EUROLYGA 2023

Rezultatyviausiai Adrijos lygoje žaidė buvęs žalgirietis A. Čapinas

Prieš kelis sezonus Kauno „Žalgiryje“ žaidęs gynėjas Aleksandaras Čapinas yra sunkiausiai sustabdomas Adrijos lygos krepšininkas. Šiuo metu Kragujevaco „Radnički“ klubui atstovaujantis 30-metis gynėjas Adrijos lygos reguliariame sezone užėmė pirmąją vietą pagal pelnytus taškus, rezultatyvius perdavimus ir naudingumo balus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2013, 3:56 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:50 AM

Praėjusį savaitgalį pasibaigusiame Adrijos lygos reguliariame sezone A.Čapinas pelnydavo 17,5 taško, atlikdavo 5,1 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 20,4 naudingumo balo. Be to, „Radnički“ lyderis buvo antras pagal tritaškių metimų taiklumą (43,1 proc.) ir išprovokuotas pražangas (vid. 5,4).

Antrąją vietą tarp rezultatyviausių krepšininkų užėmė vienas geriausių Europos snaiperių Igoras Rakočevičius. Šį sezoną Belgrado „Crvena Zvezda“ aprangą vilkintis serbas įmesdavo 15,8 taško.

Visapusiškas ir naudingas A. Čapino žaidimas padėjo „Radnički“ pakilti į istorinę aukštumą – Kragujevaco komanda reguliariajame sezone užėmė trečiąją vietą ir pirmą kartą pateko į finalo ketvertą.

Prie „Radnički“ sėkmės prisidėjo dar vienas buvęs žalgirietis Ratko Varda. Sezonui jau įsibėgėjus į Kragujevacą atvykęs vidurio puolėjas pelnydavo 9,7 taško, bet sausio pabaigoje patyrė sunkią traumą, dėl kurios greičiausiai praleis ir svarbiausias šio pavasario kovas.

Adrijos lygoje šį sezoną žaidė dar keli anksčiau Lietuvos lygoje rungtyniavę krepšininkai.

Zagrebo „Cibona“ lyderis buvo amerikietis D.J. Strawberry. Jis pelnydavo 14,3 taško ir rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše užėmė aštuntąją vietą. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas pasižymėjo ir kitose statistikos kategorijose: pirmavo pagal perimtus kamuolius (vid. 2,2) ir buvo trečias pagal išprovokuotas pražangas (5,1).

Sausio pabaigoje iš „Lietuvos ryto“ į „Crvena Zvezda“ ekipą iškeliavęs Predragas Samardžiskis įmesdavo 4,7 taško.

Kol sausio mėnesį išvyko į NBA, Liublianos „Olimpija“ komandai atstovavo Aronas Baynesas. Buvęs „Lietuvos ryto“ aukštaūgis įmesdavo 12,6 taško ir atkovodavo 6,8 kamuolio.

Tiesa, „Olimpija“ ir „Cibona“ ekipoms šis Adrijos lygos sezonas susiklostė nesėkmingai. „Olimpija“ užėmė tik 8-ąją vietą (13 ir 13), „Cibona“ – 11-ąją (9 ir 17). Abi komandos neiškovojo kelialapių net į Europos taurės varžybas.

Adrijos lygos reguliaraus sezono nugalėtoja tapo Aleksandrovaco „Igokea“ (20 ir 6) iš Bosnijos ir Hercegovinos.

Finalo ketverte taip pat žais trys Serbijos komandos: „Crvena Zvezda“ (18 ir 8), „Radnički“ (17 ir 9) ir Belgrado „Partizan“.

Baigiamasis turnyras bus surengtas balandžio 25-27 dienomis Laktašų miestelyje, kuriame svečius priima „Igokea“ krepšininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.