. Romanovas į „Žalgirį“ atėjo kaip išgelbėtojas. Tačiau dabar klubas atsidūrė pradiniame taške. Kas nutiko?

- Jo interesai buvo netikri. Jis ne klubą gelbėjo, o save. Ūkio banko situacija buvo kritinė ir jis taip mėgino išgelbėti savo verslą. Daug kas tai jautė, o dabar tai – faktas. Ir nauji savininkai neturi taip elgtis. „Žalgiris“ turi priklausyti gerbėjams. Juk žaidžiama dėl jų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.