EUROLYGA 2023

A. Guoga apie V. Romanovo pasitraukimą iš „Žalgirio“: „Buratino komedija“

„Vladimiras Romanovas paliko „Žalgirį“ - tokiomis antraštėmis krepšinio gerbėjus ketvirtadienį pasitiko žiniasklaida. Klubo sporto direktorius Vitoldas Masalskis pranešė, kad 75 proc. klubo akcijų, kurios priklausė V. Romanovui, laikinai perduotos „Žalgirio“ veteranams, o buvęs klubo savininkas nuo šiol nebėra ekipos rėmėjas.

Sporto mecenatas Antanas Guoga neišsižada savo žodžių, V. Romanovui pasitraukus imtis gelbėti Lietuvos čempionų klubą.<br>J. Stacevičius
Sporto mecenatas Antanas Guoga neišsižada savo žodžių, V. Romanovui pasitraukus imtis gelbėti Lietuvos čempionų klubą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Feb 28, 2013, 10:35 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:37 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Sporto mecenatas Antanas Guoga neišsižada savo žodžių V. Romanovui pasitraukus imtis gelbėti Lietuvos čempionų klubą. Vis dėlto savininko pasitraukimas verslininko neįtikino.

„Tokius pranešimus matome nuolat. Jis ir prieš keletą savaičių savivaldybėje tą patį kalbėjo. Kokia nauda iš to, neįsivaizduoju. Reikia jo paties klausi, nežinau, ką jis galvoja. Gal įsivaizduoja, kad turės areną ir su V. Romanovu ateisime derėtis dėl „Žalgirio“ žaidimo „Žalgirio“ arenoje? Jei atskiri žmonės kontroliuos areną ir „Žalgirį“ - bus labai sunki situacija“, - lrytas.lt sakė A. Guoga.  

- Esate sakęs, kad iš „Žalgirio“ pasitraukus V. Romanovui imsitės gelbėti klubą. Ar dabar „Žalgiris“ gali tikėtis jūsų paramos?

- Tas jo pasitraukimas... Buratino komedija. Paskaitykite, ką V. Masalskis pasakė – perdavė veteranams, kurie patys tai neigia. Modestas Paulauskas yra mano draugas, jam jokios akcijos nebuvo perrašytos. Pagal idėją, čia yra pranešimas, kad V. Romanovas daugiau tikrai neduos pinigų „Žalgiriui“. Bet man tas pranešimas nieko nereiškia. Tie žmonės man nesuteikia pasitikėjimo.

- Kokie žmonės?

- Dabartinė klubo valdyba. Nežinau, kaip įmanoma tokiu būdu perduoti akcijas.

- Apie akcijų perrašymą kalbėjote su pačiu M. Paulausku?

- Taip. Viešai, žinoma, kad jam jokios akcijos nebuvo perduotos. Niekas su juo nesiderėjo dėl perrašymo. Jei Anatolijus Čupkovas ir V. Masalskis valdys „Žalgirį“, tai nematau mums jokių galimybių... Manau, kad akcijos turėjo būti perrašytos Arvydui Saboniui, bent laikinai. Arba savivaldybei, tai taip pat neblogas variantas.

- Jei valdyba nepasikeis – neįsivaizduojate bendradarbiavimo?

- Aš V. Masalskį traktuoju kaip V. Romanovo žmogų. Ir tai normalu, tai nėra blogai. Jis labai lojalus V. Romanovui. Bet aš nematau darbo su V. Romanovu ir V. Masalskiu galimybių. Nežinau, gal jie turi kitų planų.

- Ar kalbėjote su Kauno verslininkais apie galimybę remti „Žalgirį“?

- Yra normalių reklaminių pozicijų, reikia apie tai galvoti. Pažiūrėkime į Lietuvos krepšinio federaciją, kuri puikiai tvarkosi su rėmėjais. Rėmėjams reikia sukurti naudą ir tai tikrai galima padaryti. „Žalgiris“ turi labai gerą įvaizdį, labai daug sirgalių. „Žalgiris“ turi puikią areną, kuri gali duoti daug naudos, viskas normaliai valdoma, gaunama parama iš savivaldybės, iš valstybės. Rėmėjų gali būti iš visų pusių, jei klubas bus skaidriai valdomas. Tik laiko klausimas, kada V. Romanovas su V. Masalskiu bus pasiruošę perduoti klubą normaliems, išsilavinusiems žmonėms. Kol taip neįvyks, tol situacija nesikeis. Tik išauš diena, kai gali būti per vėlu.

- Pasitraukus šiems žmonėms būsite pasirengęs padėti klubui?

- Taip. Aš galiu imtis inicijuoti ar vadovauti tai rėmėjų grupei, jei nėra kažko kito, kas norėtų pakelti ranką. Esu pasirengęs ateiti ir pagal savo galimybes padėti, kad situacija būtų stabilizuota.

Neturiu galimybių būti savininku. Negaliu juo būti „iš oro“. Neturiu galimybių investuoti tokių sumų, kokių reikia „Žalgiriui“. Galiu padėti pagal savo galimybes, manau, kad galiu suburti ratą sveikai mąstančių žmonių ir sukurti normalias pozicijas rėmėjams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.