EUROLYGA 2023

V. Gedvilas: „Žalgirio“ finansai buvo tvarkomi blogai“

Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas sako, kad, jei Kauno „Žalgirio“ komanda bankrutuotų, būtų gėda visai Lietuvai, ir prašo verslininkų prisidėti gelbstint komandą.

V. Gedvilo teigimu, valstybė negali prisidėti remdama „Žalgirį“, tačiau galbūt kalbėsis su verslininkais, ragindama juos tai daryti.<br>A. Barzdžius
V. Gedvilo teigimu, valstybė negali prisidėti remdama „Žalgirį“, tačiau galbūt kalbėsis su verslininkais, ragindama juos tai daryti.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 21, 2013, 9:43 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:41 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Aš kreipiuosi šiandien į visus mūsų verslo žmones - kurie norit ir turit galimybių, tikrai padėkit tai komandai. Nes tai yra mūsų, visos Lietuvos komanda. Dabar mes turim kartais apie ką pakalbėti. Jeigu nebūtų „Žalgirio“, tai pilkos dienos būtų. Vis tiek praskaidrina kartais nuotaiką ypatingai geras žaidimas „Žalgirio“. Tai mus visada džiugina“, - ketvirtadienio rytą interviu „Laisvajai bangai“ sakė Seimo Pirmininkas.

V. Gedvilo teigimu, valstybė negali prisidėti remdama „Žalgirį“, tačiau galbūt kalbėsis su verslininkais, ragindama juos tai daryti.

„Reikia daryti kažką, tai komandai reikia padėti. Kokia forma? Valstybė neturi galimybių padėti. Savivaldybė gali padėti. Aišku, valstybė galbūt kalbėsis su verslo žmonėmis, kurie galbūt prisidės prie šitos komandos (gelbėjimo, - ELTA)“, - sakė V. Gedvilas.

Seimo Pirmininkas teigė apie susidariusią padėtį kalbėjęs ir su Algirdu Butkevičiumi, kalbėtis su Premjeru jis žadėjo ir ketvirtadienį. Taip pat V. Gedvilas sakė, kad buvo susitikęs su viena iš „Žalgirio“ valdybos narių.

„Ten blogai valdomi buvo finansai. Viena iš valdybos narių buvo atvažiavusi, mes apie tai kalbėjome. Tiesiog norint, kad komanda būtų prestižinė ir toliau egzistuotų, reikalingas skaidrumas, reikalingi geri vadybininkai „Žalgiriui“, - pažymėjo V. Gedvilas. Parlamento vadovas sakė besitikįs, kad optimizmo į klubą įneš naujasis jo direktorius Paulius Motiejūnas. Seimo Pirmininkas teigė, kad gaila, jog žaidėjai grasina boikotuoti rungtynes negavę atlyginimų, tačiau sakė juos suprantąs, kadangi jie turi šeimas, finansinius įsipareigojimus.

Seimo Pirmininkas pabrėžė, kad „Žalgiris“ - visos Lietuvos komanda.

„Žalgiris“ yra mūsų visų komanda, visų lietuvių komanda. Ir aišku, jeigu ji išnyktų iš krepšinio žemėlapio, tada nežinau, kas dar gali taip gerai atstovauti Lietuvai ir pristatyti Lietuvą Europai, pasauliui, kaip „Žalgiris“. Tiesiog būtų visų mūsų gėda“, - sakė V. Gedvilas.

Finansinių problemų kamuojamo Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo žaidėjai antradienį teigė, kad, jei iki kitos savaitės Eurolygos rungtynių su Berlyno ALBA jie negaus bent dalies jau 4 mėnesius nemokamų atlyginimų, komanda boikotuos rungtynes.

Antradienį klubo generaliniu direktoriumi antrą kartą tapo Paulius Motiejūnas. Jis į šalies čempionų klubą sugrįžo po beveik pusantrų metų pertraukos.

Ketvirtadienį Kauno savivaldybė posėdžio metu priims galutinį sprendimą dėl paramos Kauno „Žalgiriui“. Kol kas svarstoma klubui skirti 2 mln. litų - maždaug tiek, kiek reikia žaidėjams sumokėti vieno mėnesio atlyginimams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.