EUROLYGA 2023

137 cm ūgio vienuolikmetis krepšinio genijus stebina pasaulį (video)

Kai Daunio (JAV) krikščioniškosios mokyklos krepšinio komanda žengia į aikštę, visų žvilgsniai nukrypsta būtent į ją tačiau sirgaliai stebi ne visus žaidėjus, o vieną beveik 36 centimetrais už žemiausią ekipos narį mažesnį berniuką, kuris pakerėjo daugybės gerbėjų širdis, rašo dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2013, 8:25 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 2:25 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Tas berniukas – vienuolikmetis Julianas Newmanas, kuris žaidžia su ketveriais metais už save vyresniais krepšininkais, nes šiam mažajam krepšinio genijui jaunesni žaidėjai negali pasiūlyti rimtesnės konkurencijos.

137 cm ūgio 32 kilogramus sveriantis J. Newmanas yra penktokas, tačiau jį jau žino visas pasaulis. Jo krepšinio įgūdžius „Youtube“ peržiūrėjo beveik trys milijonai žmonių ir skaičius toliau auga.

Gynėjo pozicijoje žaidžiantis vaikinas sulaukė žurnalo „Inside Edition“ dėmėsio, taip pat buvo pakviestas į Steve'o Harvey pokalbių laidą. J. Newmaną pasirodyti buvo pakvietęs „Orlando Magic“ klubas.

„Jis labai talentingas vaikis, užaugęs puikioje šalyje. Vienintelis trukdis – jo ūgis, tačiau Juliano laukia puiki ateitis“, - „New York Times“ kalbėjo skautas Joe Davisas, kuris dirba „ScoutsFocus“ kompanijoje, vertinančioje ir reitinguojančioje mokyklų krepšininkus.

Jaunasis J. Newmanas yra apsėstas krepšinio. Jis tėvų prašo tik su krepšiniu susijusių gimtadienio ar Kalėdinių dovanų ir jeigu kur nors vyksta su šeima, reikalauja, kad netoliese būtų sporto salė. Julianas mėgsta laiką leisti prie kompiuterio, tačiau tuo metu jis stebi ir mokosi įvairių kamuolio valdymo triukų. Praleidęs valandėlę internete, jis traukia į sporto salę.

J. Newmano tėvas Jamie – krepšinio treneris, kuris neprieštarauja, kad jo sūnus treniruojasi ir žaidžia su vyresniais vaikinais.

Sirgalius, kurie nuogąstauja, kad Julianas komandoje žaidžia tik dėl to, kad jo tėvas treneris, nutildo statistika. Vienuolikmetis šiemet per tris mačus vidutiniškai pelno po 12,4 taško, atlieka 11 rezultatyvių perdavimų ir perima 4,3 kamuolio.

„Jis turi neįtikėtinus įgūdžius. Jis moka judesius, kurių nemoka net NBA krepšininkai“, - apie sūnų kalbėjo J. Newmanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.