EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis: „Žalgiris“ nežlugs, klubas per brangus Lietuvai“

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

R. Kurtinaitis oro uoste mintimis pasidalino ne tik apie būsimą Jungtinės lygos mačą, bet ir apie Kauno „Žalgirį“ ištikusią krizę.<br>D. Umbrasas
R. Kurtinaitis oro uoste mintimis pasidalino ne tik apie būsimą Jungtinės lygos mačą, bet ir apie Kauno „Žalgirį“ ištikusią krizę.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Mar 4, 2013, 1:01 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:36 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

- Treneri, kokią reikšmę turi artėjančios Jungtinės lygos rungtynės su Vilniaus „Lietuvos rytu“?

- Atvykome turėdami vieną tikslą – laimėti. Žinome, kad bus sunku. Norime užimti pirmą vietą grupėje, todėl mums reikia paskutinius tris mačus laimėti.

- Kitą savaitę laukia svarbus Eurolygos mūšis, gal ketinate pirmadienį pataupyti jėgas?

- Ne, rungtyniausime visa jėga. Aišku, norėtųsi patausoti pagrindinių žaidėjų jėgas, žaisti su 12 ar 10 žaidėjų. Tačiau tai ne visada pavyksta. Bet kokiu atveju, nebus jokių išimčių, žaisime iš visų jėgų. Mums reikalinga pergalė.

- Kokį įspūdį palieka „Lietuvos ryto“ ekipa?

- Na, pastaruoju metu retai matau juos žaidžiant. Žinau, kaip jie rungtyniavo su Utenos „Juventus“. Pasiekė įspūdingą pergalę prieš „Astana“ ekipą, puikiai pataikė, 17 tritaškių, tai labai geras rodiklis. Aišku, ekipa atsinaujino, pailsėjo. Turi laiko pasiruošti, žaidžia ne tiek daug varžybų. Mums laiko trūksta, nes mes rungtyniaujame kas antrą dieną. Mums sudėtinga, daug keliaujame. Manau, tikrai nebus lengva.

Skirtingas jėgų balansas, galime nusileisti energija, tačiau turime daug aukšto meistriškumo žaidėjų. Manau meistriškumo lygiu galime kompensuoti energijos stygių.

- Sekmadienį jūsų laukia įdomi tritaškių dvikova su Dariumi Maskoliūnu, kieno šansai geresni?

- Darius turėtų būti pranašesnis, nes per savaitę jo treniruojama ekipa žaidžią vieną kartą, turi laiko treniruotis. Manau, jis nėra abejingas pratybų metu ir pats palaikyti sportinę formą.

Aš galiu pataikyti iš inercijos, iš atminties. Man treniruotis nėra kada, atvirai pasakius, turėjau nemalonią traumą, pusę metų labai skaudėjo dešinį petį, buvo užspaustas nervas, negalėjau mėtyti į krepšį. Dabar po truputį treniruojuosi.

Bus matyti, niekas nesiruošė specialiai, nei aš, nei D. Maskoliūnas. Sau nekeliu didelių tikslų, dalyvauti – jau garbė (šypsosi).

- Kaip vertinate Vladimiro Romanovo pasitraukimą iš Kauno „Žalgirio“?

- Nesu vienašališkai nusiteikęs pulti V. Romanovą. Tai keistas žmogus, visi mes tą matėme. Žiūrėkime, ką jis davė „Žalgiriui“.

Jis į klubą atėjo jam labai sunkiu metu, klubą valdė trejus metus, subūrė šiemet gerą, pajėgią komandą. Šansų ekipa dar turi pakliūti į ketvirtfinalį. Reikia tik žaisti, o komanda rungtyniauja puikiai, net ir šiuo metu. Nekalbu jau apie sezono pradžią. V. Romanovas vienas tų žmonių, kuris ir subūrė šiemet tokią komandą.

Nesu ekonomistas, nežinau kas kaltas dėl „Snoro“, dėl Ūkio banko griūties, mes to nežinome, tuos dalykus sprendžia kiti žmonės.

Aišku, būtų gaila, jei „Žalgiris“ išnyktų. Manau, tokiu metu turėtų ir Vyriausybė padėti. Premjero atsakymas, kad nėra pinigų yra prastas atsakymas. Manau, yra įvairių variantų, kaip galėtų valdžia padėti klubui. „Sausas“ atsakymas yra joks atsakymas.

„Žalgiris“ nežlugs, nes klubas per brangus Lietuvai. Tai Lietuvos simbolis. Visi bendromis jėgomis galime padėti „Žalgiriui“.

Teko kalbėti su Tautvydu Barščiu šia tema, jis buvo atskridęs į Maskvą. Yra įvairių minčių, stengiausi jam patarti, pasiūlyti, gal jam vertėtų padėti klubui, jei galimybės leidžia. Man patinka tai, kad į klubo veiklą įtraukti ir veteranai. Atiduoda visas savo jėgas, žinias. Jie iš tiesų myli „Žalgirį“. Dabar nežinau realios klubo situacijos. Kaip bebūtų, ne pirmas kartas, išlips iš duobės. - Galbūt ir pats prisidėtumėte prie Kauno klubo gyvavimo?

- Buvo tokių minčių. Šiuo metu gal to neįmanoma padaryti, nes turiu kontraktą. Be to, „Žalgiriui“ nereikia mano pagalbos, nes turi puikų trenerį Joaną Plazą. Tai labai geras specialistas, kuris suderino komandos charakterį, stilių, galimybes. Komanda žaidžia labai gražų žiūrovams žaidimą.

Dabar klubui reikalinga finansinė pagalba. Sutvarkyti klubo strateginius reikalus. Jei klubo savininkai galvotų, kad reikia mano pagalbos, galėčiau padėti. Svarbu,gauti lėšų, kad „Žalgiris“ egzistuotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.