EUROLYGA 2023

Mažiau legionierių norintys Izraelio krepšininkai paskelbė streiką

Izraelio krepšininkų profsąjunga pasipiktino nacionalinės krepšinio lygos vadovų nenoru derėtis dėl legionierių limito sugriežtinimo ir paskelbė neterminuotą streiką, kuris gali sužlugdyti čempionatą.

„Maccabi” komandai gali netekti ginti Izraelio čempionų titulo.
„Maccabi” komandai gali netekti ginti Izraelio čempionų titulo.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas („Lietuvos rytas”)

Mar 27, 2013, 9:04 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:40 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Jei mūsų nuomonės nesiklauso, reikia imtis drastiškų priemonių. Taip nusprendė Izraelio krepšininkai.

Savaitgalį Izraelio lygoje turėjo būti žaidžiamos reguliariojo sezono paskutinio turo rungtynės. Tačiau varžybų išvakarėse sirgaliams buvo pranešta, kad į arenas eiti neverta – visi mačai atšaukti dėl krepšininkų streiko.

Tokios drastiškos priemonės krepšininkų profsąjunga ėmėsi žlugus deryboms dėl legionierių limito.

Izraeliečiai žaidėjai nori, kad komandoms būtų leidžiama registruoti mažiau užsieniečių, tačiau lygos ir klubų vadovai pareiškė neketinantys vykdyti profsąjungos reikalavimų.

Šį sezoną kiekvienas Izraelio klubas gali registruoti keturis užsieniečius, o už papildomą mokestį – iki šešių legionierių (padidinta kvota pasinaudojo tik Tel Avivo „Maccabi” ir Gilboa „Altshuler Shaham” klubai).

Tačiau aikštėje visą laiką privalo būti bent du Izraelio krepšininkai.

Profsąjunga reikalauja, kad kitus tris sezonus visiems klubams be jokių išimčių galiotų keturių legionierių, o po trejų metų įsigaliotų trijų legionierių limitas.

Lygos vadovai sutinka mažinti legionierių limitą iki penkių.

Kaip alternatyvą lygos vadovybė siūlo įvesti, jos teigimu, revoliucinį reikalavimą, kad kiekvienas klubas per rungtynes privalėtų registruoti bent tris jaunesnius nei 22 metų žaidėjus.

„Žaidėjai sutartinai nusprendė, kad pritars tik toms taisyklėms, pagal kurias aikštėje izraeliečių bus daugiau nei užsieniečių, – pareiškė profsąjungos vadovas Niras Alonas. – Pateikėme kelis siūlymus ir negrįšime į aikštę tol, kol nepasieksime susitarimo.”

Tiek profsąjunga, tiek klubų vadovai neatmeta tikimybės, kad šalies pirmenybės šį sezoną liks nebaigtos ir 2013 metų Izraelio čempionas nepaaiškės.

„Jeigu krepšininkai per kelias dienas negrįš į aikštes, čempionatas bus sustabdytas, – tvirtino Netanijos „Green Tops” klubo savininkas Zvi Lieberis. – Jei taip atsitiks, klubai praras rėmėjus ir dėl to nukentėsime visi.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.