EUROLYGA 2023

J. Plaza pratrūko ispanams: „Galiu likti be elektros, šildymo ir vandens“

Lietuvoje beribį optimizmą demonstruojantis Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza, sutikęs pakalbėti su Ispanijos radijo stotimi „Cope“, savo tėvynainiams išliejo susikaupusį kartėlį. J. Plaza atskleidė, kad jam kelia nerimą Ūkio banke prasmegę kaupti pinigai, o namuose strategui tenka drebėti dėl kalbų apie tai, kad bus atjungta elektra, televizija, internetas, šildymas ir net vanduo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-08 18:28, atnaujinta 2018-03-10 08:09

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Galime likti gatvėje“, - teigė J. Plaza, kuris atskleidė, jog „Žalgirio“ klubas nesumokėjo nuomos jo buto savininkui.

„Dabar dar turiu vandenį ir elektrą, tačiau nėra garantijų, kad taip bus ir toliau. Man buvo pasakyta, kad gali atjungti elektrą, kabelinę televiziją, internetą, šildymą. Netgi grasino palikti be vandens, nes klubas nesumokėjo buto šeimininkui. Todėl jis nutarė, kad mus gali palikti be nieko net neįspėjęs. Įsivaizdavau, kad gyventi toli nuo Ispanijos bus sudėtinga, tačiau mes galime likti gatvėje“, - guodėsi pernai į Lietuvą atvykęs 49 metų treneris.

Buvęs Madrido „Real“ komandos treneris teigė, kad pakliuvo į nepavydėtiną situaciją ir visa tai nutiko dėl to, kad elgėsi taip, kaip siūlė „Žalgirio“ klubas.

„Kaip ir daugeliui kitų, man „Žalgiris“ skolingas trijų mėnesių atlyginimą, tačiau tai nėra pagrindinė problema. Klubas manęs buvo paprašęs, kad pinigus dėčiau į banką (Ūkio banką. - Red.), remiantį klubą. Bankas bankrutavo ir aš likau be pinigų, kuriuos uždirbau nuo atvykimo rugpjūtį. Dabar visas grąžinimo reikalas yra valdžios rankose. Čia vyksta chaosas“, - kalbėjo J. Plaza, kurį pinigus į Ūkio banką dėti įtikino Vladimiras Romanovas.

„Kai kurie žmonės sako, kad susigrąžinsiu tik dalį pinigų. Žaidėjai yra geresnėje situacijoje, nes jie buvo gudresni ir nepasitikėjo klubu. Kai mokėdavo atlyginimus, jie pinigus dėdavo į asmenines sąskaitas. Pats taip dariau Ispanijoje, tačiau Lietuvoje patikėjau banko vadovu. Tačiau tikiu, kad viskas bus išspręsta“, - aiškino strategas, kurio auklėtiniai ketvirtadienio vakarą Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse namuose 104:105 po pratęsimo pralaimėjo Madrido „Real“ komandai.

Po rungtynių skandalą Lietuvos ir Ispanijos žiniasklaidoje sukėlė ne emocingos rungtynės, o vieno iš dviejų, neseniai Latvijos pilietybę į Lietuvos iškeitusių, brolių Macių išpuolis prieš „Real“ krepšininką Rudy Fernandezą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.