EUROLYGA 2023

Tradiciniame Lietuvos partijų krepšinio turnyre – Liberalų ir centro sąjungos ekipos triumfas

Lietuvos politikai ietis suremia ne tik per rinkimus, ar Seimo rūmuose, bet ir krepšinio aikštėje. Vilniuje įvyko tradicinis partijų krepšinio turnyras. Pereinamoji taurė šiemet atiteko Liberalų ir centro sąjungai. Iš viso jėgas krepšinio aikštėje 5 partijos – socialdemokratai, liberalai, liberalcentristai, Lenkų rinkimų akcija ir „darbiečiai“ Sportuojantis politikai beveik vienbalsiu tvirtina, kad sunkiausia rasti laiko treniruotėms.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Mar 16, 2013, 5:29 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:09 PM

Politikų pilnutėlėje krepšinio salėje lygiai taip kaip Seime – netrūksta nei įtampos, nei emocijų, nei apsižodžiavimų. Tik kostiumus ir kaklaraiščius keičia sportinė apranga.

„Žmonės visur yra žmonės, yra azartas ir susiklausymas ir jo trūkumas visur taip pat veikia. Asmeniškai galiu pasakyti, kad man Seime lengviau“, - kalbėjo „Liberalų sąjūdžio“ atstovas Remigijus Šimašius.

„Politikoje kartais būna daugiau tokių intrigų, užkulisinių dalykų, ne tiesios sakymo, o krepšinyje, ypač Lietuvoje, viskas matosi, žiūrovai iškart viską atskiria ir geriausias dalykas ko reikia pasimokyti – sąžiningumo ir skaidrumo“, - teigė „Liberalų ir centro sąjungos“ pirmininkas Artūras Melianas.

Seime ne kartą būta bandymų apsistumdyti, įsikarščiavusius nuramindavo kolegos. Krepšinio aikštėje galima drąsiau stumtelti priešininką.

„Kažkada jaunystei buvau labai atsargus ir džentelmeniškas žaidėjas, dabar jau leidžiu sau tvirčiau pozicijas užsiimti“, - pasakojo R. Šimašius.

Liberalų komandai per turnyrą vadovavęs treneris Andrius Čerškus sako – politikai ne tokie paklusnūs, kaip kiti žaidėjai.

„Kitose komandose labiau trenerio klauso, bet, man atrodo, čia jie galvoja, kad daugiau demokratijos. Aš galvoju, kad krepšinyje turėtų būti daugiau diktatūros. Treneris yra pagrindinis žmogus, o kiti turi vykdyti jo nurodymus. Politikoje gal daugiau demokratijos turėtų būti“, - pasakojo A. Čerškus.

Po atkaklios kovos pereinamą taurę iškovojo liberalcentristai. Politikai jėgas krepšinio aikštėje išbando ne tik kaip priešininkai. Skirtingų partijų politikus suvienija Seimo krepšinio komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.