EUROLYGA 2023

„Aisčių-LSU“ komanda pateikė staigmeną ir pateko į LMKL pusfinalį

Antrosiose Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) ketvirtfinalio serijos rungtynėse Kauno „Aisčių-LSU“ klubas penktadienį namuose 80:76 (30:25, 11:14, 8:12, 31:25)

Kauniečių komandos varžove pusfinalyje (balta apranga) iki dviejų pergalių bus reguliarųjį sezoną laimėjusi Vilniaus „Kibirkšties“ ekipa.<br>aistes.lt
Kauniečių komandos varžove pusfinalyje (balta apranga) iki dviejų pergalių bus reguliarųjį sezoną laimėjusi Vilniaus „Kibirkšties“ ekipa.<br>aistes.lt
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-03-30 00:38, atnaujinta 2018-03-09 02:39

Pirmajame ketvirtfinalio mače antradienį svečiuose penktąją vietą reguliariajame sezone užėmusios „LSU-Aistės“ ketvirtojoje pozicijoje likusias marijampolietes įveikė 75:74 (25:11, 11:20, 26:15, 13:28).

22 taškus nugalėtojoms penktadienį pelnė Laura Svarytė, 18 - Ieva Stankevičiūtė, 17 - Neringa Skadaitė.

Viešnių gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Sandrine Nzeukou (24 tšk.), Rita Milieškienė (17 tšk.) bei Laima Rickevičiūtė (13 taškų).

Praėjusiame sezone kaunietės net nepateko į atkrintamąsias varžybas. Ir tuomet, ir šio sezono pradžioje treneris Ričardas Maceina prašė visus turėti kantrybės, nes jaunai ekipai reikia laiko įgyti patirties, paragauti sunkių kovų skonio.

Tada jis žadėjo: „Jeigu tokios sudėties komandą išlaikysime dar sezoną ar du, jos rezultatai tikrai bus kitokie, ši komanda bus pajėgi kautis dėl apdovanojimų.“ Taigi, treneris pažadą išpildė jau šį sezoną.

„Didžiuojuosi savo auklėtinėmis, kurios sunkiausiais momentais žaidė kaip patyrusi komanda, nepalūžo psichologiškai ketvirtajame kėlinyje, kai varžovės perėmė iniciatyvą, - po mačo kalbėjo „Aisčių-LSU“ treneris R.Maceina. - Žinojome, kad šiandien bus daug sunkiau nei pirmose rungtynėse Marijampolėje, bet tikėjau ir aš, ir žaidėjos, kad galime laimėti.

Manau, šios pergalės mūsų komanda buvo verta, kuri jau nuo antrojo rato pradėjo demonstruoti brandesnį žaidimą. Džiaugiuosi, kad jos padarė tokią šventę ir sau, ir rėmėjams bei sirgaliams ir dabar galės pakilia nuotaika sutikti Šv. Velykas.“

Klubo direktorius Petras Aleksonis pareiškė, kad R. Maceina vertas LMKL metų trenerio vardo.

Krepšinio bendruomenė kalbėjo, kad ne blogai žaidė „Sūduva“, o tiesiog fantastiškai kovojo „Aistės-LSU“. Vis dėlto marijampoliečių treneriui Stasiui Žaliabarščiui tokie žodžiai buvo menka paguoda.

„Visgi nugalėjo jaunystė, o ne patirtis. Po tokių rungtynių sunku ką ir pasakyti, yra kaip yra. Šiandien mus nužudė I. Stankevičiūtė, pataikiusi 5 iš 6 tritaškių. Jos metimai, vos pakilus nuo suolo, mus varė į neviltį. Šiai žaidėjai skyrėme per mažai dėmesio, bet šiandien buvo jos diena.“

Kauniečių komandos varžove pusfinalyje iki dviejų pergalių bus reguliarųjį sezoną laimėjusi Vilniaus „Kibirkšties“ ekipa, o pirmasis mačas sostinėje įvyks balandžio 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.