EUROLYGA 2023

Iš areštinės paleisti broliai Maciai: „Gynėme Lietuvos garbę“ (papildyta)

Naktį Kauno policijos areštinėje praleidę 42 metų Nauris ir Normundas Maciai - jau laisvėje. Broliai įtariami ketvirtadienio vakarą, po Eurolygos rungtynių, užsipuolę Madrido „Real“ žvaigždę Rudy Fernandezą. Dėl muštynių jie atsidūrė policijos komisariate.

Broliai Maciai naktį praleido areštinėje.<br>N. Povilaitis
Broliai Maciai naktį praleido areštinėje.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Mar 8, 2013, 8:38 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:58 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Garsieji krepšinio sirgaliai, sutikti būrio žurnalistų, nerišliai pasakojo, kad gailisi dėl to, kas įvyko, bet tikino, jog turėjo taip pasielgti. „Gynėme Lietuvos garbę“, - vienas per kitą sakė broliai ir blankiai pasakojo, kad kažkas kažką pavadino komunistais.

Nesuvaldė emocijų

Broliai Maciai susirinkusiems žurnalistams pasakojo, kad po rungtynių prie arenos laukė savo draugo, Kauno komandos gynėjo Rimanto Kaukėno, kai pro tarnybinį arenos išėjimą paskui R. Fernandezą ėjęs ispanas juos neva stumtelėjo ir kažką ispaniškai pasakė.

„Čia viskas per emocijas, jų buvo per daug“, - vienas per kitą teisinosi broliai.

Paklausus, kodėl sulaikomi priešinosi policijos pareigūnams, kad šie buvo priversti panaudoti elektros šoką, broliai baudžiamąja byla virtusį incidentą stengėsi paversti juokais.

„Kaip masažas buvo, nieko nejautėme. Policija labai faina, viskas gerai“, - pasipriešinimo policijai aplinkybes pasakojo išblaivėję vyrai.

Tiesa, iš Macių veiksmų ir kalbų atrodė, kad jie nelabai apgailestauja užpuolę Ispanijos krepšinio žvaigždę.

„Reikėjo stipriai... Iš visų jėgų, taip reikėjo“, - apie smūgį R. Fernandezui į galvą pasakojo Nauris Macius.

Vadino komunistais?

Broliai tikino nė kiek nebijantys, kad po sukeltų muštynių Kauno „Žalgirio“ arenos administracija ir klubas gali jiems uždrausti patekti į krepšinio rungtynes.

„Įleis, kaip gali neįleisti. Mus visur įleis, ką mes tokio padarėme?“ - tarsi nesuvokdami, dėl ko naktį praleido policijos areštinėje, svarstė broliai Maciai.

Užsiminus, kad dėl chuliganiško išpuolio, per kurį nukentėjo du ispanai, pradėtas ikiteisminis tyrimas bei pareikšti įtarimai, Lietuvos piliečiais tapę rygiečiai tikino gynę musų šalies garbę.

„Jeigu jums taip išeina, kad kažkas sako – jūs komunistai, blogi, spjauna?“ - kalbėjo broliai, tačiau taip ir neatsakė į klausimą, kas konkrečiai juos vadino „komunistais“.

Išgėrė penkis bokalus

Maciai nenorėjo atskleisti, kokią kardomąją priemonę jiems skyrė ikiteisminį tyrimą pradėję policijos pareigūnai.

„Užduodate tokius klausimus, kurių negalime suprasti“, - vienas per kitą sakė broliai.

Policijos atstovai tvirtina, kad ketvirtadienį vakare sulaikyti broliai buvo stipriai apsvaigę nuo alkoholio, vienam jų nustatytas sunkus, kitam – vidutinis girtumo laipsnis, jie tikino tik „šiek tiek“ išgėrę alaus.

„Nebuvome girti, tik truputį alaus... Na, gerai, penkis alaus išgerti, ar čia daug? Du arenoje - čia nėra daug“, - kalbėjo išblaivėję rygiečiai.

Pareikšti įtarimai

Dėl to, kad Nauris Macius kumščiu į veidą smogė Madrido „Real“ žaidėjui R. Fernandezui, o jo brolis sumušė chuliganą bandžiusį sulaikyti ispanų apsaugininką, jiems pareikšti įtarimai viešosios tvarkos pažeidimu. Broliams taip pat gresia rimti nemalonumai dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams.

Į laisvę išleistiems broliams dvyniams dar ne kartą teks minti Kauno policijos įstaigų bei teismų slenksčius, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo, jiems pareikšti įtarimai. Artimiausiu metu jiems teks atsakyti ir už pasipriešinimą policijos pareigūnams, elitinio Kauno patrulių rinktinės padalinio – Mobiliosios kuopos vyrams.

„Pirmiausia turime apklausti šiuos asmenis sulaikiusius policijos pareigūnus ir tik tada bus sprendžiamas įtarimų pareiškimo klausimas“, - lrytas.lt sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas spaudai Kęstutis Kasciukevičius.

Penktadienį iki pietų to padaryti nespėta, nes tik paryčiais tarnybą baigę policijos patruliai dar ilsisi.

Meilę Lietuvos krepšiniui deklaruojantiems rygiečiams gali tekti kurį laiką mėgstamas krepšinio rungtynes stebėti televizoriaus ekrane. Manoma, kad problemų dėl chuliganiško išpuolio neabejotinai patirsiantis Kauno „Žalgirio“ klubas bei arenos administracija šiems veikėjams uždraus lankytis vykstančiose krepšinio varžybose.

„Tokio sirgalių elgesio mes tikrai negalime toleruoti. Svarstysime, kokių priemonių imtis, kad analogiški išpuoliai nepasikartotų“, - lrytas.lt žurnalistui sakė Kauno „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Tramdė elektrošoku

Portalo lrytas.lt žiniomis, policijos pareigūnams sulaikant N. ir N. Macius neapsieita be incidentų. Girti broliai aktyviai priešinosi Mobiliosios kuopos pareigūnams, bandė jiems suduoti, spardėsi, nesileido surakinami antrankiais. Įsisiautėjusius girtus chuliganus policininkams teko tramdyti panaudojant elektros šoką bei ašarines dujas.

Antrankiais surakintus sirgalius atvežus į Kauno Centro policijos komisariatą paaiškėjo, kad jie visiškai girti.

Nauriui Maciui nustatytas sunkus girtumo laipsnis, į alkoholio matuoklį jis įpūtė 2,62 promiles alkoholio, jo brolis Normundas buvo kiek blaivesnis, jam nustatytas vidutinis, 2,22 promilių girtumo laipsnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.