EUROLYGA 2023

„Sirenos“ sutriuškino savo artimiausias konkurentes

Kauno rajono „Sirenų“ komanda (17 pergalių, 5 pralaimėjimai) savo žiūrovų akivaizdoje 75:54 (23:14, 21:8, 13:16, 18:16) pranoko Marijampolės „Sūduvos“ (15, 8) žaidėjas ir dar labiau įtvirtino savo pozicijas kovoje dėl antrosios vietos reguliariajame sezone.

„Sirenos“ artimiausias savo varžoves - „Fortūną“ ir „Sūduvą“ - lenkia dviem pergalėmis ir turi pranašumą tarpusavio dvikovose.<br>„Hoptrans Sirenos"
„Sirenos“ artimiausias savo varžoves - „Fortūną“ ir „Sūduvą“ - lenkia dviem pergalėmis ir turi pranašumą tarpusavio dvikovose.<br>„Hoptrans Sirenos"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2013, 10:00 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:36 PM

Iki jo pabaigos likus sužaisti šešis mačus, „Sirenos“ artimiausias savo varžoves - „Fortūną“ ir „Sūduvą“ - lenkia dviem pergalėmis ir turi pranašumą tarpusavio dvikovose.

Šeimininkės nuo varžovių atitrūko po įspūdingo spurto pirmame ir antrame kėliniuose. Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus žaisti tris minutes priekyje dar buvo viešnios (14:13), tačiau „Sirenos“ šovė į priekį 21:0 bei pasiuntė marijampolietes į gilų nokautą.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui „Sūduva“ pabandė pakilti į lemiamą šturmą bei spurtavo 13:0 (48:59). Netrukus Kauno rajono ekipa, daugiausiai Ivetos Šalkauskės pastangomis, dar kartą nutolo – 69:50 ir atgal nebesižvalgė.

„Sirenoms“ daugiausia taškų pelnė: Iveta Šalkauskė 20 (10 atk. kam.), Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė 15, Dovilė Miliauskaitė 11, Kornelija Balčiūnaitė 8 (12 atk. kam.).

„Sūduva“: Laima Rickevičiūtė 16 (7 atk. kam.), Ela Briedytė 14 (4/4 trit.), Ligita Kinkevičienė 10.

„Sirenų“ vyriausiasis treneris Linas Šalkus pagyrė auklėtines už gerą gynybą, kuri ir lėmė pergalę šiose svarbiose rungtynėse. „Per du kėlinius leidome varžovėms įmesti 22, o per visas varžybas – tik 54 taškus. Turint galvoje, kad žaidėme su labai stipria komanda, tai rodo, kad gerai gynėmės. Kai kurioms žaidėjoms dar stinga patirties, bet džiugu, kad visos tobulėja ir eina į priekį“,- sakė treneris.

Jo manymu, pasitikėjimo savimi ir noro kautis komandai suteikė savaitgalį vykęs LKF taurės finalo ketverto turnyras, kuriame jo auklėtinės nugalėjo „Fortūną“ ir tik 8 taškais finale nusileido Vilniaus „Kibirkšties“ komandai.

Tačiau L. Šalkus teigė visiškai neskaičiuojantis, kokios galimybės komandai užimti antrąją vietą, nes moterų varžybose visko nutinka. „Nenoriu nieko skaičiuoti ir planuoti, nes dabartinė mūsų pozicija čempionate nieko nereiškia. Moterų krepšinyje, ypač atkrentamosiose varžybose, tiek visko nutinka, kad nieko iš anksto prognozuoti negali. Viskas bus aišku tik tada, kai baigsis čempionatas“, - nukirto L. Šalkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.