EUROLYGA 2023

Po R. Fernandezo užpuolimo - ispanų pyktis ir Eurolygos tyrimas (papildyta)

Nepaisydami finansinių sunkumų Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse su Madrido „Real“ komanda atidavė visas jėgas. Kauniečiai tik po pratęsimo vienu tašku 104:105 nusileido Ispanijos superklubui. Vis dėlto, pasibaigus rungtynėms tarptautinė žiniasklaida daugiausia dėmesio skiria ne aikštėje vykusiai kovai, o įžūliam sirgalių elgesiui.

R. Fernandezui išvyka į Kauną gerokai apkarto.<br>M. Kulbis
R. Fernandezui išvyka į Kauną gerokai apkarto.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2013, 7:30 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:09 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Savo ruožtu, Eurolyga penktadienį pranešė, kad dėl incidento pradėjo tyrimą ir laukia Kauno komandos pasiaiškinimo.

Ispanai piktinasi

Pasipiktinimas. Apstulbimas. Nuostaba. Tokiais žodžiais vienas vienas didžiausių Ispanijos sporto portalų marca.com pasitinka savo skaitytojus. Ispanų žiniasklaidoje – viena pagrindinių sporto naujienų penktadienį buvo brolių Normundo ir Naurio Macių išpuolis prieš „Real“ gynėją Rudy Fernandezą.

Po pralaimėjimo Kauno komandos sirgaliai areną paliko pikti, o tarp jų buvęs vienas iš garsiųjų brolių Macių puolė R. Fernandezą. Ispanijos komandos žaidėjas jau lipo į autobusą, kai vienas iš brolių smogė jam į veidą. 

Lietuvoje „Real“ komandai turėjo talkinti apsaugos darbuotojas iš Rusijos. Jam buvo liepta ypatingą dėmesį skirti R. Fernandezui, mat „Žalgirio“ sirgaliai viešai deklaravo priešpriešą krepšininkui po jo prieštaringo elgesio per pirmąsias rungtynes Madride.

Po incidento „Žalgirio“ sirgalių grupės „Green Death“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ buvo paskelbta brolių išpuolį palaikanti žinutė.

„Geriausias palaikymas „Žalgirio“ arenos istorijoje, braliukai apgynė kapitono garbę, Rudy buvo pasitiktas kaip reikia, bet „Žalgiris“ vėl sugebėjo pralaimėti laimėtas rungtynes...“, - rašoma „Green Death“ paskyroje.

Nori griežtos nuodaudos

Incidentas nepraslydo pro akis ir JAV žiniasklaidai. „Po rungtynių Lietuvoje sirgaliai užpuolė buvusį „Blazers“ gynėją Rudy Fernandezą“, - apie išpuolį rašo ir portalas blazersedge.com.

Tiesa, nė viename straipsnyje neminima, kad užpuolikai kilę iš Latvijos. Linksniuojamas tik Lietuvos vardas.

„Jei norime, kad geriausi žaidėjai iš NBA grįžtų į Europą, tokių dalykų negali nutikti. Eurolyga privalo imtis drastiškų sankcijų, kad tokie incidentai niekada nepasikartotų. Tai turi būti bausmė, kuri kitiems taptų pavyzdžiu“, - „Real“ atstovą Juaną Carlosą Sanchezą citavo kitas įtakingas Ispanijoje sporto dienraštis AS.

Eurolyga pradėjo tyrimą

„Real“ klubas parašė skundą dėl sirgalių agresijos prieš R. Fernandezą. Eurolyga pradėjo tyrimą ir pareikalavo oficialaus „Žalgirio“ klubo paaiškinimo. Kauno klubo paprašyta apibūdinti apsaugos priemones, kurių imamasi rungtynių metu.

Abiejų komandų pareiškimai ir papildoma informacija iš tokių šaltinių, kaip Kauno miesto policija, bus perduota Eurolygos drausmės komitetui.

Eurolygos nuostatai reglamentuoja, kad bet kokia agresija, nukreipta prieš oficialius komandos narius - personalą, trenerį, žaidėjus, klubui gali kainuoti nuo 10 tūkst. eurų iki 100 tūkst. eurų.

Iš Latvijos kilę broliai N. ir N. Maciai išgarsėjo kaip Lietuvos krepšinio sirgaliai, savo kūnus išmarginę tatuiruotėmis su lietuviško krepšinio simbolika.

Vasario mėnesį lietuviško kraujo turintiems latviams buvo suteikta Lietuvos pilietybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.