EUROLYGA 2023

Seimo nariai išgujo krepšininkes iš salės

Vilniaus „Kibirkšties-Viči-Iki” klubo krepšininkės priverstos keisti įprastą treniruočių ritmą. Profesionalioms sportininkėms teko užleisti salę, nes tuo pat metu čia žaisti krepšinį užsimanė Seimo nariai.

Seimo pirmininkas V. Gedvilas (pirmas iš kairės) su kitais Seimo nariais metė iššūkį geriausioms LMKL krepšininkėms ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.<br>G. Šiuparys
Seimo pirmininkas V. Gedvilas (pirmas iš kairės) su kitais Seimo nariais metė iššūkį geriausioms LMKL krepšininkėms ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis ("Lietuvos rytas")

Feb 23, 2013, 7:10 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:37 AM

Prieš 15 metų Vydas Gedvilas užlipo ant garbės pakylos, kai jo vadovaujama šalies moterų rinktinė iškovojo Europos pirmenybių auksą.

Bet politiku tapusio trenerio meilė krepšininkėms, regis, gerokai priblėso.

Pastarąją savaitę „Kibirkšties-Viči-Iki” merginos buvo priverstos ieškoti kur prisiglausti, nes jų treniruočių salę sostinėje ketvirtadienio vakarais užėmė seimūnai, vedami dabartinio Seimo pirmininko.

„Tuo laiku, kuris buvo mums skirtas, dabar negalime treniruotis, – pripažino 1997-ųjų Europos čempionė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, dirbanti Vilniaus klubo trenerio asistente. – Bet mes, moterys, Lietuvoje jau esame pripratusios – kas nori, tas gali mus stumdyti. Tokioje visuomenėje gyvename.”

MRU salė tapo namais

Šią savaitę „Kibirkšties-Viči-Iki” merginos ruošėsi Lietuvos krepšinio federacijos taurės finalo ketverto turnyro kovoms, kurios vakar prasidėjo „Lietuvos ryto” arenoje.

Vienintelė profesionali Vilniaus moterų krepšinio komanda paprastai treniruojasi Mykolo Romerio universiteto (MRU) sporto salėje.

MRU yra vienas sostinės klubo rėmėjų, sudarantis krepšininkėms galimybę nemokamai treniruotis sostinės Ateities gatvėje esančioje sporto salėje.

„MRU mums padeda jau antrą sezoną. Mes labai džiaugiamės, jog mums suteikiama galimybė šioje salėje žaisti ir treniruotis ”, – rėmėjams dėkojo „Kibirkšties-Viči-Iki” direktorius Rosvaldas Gorbačiovas.

Politikai įveikė merginas

Nuo 2012–2013 m. sezono pradžios Vilniaus krepšininkės kasdien sportavo MRU salėje, kol jų pratybų ritmą staiga sujaukė nelaukta žinia.

Nuo vasario „Kibirkšties-Viči-Iki” merginos jau negali treniruotis įprastoje vietoje ketvirtadienio vakarais, nes pralaimėjo įtakingiems varžovams.

Kai MRU vadovai gavo raštą iš Seimo su prašymu surasti galimybę sportuoti seimūnams, profesionalios krepšininkės atsidūrė našlaičių vietoje.

„Kai buvo laisva vieta, davėme „Kibirkščiai”. Dabar jie (Seimo nariai. – Red.) pageidauja sportuoti tuo laiku, tai užleidome jiems, – neslėpė MRU Sveikatos ir sporto centro direktorius Rimantas Minkevičius. – Jau daug metų juos turime, tik šį sezoną jie nesusiruošė iki Naujųjų metų ir kreipėsi su prašymu po jų.”

Populiariausia salė Vilniuje

MRU centras neatsitiktinai suviliojo seimūnus.

Moderni, šilta šviesi ir patogi salė – viena populiariausių Vilniuje, nes gali pasiūlyti daugiausia patogumų.

„Salė labai apkrauta, tad kartais iškyla nesklandumų, ir mūsų treniruočių laikas turi pasislinkti.

Tai kaip automobilių kamštis. Yra tam tikrų nepatogumų, bet esame dėkingi MRU, kad mus priglaudžia, – aiškino R. Gorbačiovas. – Kaip profesionali komanda, kuri siekia tapti geriausia šalyje, norėtume turėti daugiau treniruočių laiko.”

„Kai gauni nemokamai, taip ir būna. Jei mokėtum, tavęs niekas nestumdytų, – neabejojo J. Štreimikytė-Virbickienė. – Daug svarbesnė problema – Vilniuje trūksta normalių salių.

Kitur mums per brangu, todėl ir atsidūrėme paskutinės eilėje.”

Nenori pyktis su rėmėjais

Lietuvoje moterų krepšinis išgyvena sunkius laikus, todėl ir Vilniaus klubo atstovai nelinkę viešai skųstis dėl jiems nutikusio incidento.

„Mes ieškome alternatyvos. Deramės su studentais, su „Perlu”, stumdomės ir deriname treniruočių grafikus. Mes patys tikrai viską išspręsime”, – neabejojo J. Štreimikytė-Virbickienė.

„Arba geranoriškai susitarsime su kitomis komandomis, arba ketvirtadienį eisime treniruotis kur nors kitur, – savo komandos trenerei antrino R. Gorbačiovas. – Bet mes jokių pretenzijų tikrai neturime, nes suprantame, jog universitetas turi savo poreikių ir interesų.”

„Kai įpranti pavalgyti pirmą valandą, tai trečią gal ir nelabai gerai. Čia irgi toks variantas.

Bet kuo galime, tuo padedame moterų krepšiniui”, – tvirtino MRU Sveikatos ir sporto centro vadovas.

Visi sportuoja veltui

Krepšininkes nedžentelmeniškai stumtelėję seimūnai dar sykį priminė George’o Orwello romaną „Gyvulių ūkis” apie fermą, kurioje vienos kiaulės buvo lygesnės už kitas.

Juolab kad sportuoti užsimanę Seimo nariai, kaip ir „Kibirkšties-Viči-Iki” krepšininkės, MRU nemoka nė cento.

„Jie atėjo taip pat, kaip ir moterų krepšinio komanda. Nuomoti salės neturime jokios teisės be Švietimo ir mokslo ministerijos leidimo, – aiškino R. Minkevičius. – Mes niekam nieko nenuomojame, tik suteikiame galimybę naudotis sale laisvu laiku.”

„Tegul jie (Seimo nariai. – Red.) tik sportuoja. Gal bus geresni ir išsilakstys savo visus pykčius”, – vylėsi J. Štreimikytė-Virbickienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.