EUROLYGA 2023

Macių ryžtą patekti į „Žalgirio“ areną atšaldė P. Motiejūno skambutis

Eurolygos „Top 16“ etapo rungtynėse Kaune tarp „Žalgirio“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ tribūnose nebus iš minios išsiskiriančių sirgalių - Naurio ir Normundo Macių.

Broliai Maciai viliasi, kad jau kitą sezoną Eurolygos rungtynių durys jiems bus atviros.<br>V. Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Broliai Maciai viliasi, kad jau kitą sezoną Eurolygos rungtynių durys jiems bus atviros.<br>V. Ščiavinsko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 21, 2013, 5:31 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:39 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Broliai, kuriems Eurolyga dėl ispanų krepšinio žvaigždės Rudy Fernandezo užpuolimo uždraudė lankytis arenose, sulaukė „Žalgirio“ klubo generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno skambučio, po kurio Maciai nusprendė likti Rygoje.

„Trečiadienį paskambino Paulius ir nuoširdžiai paprašė nevykti. Sakė: „Broliukai, neikit. Mūsų tokia prasta situacija. Jei jūs ateisite, bus tik blogiau.“ Jis labai patriotiškas, myli „Žalgirį“ ir Lietuvą. Su juo esame draugai, gerai sutariame, esame krepšinį žaidę.

Negalime elgtis kitaip, būtų negražu iš mūsų pusės. Jei jis būtų paskambinęs ir pasakęs, kad eitume – būtume atvykę“, - lrytas.lt pasakojo Normundas Macius.

Jis prasitarė sulaukęs P. Motiejūno pažado daryti viską, kad kitą sezoną broliams Eurolygos rungtynių durys būtų atviros.

„Jis sakė, kad skambins į Eurolygą ir darys viską, kad kitais metais galėtume eiti. Regis, jau kalbėjo su Eurolygos prezidentu“, - sakė N. Macius.

Į Lietuvą broliai Maciai planuoja atvykti po dviejų savaičių. Jie žada pristatyti fondą, skirtą rinkti lėšas „Žalgirio“ baudai padengti.

Finansinių sankcijų iš Eurolygos „Žalgiris“ sulaukė po to, kai pasibaigus rungtynėms su Madrido „Real“ komanda, broliai Maciai užpuolė R. Fernandezą.

„Žalgiriui“ buvo skirta 25 tūkst. eurų bauda, o broliams visam gyvenimui uždrausta arenoje stebėti Eurolygos ir Europos taurės rungtynes.

Vos tik paskelbus apie šią nuobaudą, broliai, turintys Lietuvos pilietybę, šį draudimą jau sulaužė. Maskvoje jie stebėjo rungtynes tarp CSKA ir „Žalgirio“. Tačiau žadėjo daugiau to nedaryti. Per paskutines „Top 16“ etapo rungtynes balandžio 4 dieną su Bambergo „Brose“ komanda jie atvyks į Kauną, tačiau į areną neis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.