EUROLYGA 2023

Trenerio Ph. Jacksono žinutė privertė atversti lietuvių kalbos žodyną

Krepšinio gerbėjai, ypač „Chicago Bulls“ ir „Los Angeles Lakers“ aistruoliai, lyg išganymo laukia naujausių žinių apie vieną geriausių visų laikų NBA trenerių Philą Jacksoną. Todėl tūkstančiai jų su nekantrumu laukė pirmosios 67-erių Ph. Jacksono žinutės socialiniame tinklalapyje „Twitter“.

Ph. Jacksonas su K. Bryanto vedamu „Lakers" laimėjo 5 NBA čempionų žiedus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Ph. Jacksonas su K. Bryanto vedamu „Lakers" laimėjo 5 NBA čempionų žiedus.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 28, 2013, 9:02 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:02 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Ilgai laukta akimirka išaušo trečiadienį, 14 val. 52 min. (7 val. 52 min. Lietuvos laiku). Tačiau pirmoji buvusio „Bulls“ ir „Lakers“ trenerio mintis „Twitter“ paskyroje nebuvo tokia įžvalgi, kokios visi tikėjosi.

„11 čempionų žiedų“, - tokie pirmieji žodžiai pasirodė prie Philo Jacksono pavardės. Tituluočiausias visų laikų NBA treneris dar kartą priminė visiems aistruoliams gerai žinomą statistiką - strategas 11 kartų laimėjo NBA čempiono žiedą kaip treneris - šešis kartus treniruodamas „Chicago Bulls“ ir penkis - su „Los Angeles Lakers“. Dar du NBA čempiono žiedus Ph. Jacksonas laimėjo būdamas žaidėjas - atstovaudamas „New York Knicks" (1970, 1973 metais).

Tačiau ne pati mintis, o jos užrašymas sukėlė diskusijų ir pašaipų bangą. Tituluoto NBA trenerio parašyti žodžiai buvo įklampinti klaidose. „11 champ;ipnsikp[ ringhs“ - tokia gramatika pašiurpino net ir ištikimiausius Ph. Jacksono gerbėjus.

Internete neliko nepastebėtas faktas, kad Ph. Jacksonas parašė taip blogai, kad „Twitter“ vertimo sistema kažkodėl įvertino, kad šis žodžių kratinys parašytas lietuvių kalba.

„Tai - nauja kalba“, - pasišaipė komentarą parašęs vienas iš gerbėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.