EUROLYGA 2023

S. Serapinas tikisi sugrįžti į Lietuvą

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

S. Serapinas nesistebi dažna krepšininkų kaita „Azovmaš“ komandoje.<br>M. Astrauskas
S. Serapinas nesistebi dažna krepšininkų kaita „Azovmaš“ komandoje.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė („Lietuvos rytas")

Mar 27, 2013, 9:38 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:26 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

„Paskubėkime, šeima laukia“, - nusišypsojo S. Serapinas paprašytas pasidalyti įspūdžiais apie gyvenimą Ukrainoje.

Nors „Azovmaš“ komanda Vilniuje pralaimėjo (56:75), iš krepšininko veido nedingo šypsena: Lietuvoje jis turėjo progą susitikti pasiilgtais artimaisiais.

Kai šio sezono pradžioje 31 metų 198 cm ūgio gynėjas pasirašė sutartį, į Mariupolį jis išvyko vienas. Žmona ir 9 metų dukra liko Lietuvoje.

„Duktė eina į antrą klasę, esame pririšti. Jos atvažiuoja, pabūna porą savaičių ir išvažiuoja keliems mėnesiams“, - pasakojo krepšininkas.

Čempionatas sustiprėjo

„Azovmaš“ klubui S. Serapinas atstovavo ir 2008-2009 metais. Šio sezono pradžioje krepšininką Mariupolyje pasitiko ne tik pasikeitusi komanda, bet ir sustiprėjęs Ukrainos čempionatas.

„Dabar daugiau užsieniečių, čempionato lygis pakilęs. Dabar daug panašaus pajėgumo komandų. Štai „Budivelnyk“ labai gera žaidė, o pralaimėjo dukart iš eilės. Ir tokioms komandoms, kur tik po penkis gerus žaidėjus turi“, - pasakojo krepšininkas.

Ukrainos čempionate „Azovmaš“ kol kas užima ketvirtąją vietą, o Jungtinės lygos reguliariajame sezone A grupėje liko devintas, iškovojo 3 pergales ir 15 kartų pralaimėjęs.

Lietuvis Ukrainos čempionate žaidžia po 16 min., per kurias renka 5,2 taško, atkovoja po 3,2 kamuolio, atlieka po 0,7 perdavimo.

Jungtinėje lygoje jo statistika buvo kuklesnė: 15 minučių, 4 taškai, 2,2 kamuolio, 0,4 rezultatyvaus perdavimo.

Mariupolis nežavi

Su „Azovmaš“ klubu lietuvio sutartis galioja iki šio sezono pabaigos. Jis neslepia, norėtų grįžti į Lietuvą ir būti arčiau šeimos, tačiau viskas priklausytų nuo pasiūlytų sąlygų.

Pramoninis Mariupolis krepšininkui - ne prie širdies. „Negirsiu to miesto. Tai sunkiosios pramonės centras. Čia gaminamas metalas, geležinkelio bėgiai. Labai nešvarus miestas. Jei lyjant automobilio langus valai, tai iškart juodą vandenį nubrauki.

Sniegas iškrenta baltas, tačiau už pusvalandžio pajuoduoja. Daug įvairių nuosėdinių uolienų išmetama į orą“, - neslėpė krepšininkas. „Azovmaš“ sudėtis keičiasi dažnai. Prieš Jungtinės lygos rungtynes Vilniuje komandą paliko keli amerikiečiai.

Antrąkart Mariupolyje atsidūręs S. Serapinas jau turi pakankamai patirties ir niekuo nesistebi.

„Sunku čia, bet žinojau, kur važiuoju. Kai 2008 metais pirmąkart atvykau į Mariupolį, mačiau kaip ždažnai keitėsi krepšininkai. Aš išlikau, tačiau kito sezono pradžioje buvau atleistas. Dabar vėl pasikvietė.

Žaidėjai dėl įvairių priežasčių komandą palieka. Tai klubo vadovų jų žaidimas netenkina, tai miestas nepatinka ir žaidžia laukdami geresnių pasiūlymų“, - pasakojo krepšininkas.

Užjaučia žalgiriečius

S. Serapinas seka naujienas, kaip sekasi Kauno „Žalgiriui“, kuriam jis atstovavo 2003-2006 metais.

Jis pats yra patyręs nerimą dėl vėluojančio atlyginimo. Ir tada pinigai vėluodavo, bet priekaištų „Žalgiriui“ krepšininkas neturi.

„Su manimi klubas atsiskaitė, tikiuosi, ir šių žaidėjų neapgaus. Puikiai suprantu užsieniečius, kurie čia atvyko ir negali laukti. Mes, lietuviai, niekur nedingsime“, - šyptelėjo S. Serapinas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.