EUROLYGA 2023

Broliai Maciai smogė ispanui, bet pataikė „Žalgiriui”

Kauno „Žalgiris” šį sezoną kovoja pagirtinai, bet krepšinį toliau gožia skandalai už aikštės ribų. Kitose šalyse po rungtynių iš krepšininkų prašoma autografų, mūsų šalyje taikoma smogti į veidą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Eurolyga išplatino pareiškimą, kuriuo smerkia incidentą Kaune ir skelbia pradėsianti tyrimą.<br>M. Kulbis
Eurolyga išplatino pareiškimą, kuriuo smerkia incidentą Kaune ir skelbia pradėsianti tyrimą.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2013, 8:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:58 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Tai galėjo būti geriausias „Žalgirio” komandos sezonas nuo pergalingų 1999-ųjų.

Kai komanda turi be paslaptingų lapelių vadovaujantį puikų trenerį, tobulėjančius jaunus žaidėjus, kovingus veteranus ir nesavanaudiškus legionierius.

Šio sezono pradžia išties suteikė priežasčių tikėti, kad „Žalgiris” yra Kauno ir mūsų šalies veidas Eurolygoje.

Tačiau kovingas žaidimas, tegu ir su velniškai nesėkmingomis rungtynių pabaigomis „Top 16” etape, šiandien yra pamirštas.

Agresija sklido iš tribūnų

Bulvių laukus primenantys Lietuvos futbolo stadionai yra niekis, palyginti su tuo, kokį mūsų šalies įvaizdį Eurolygos sirgalių akyse kuria pastarieji įvykiai.

Dabar Lietuva bus garsi dėl sirgalių bukagalviškumo ir dviejų neblaivių pseudopatriotų išpuolio prieš R.Fernandezą po rungtynių ketvirtadienį.

Nesvarbu, ar policininkams pasipriešinę ir nakčiai į areštinę uždaryti broliai Maciai yra labiau latviai, ar lietuviai. Ar iš jų bus atimta Lietuvos pilietybė, ar ne.

Smurtą prieš „Real” krepšininką internete aukštino ne latviai, o šimtai tokio paties buko pykčio apsėstų lietuvių, tribūnose iškėlusių varžovus įžeidžiančius plakatus, skandavusių keiksmažodžius.

„Real” atstovai – priblokšti

Madrido komandos atstovai negalėjo patikėti, kad tai iš tiesų įvyko.

„Jei norime, kad geriausi žaidėjai grįžtų iš NBA į Europą, tokių dalykų negali nutikti, – laikraščiui „As” kalbėjo „Real” komandos vadovas Joanas Carlosas Sanchezas. – Eurolyga turi imtis drastiškų priemonių, kad tokie dalykai nepasikartotų.”

Eurolyga išplatino pareiškimą, kuriuo smerkia incidentą Kaune ir skelbia pradėsianti tyrimą.

Piniginė bauda „Žalgiriui” gali siekti nuo 10 tūkstančių iki 100 tūkstančių eurų.

Trenerio kantrybė išseko

Bet jokios sankcijos nebus tokios skaudžios, kaip brolių smūgiai „Žalgirio” įvaizdžiui, kurį dar labiau smukdo skolos.

Krepšininkai ir treneriai po tris keturis mėnesius negauna atlyginimų.

Nuo tiesos niekada nebėgęs Joanas Plaza neiškentė ir Ispanijos žiniasklaidai prisipažino, kad dėl skolų jo nuomojamo būsto Kaune savininkas neperspėjęs išjungė internetą ir televiziją.

„Kaip ir daugeliui kitų, man klubas skolingas už tris mėnesius, – sakė treneris J.Plaza vienai Ispanijos radijo stočių. – Tačiau tai nėra pagrindinė problema. Klubas manęs prašė, kad dėčiau indėlius į banką, kuris buvo „Žalgirio” rėmėjas.

Šis bankas bankrutavo, aš likau be visų pinigų, kuriuos buvau uždirbęs nuo atvykimo į Lietuvą rugpjūčio mėnesį.”

Tokia yra nepamatuotų klubo savininko Vladimiro Romanovo ambicijų kaina.

Kokie investuotojai gali kloti pinigus „Žalgiriui”, kai tiesa apie tikrąją klubo padėtį toliau slepiama?

Kokią žinią apie klubo, miesto ar šalies patikimumą gauna Europa, kai sužino apie tai, kokiose skolų ir melo pinklėse murdosi garsiausias Lietuvos krepšinio klubas?

Kad ir kaip gerai žaistų „Žalgiris”, krepšiniu nugalėti smurtą ir melą per sunku. (LR)

Išpuolis nustebino

Eurolyga išplatino oficialų pranešimą, kad pradėjo tyrimą dėl po rungtynių tarp „Žalgirio” ir „Real” klubų įvykusio incidento, kai broliai Nauris ir Normundas Maciai „Žalgirio” arenos prieigose užpuolė Rudy Fernandezą.

„Madrido „Real” klubas pranešė apie šį užpuolimą ir rengia visus reikalingus dokumentus pranešti apie gerbėjų agresiją. Incidentas įvyko, kai „Real” krepšininkai ėjo autobuso link po rungtynių.

Abiejų komandų ataskaitos ir Kauno policijos informacija bus perduota Eurolygos drausmės komisijos teisėjams, kurie turi nedelsdami išnagrinėti šį įvykį. Eurolyga netoleruoja smurto aikštėje ar už jos ribų, teršiančio garbingą žaidėjų ir gerbėjų vardą”, – rašoma pranešime.

„Nors incidentas įvyko arenos prieigose ir ne rungtynių metu, jį vienareikšmiškai vertiname neigiamai, – sakė „Žalgirio” klubo komunikacijos direktorius Almantas Kiveris. – Gavus Eurolygos oficialų sprendimą „Žalgiris” pasilieka galimybę imtis teisinių priemonių dėl galimų nuostolių atlyginimo.”

„Tai, kas įvyko ketvirtadienio vakarą, tikrai sunku paaiškinti. Tai jokiais žodžiais nepateisinama, – kategoriškai brolių išpuolį vertino „Žalgirio” komandos trenerio Joano Plazos asistentas Saulius Štombergas. – Macių išpuolis buvo tarsi žaibas iš giedro dangaus. Krepšininkai sportuoja ir net neįsivaizduoja, kad gali sulaukti tokių atakų iš savų ar priešininkų aistruolių. Jei tokie dalykai būtų toleruojami, ne vienas krepšininkas nebaigtų karjeros.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.