EUROLYGA 2023

D. Bauermannas: „Sirgaliai sukūrė puikią atmosferą“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipos vyriausiojo trenerio vokiečio Dirko Bauermanno debiutas neprisvilo. Sostinės komanda paskutinėse Jungtinės lygos reguliaraus sezono rungtynėse užtikrintai 75:56 įveikė Mariupolio „Azovmaš“ krepšininkus.

Treneris D. Bauermannas negailėjo pagyrų Vilniaus klubo sirgaliams.<br>M. Kulbis
Treneris D. Bauermannas negailėjo pagyrų Vilniaus klubo sirgaliams.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Linas Jocius

Mar 25, 2013, 12:10 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:15 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Tačiau vargu ar pačiam strategui tai atnešė ypatingą džiaugsmą. Komanda liko per plauką nuo atkrintamųjų varžybų etapo. „Lietuvos ryto“ rungtynėms pasibaigus Taline „Kalev“ ir „Astana“ klubai pradėjo žaisti pratęsimą, o visi Vilniaus klubo aistruoliai meldė estų sėkmės.

Deja, „Kalev“ 81:85 nusileido svečiams iš Kazachstano - „Astana“ klubui, o „Lietuvos rytas“ liko už kito etapo borto. „Astana“ klubas iškovojo viena pergale daugiau nei sostinės klubas, „Lietuvos rytas“ B grupėje užėmė 7-ąją vietą, o kitą etapą patenka 6 geriausios ekipos.

Treneris D. Bauermannas į spaudos konferenciją vėlavo. Matyt, rūbinėje kartu su visa ekipa sekė įvykius Estijoje. Kalbėdamas su žurnalistais, strategas gyrė Vilniaus klubo sirgalius, kurie, jo manymu, „Siemens“ arenoje sukūrė gerą atmosferą.

„Sudėtinga, kai tavo likimas priklauso ne nuo tavęs, o nuo kažko kito. Tačiau visą dėmesį skyrėme savo žaidimui, koncentravomės tik ties savo krepšiniu. Didžiuojuosi, kad patekau į šį klubą ir esu ekipos treneris.

Manau, mes turime geriausius sirgalius pasaulyje, jie kūrė puikią atmosferą. Mes stengiamės dėl savo žiūrovų, ne dėl savęs. Rezultato Estijoje nesekėme.

Tiesiog nepriklausomai nuo įvykių Taline, norėjome nugalėti. Džiaugiuosi, kad tai padaryti. Galėjome daryti mažiau klaidų, mažiau klysti. Rungtyniavome pakankamai emocingai, sužaidėme geras rungtynes.

Labai apmaudu, kad nepavyko patekti į kitą etapą, tačiau ne viskas nuo mūsų priklausė".

„Azovmaš“ gynėjas Simonas Serapinas po rungtynių pažymėjo, kad Ukrainos ekipa jautė nuovargį. Ji penktadienį žaidė Ukrainos Superlygos rungtynes, o visą šeštadienį praleido kelionėje. „Lietuvos rytas turėjo daugiau laiko pasiruošti šiam mačui. Jiems tai buvo labai svarbios rungtynės. Mums - garbės reikalas. „Lietuvos rytas“ - geresnė komanda ir tą ekipa įrodė.

Nuolat turime problemų gynyboje, kai per pirmą rungtynių pusę praleidžiame vos ne 50 taškų. Antroje mačo pusėje atsitiesiame", - kalbėjo krepšininkas.  

„Azovmaš“ vyriausiasis treneris Sergejus Zavalinas pažymėjo gerą Vilniaus klubo gynybą bei Janio Blumo pasirodymą. Gynėjas pataikė 6 tritaškius iš tiek pat bandymų. „Tai – Eurolygos lygio snaiperis“, - konstatavo Ukrainos klubo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.