EUROLYGA 2023

P. Jankūnas mėgsta romanus, ypač „Krikštatėvio“ autoriaus M. Puzo kūrybą

Kauno „Žalgirio“ ekipos kapitonui Pauliui Jankūnui knyga – nėra svetimas ir nepažįstamas daiktas. Sportininkas mielai skaito, o labiausiai žavisi Mario Puzo, labiausiai išgarsėjusio knygomis apie mafiją, kūryba. Dažniausiai šiam užsiėmimui laiko turi ilgose kelionėse, kai reikia tiesiog kaip nors praleisti kelias valandas skrendant lėktuvu, laukiant oro uoste ar keliaujant autobusu.

P. Jankūnas dažniausiai skaito ilgose kelionėse, kai reikia tiesiog kaip nors praleisti kelias valandas skrendant lėktuvu, laukiant oro uoste ar keliaujant autobusu.<br>M. Patašius
P. Jankūnas dažniausiai skaito ilgose kelionėse, kai reikia tiesiog kaip nors praleisti kelias valandas skrendant lėktuvu, laukiant oro uoste ar keliaujant autobusu.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Feb 23, 2013, 9:46 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:26 AM

Vilniuje, šeštadienį Knygų mugės metu buvo galima sutikti ir keletą žalgiriečių. Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Joano Plazos pasveikinti su knygos „Andželinos paklodės“ lietuvišku debiutu atvyko klubo direktorius Vitoldas Masalskis bei trys krepšininkai Tadas Klimavičius, Mindaugas Kuzminskas ir Paulius Jankūnas.

Joanas Plaza atvykęs į Lietuvą greitai užkariavo krepšinio mėgėjų širdis. Santūrus, ramus, disciplinuotas, neišsišokantis ir vedantis Kauno „Žalgirį“ pergalių keliu. Dabar juo susižavėti gali ir literatūros gerbėjai, susipažinę su jo lietuviškai išleista knyga „Andželinos paklodės“.

Knygų mugės metu konferencijų salė buvo sausakimša, o po knygos pristatymo į ilgą eilę autografo stojo ir krepšininkai.

Kad krepšinio specialistas spėja rašyti knygas ir Ispanijoje jau yra išleisti du kūriniai, ekipos kapitonas Paulius Jankūnas sužinojo tik J. Plazai prisijungus prie Kauno „Žalgirio“

- Treneris visą laiką kažką rašo. Ar apie varžybas ar savo malonumui, tik jis vienas tuo momentu žino. Po ranka jis visada turi užrašų knygutę, kurią nuolat pildo, - kalbėjo P. Jankūnas portalui lrytas.lt.

- Ar žinojote tą faktą, kad treneris Ispanijoje jau buvo išleidęs knygą, rašo grožinę literatūrą?

- Iš pat pradžių nežinojome, nors apie tokio lygio trenerius dažniausiai jau tokie ypatingi faktai yra žinomi. Treneris vadovavo Madrido „Real“, taigi, jis pakankamai gerai žinomas Europos krepšinio bendruomenei. Kai treneris atvyko į „Žalgirį“, pradėjome juo domėtis, tada ir sužinojome apie jo pomėgį rašyti.

- Gal jau teko susipažinti su šia knyga?

- Ne, tik dabar ją įsigijome.

- Privalėsite ją perskaityti.

- Reikės, nes, kaip treneris sakė, ją turi visi perskaityti norintys atstovauti Kauno „Žalgiriui“. Antraip ateityje negalėsiu žaisti Kauno komandoje (red. šypsosi).

- Šiuo etapu, kai gydotės traumą, nekyla jums noras griebti plunksną ir rašyti?

- Nesu toks talentingas, kad galėčiau parašyti knygą. Aš tik skaitau jas, dažniausiai romanus. Pamatau įdomią knygą arba jei kas rekomenduoja ją, tada perskaitau. Man patinka Mario Puzo kūryba. Nepatinka fantastika, nei tokio pobūdžio filmai, nei knygos. (red. - Mario Gianluigi Puzo - JAV rašytojas, labiausiai išgarsėjęs knygomis apie mafiją, romano „Krikštatėvis"autorius).

Į knygos pristatymą atvykęs krepšininkas Tadas Klimavičius taip pat įsigijo knygą ir pasveikino trenerį su jos debiutu Lietuvoje.

„Skaitant knygą, manau, galima dar labiau pažintį trenerį. Ne kaip krepšinio specialistą, tačiau kaip asmenybę. Mano karjeroje pirmą kartą mane treniruoja rašantis knygas treneris.

Tai unikali asmenybė. Jis kaip krepšinio specialistas yra puikus savo srities žinovas, taip pat turi ir rašytojo gyslelę.

Jis po pirmo, antro susitikimo su žmogumi gali daug ką pasakyti apie žmogų“, - po knygos pristatymo apie J. Plazą kalbėjo T. Klimavičius.

Jam šį sezoną neteko kartu su J. Plaza keliauti į varžybas, stebėti rašantį trenerį, nuo sezono pradžios krepšininkas gydosi koją, kuriai dar rudenį buvo atlikta operacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.