EUROLYGA 2023

BBL ketvirtfinalyje „Šiauliai“ mes iššūkį „Ventspils“ ekipai

Baltijos krepšinio lygoje (BBL) prasidėjo lemiamų kovų metas – atkrintamosios varžybos. Jose grumiasi 8 klubai – po tris Lietuvos ir Estijos bei du Latvijos. Trečiadienį 19 val. „Šiauliai“ namuose žais pirmąjį ketvirtfinalio mačą su „Ventspils“ ekipa.

Dvi nesėkmes patyrę „Šiauliai“ BBL F grupėje liko antri.<br>G. Šiuparys
Dvi nesėkmes patyrę „Šiauliai“ BBL F grupėje liko antri.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:38 PM

Kovo 9 d. laukia šių komandų atsakomoji dvikova.

Kitoje ketvirtfinalio poroje susitiks Tartu „TU/Rock“ ir Rygos „Barons kvartals“ rungtynės. Estijos klubui atstovauja Egidijus Dimša, o Latvijos – Deividas Dulkys.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ sieks įveikti Talino „Kalev/Cramo“ barjerą. Ketvirtoje poroje santykius aiškinasi „Prienai“ ir Rakverės „Tarvas“ (Estija) krepšininkai. Ketvirtfinalio serijoje ekipos žais po dvejas rungtynes.

Tik per plauką į ketvirtfinalį patekę „Šiaulių“ krepšininkai su „Ventspils“ jau žaidė BBL reguliariajame sezone. Tuomet abukart po atkaklios kovos pergalę šventė Latvijos klubas, kuriam diriguoja buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas, mūsų šalyje treneriu dirbęs Robertas Štelmaheris.

Šiame BBL čempionate, kurį pradėjo 23 klubai, Ventspilio komanda laimėjo net 15 rungtynių iš 16. „TOP 16“ etapo E grupėje vienąkart suklupęs „Ventspils“ užėmė pirmąją vietą, o dvi nesėkmes patyrę „Šiauliai“ F grupėje liko antri.

„Šiaulių“ ir „Ventspils“ poros laimėtojas pusfinalyje išbandys jėgas su „Pieno žvaigždžių“ ir „Kalev-Cramo“ serijos nugalėtoju. Pastarieji klubai tarpusavyje varžėsi ir reguliariajame sezone.

Tada abiejuose intriguojančiuose mačuose pajėgesnė buvo Pasvalio ekipa. „Top 16“ varžybų H grupėje „Pieno žvaigždžių“ komanda, nors ir patyrė du pralaimėjimus, buvo pirma, o „Kalev/Cramo“ klubas G grupėje pralaimėjo tik vieną mačą, bet liko antras.

Beje, Talino krepšininkai šį sezoną rungtyniauja ir Jungtinėje lygoje.

BBL ketvirtfinalio pirmąsias rungtynes tarp „Šiaulių“ – „Ventspils“ komandos – kovo 6 d., nuo 18.55 val. mačą transliuos „Viasat Sport Baltic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.