EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ - 25 tūkst. eurų bauda, Maciams Eurolygos mačų durys užtrenktos visam gyvenimui

Brolių Macių išpuolis prieš Rudy Fernandezą Kauno „Žalgiriui“ atsiėjo 25 tūkstančius eurų. Neseniai Lietuvos pilietybę gavę broliai Maciai, pabrėžiantys didžiulę meilę krepšiniui, „Žalgirio“ rungtynėse daugiau niekada nepasirodys.

Broliams Maciams uždrausta iki gyvenimo galo lankytis ne tik „Žalgirio“ mačuose, bet ir visose Eurolygos varžybose.<br>V. Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Broliams Maciams uždrausta iki gyvenimo galo lankytis ne tik „Žalgirio“ mačuose, bet ir visose Eurolygos varžybose.<br>V. Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2013, 9:47 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:08 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Taip nubausti brolius pasisiūlė pats klubas, kuriam pavyko išvengti maksimalios 100 tūkstančių eurų baudos. Lrytas.lt žiniomis, ši naujiena Macius pasiekė Maskvoje, kur broliai ruošiasi stebėti Eurolygos „Žalgirio“ dvikovą su CSKA komanda.

Eurolygos sprendimu broliai Nauris ir Normundas Maciai niekada daugiau nestebės prestižiškiausio Europos klubų turnyro rungtynių arenose. Be to, jiems iki gyvenimo pabaigos uždrausta lankytis ir Europos taurės varžybose.

„Norint išvengti incidentų ateityje, „Žalgirio“ klubas, bendradarbiaudamas su arenos apsauga, ketina imtis priemonių. Svečių komandai bus įkurtas atskiras įėjimas, kuris bus atskirtas apsauginėmis tvoromis. Kelią nuo arenos iki autobuso prižiūrės daugiau apsaugos darbuotojų“, - rašoma Eurolygos disciplinos komiteto pranešime.

R. Fernandezas buvo užpultas kovo 7 dieną. Po „Žalgirio“ ir „Real“ rungtynių jam į veidą smogė vienas iš brolių Macių. Krepšininkas stipriai nenukentėjo, tačiau buvo šokiruotas tokio elgesio. Netrukus žinia apie užpuolimą apskriejo visą Ispaniją. Brolius Macius sulaikė policija, kuriai teko panaudoti jėgą ir elektrošoką.

Lietuvos pilietybę neseniai gavę broliai viešai atsiprašė Lietuvos krepšinio gerbėjų bei „Žalgirio“ žaidėjų dėl savo elgesio. Kiek anksčiau jie žadėjo įkurti fondą, į kurį visi krepšinio aistruoliai perves pinigus, baudai padengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.