EUROLYGA 2023

Vienas iš brolių Macių po „Žalgirio“ rungtynių smogė R. Fernandezui

Madride Kauno „Žalgirio“ krepšininkus provokavęs ir siutinęs Rudy Fernandezas ketvirtadienį Kaune po rungtynių buvo užpultas. Madrido „Real“ komanda Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse po itin įtemptos kovos 105:104 įveikė „Žalgirio“ ekipą.

R. Fernandezas po smūgio susiėmė už galvos. Jį užpuolę broliai atsidūrė areštinėje<br>twitter.com@Currillo88 ir V. Ščiavinsko nuotr.
R. Fernandezas po smūgio susiėmė už galvos. Jį užpuolę broliai atsidūrė areštinėje<br>twitter.com@Currillo88 ir V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reda Cibulskytė, Martynas Suslavičius

Mar 8, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:39 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Kauno komandos sirgaliai areną paliko pikti, o tarp jų buvęs vienas iš garsiųjų brolių Macių puolė R. Fernandezą.

Ispanijos komandos žaidėjas jau lipo į autobusą, kai vienas iš brolių smogė jam į veidą. Vėliau pasirodė pranešimų, kad vienas iš brolių galva smogė į ispano galvą. Per incidentą nukentėjo ir kartu su ispanų komanda atvykęs apsaugos darbuotojas.

Apie įvykį lrytas.lt patvirtino „Žalgirio“ komandos atstovas spaudai Almantas Kiveris.

„Žalgirio“ laukia sankcijos?

„Po rungtynių broliai Maciai visuomet laukia komandos žaidėjų, kad galėtų nusifotografuoti ir gauti autografus. Incidentas įvyko už arenos ribų, prie apsaugos posto. Vienas iš brolių puolė praeinantį ispanų krepšininką R. Fernandezą. Kiek žinau buvo vienas smūgis“, - lrytas.lt pasakojo A. Kiveris.

Tačiau ispanų žiniasklaida skelbia, kad incidentas įvyko arenos viduje.

Už šį išpuolį Kauno „Žalgirio“ klubui gali grėsti griežtos Eurolygos sankcijos. Čempionato organizatoriai turėtų artimiausiu metu aiškintis, kas tiksliai įvyko. Jeigu paaiškėtų, kad R. Fernandezas buvo užpultas zonoje, kurią saugoti privalėjo šeimininkų darbuotojai, kauniečiams gali tekti sumokėti didžiulę sumą.

Po šio įvykio ispanų klubas pareikalavo, kad Eurolyga imtųsi griežtų veiksmų, kad tokia situacija ateityje nepasikartotų.

Krepšininkas sužalotas nestipriai

Pasak „Žalgirio“ atstovo spaudai, krepšininkas nebuvo sužalotas stipriai.

„Kažkur skaičiau, kad iš krepšininko nosies pasipylė kraujas, tačiau to nebuvo. Kiek supratau, brolis Macius bandė R. Fernandezą pargriauti“, - teigė A. Kiveris.

Jis teigia, kad būtent krepšininko užpuolikas paplūdo krauju.

Pasak klubo atstovo spaudai, toks sirgaliaus elgesys - nepateisinamas. Klubas žada spręsti, ar imsis kokių nors sankcijų prieš komandos gerbėją.

„Tokie dalykai krepšinio pasaulyje yra nepateisinami. Iš tokio sirgaliaus to nesitikėjome“, - teigė A. Kiveris.

Sulaikyti dviems paroms

Abu broliai Normundas ir Nauris Maciai sulaikyti ir pristatyti į Kauno Centro policijos komisariatą. Jie sulaikyti dviem paroms.

Nepatvirtintais duomenimis, broliai sulaikymo metu priešinosi policijos pareigūnams. Abu broliai Maciai buvo neblaivūs. Pareigūnams teko panaudoti elektrošoką.

Broliams gresia netgi baudžiamoji atsakomybė.

Po incidento Madrido ekipa iš karto išvyko į oro uostą. Teigiama, kad nukentėjusiam krepšininkui medikų pagalbos neprireikė.

„Real“ ekipa galimai buvo numačiusi ne itin svetingą sutikimą Kaune, kadangi kartu su komanda atskrido ir apsaugos darbuotojas, tačiau apsaugoti R. Fernandezo jam nepavyko.

Apsaugos darbuotoją apklausė Kauno policijos pareigūnai.

Supykdė R. Fernandezo elgesys

Madride vykusių rungtynių metu R. Fernandezas metė kamuolį nusisukusiam Kšyštofui Lavrinovičiui į veidą, o po finalinės sirenos įžeidė kapitoną Paulių Jankūną. Ramiu būdu pasižymintis P. Jankūnas nejuokais supyko ir užvirė grumtynės. Vėliau R. Fernandezas atsiprašė P. Jankūno.

Tokio R. Fernandezo elgesio nepamiršto Kauno „Žalgirio“ aistruoliai. R. Fernandezas viso mačo metu buvo lydimas švilpimo. Aistruoliai taip pat iškėlė plakatą su užrašu:  „Rudy, gimę šliaužioti, niekada nepakyla.“

Broliai Maciai Lietuvoje garsūs kaip didžiuliai krepšinio sirgaliai. Neseniai jie atsisakė Latvijos pilietybės ir tapo Lietuvos piliečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.