EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičiaus laukia jubiliejinės rungtynės Eurolygoje

Antradienį startuoja Eurolygos ketvirtfinalio etapas. Pirmieji ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių Ispanijoje pradės „Barcelona“ ir Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai.

Š. Jasikevičius su „Barcelona“ namie priims „Panathinaikos“.<br>EPA-ELTA nuotr.
Š. Jasikevičius su „Barcelona“ namie priims „Panathinaikos“.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 9, 2013, 8:15 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:57 PM

Pirmojoje elitinio turnyro ketvirtfinalio poroje grumsis ir Lietuvos krepšininkai - prieš savo buvusį klubą kovos „Barcelona“ gynėjas Šarūnas Jasikevičius, o Atėnų komandos garbę gins Jonas Mačiulis.

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Abiejų komandų treneriai ir žaidėjai kalba apie sunkią kovą ir ambicijas iškovoti pergalę, o lrytas.lt savo skaitytojams pateikia įdomiausius faktus ir skaičius apie šią ketvirtfinalio porą sudarančias komandas.

„Barcelona“

Š. Jasikevičiui tai turėtų būti įsimintinas mačas - jeigu Šaras pasirodys aikštėje, jam tai bus 200-osios rungtynės Eurolygoje. Pagal šį rodiklį jis atsidurtų 10 vietoje. 200 rungtynių Eurolygoje yra sužaidęs ir graikas Nikosas Zisis, šį sezoną atstovaujantis Bilbao „Gesrap Basket“.

Š. Jasikevičius kovos su komanda, kurią puikiai pažįsta. Šaras 2007-2010 metais vilkėjo „Panathinaikos“ marškinėlius, 2009 metais tapo Eurolygos čempionu, tris kartus laimėjo Graikijos pirmenybes. Tiesa, nuo to laiko Graikijos komandoje pasikeitė beveik visi žaidėjai - iki šiol rungtyniauja tik Dimitris Diamantidis ir Kostas Tsartsaris.

Š. Jasikevičiui reikia pelnyti 14 taškų, kad pakiltų į devintąją vietą rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų sąraše. Šiuo metu Šaras turi 2164 taškus.

„Barcelona“ komanda į ketvirtfinalį pateko kaip geriausia komanda. Ji iškovojo 12 pergalių iš eilės.

Katalonų klubas Eurolygoje ginasi geriausiai - leidžia varžovams pelnyti 67,6 taško, puola geriausiai - pelno po 80,2 taško.

„Barcelona“ praėjusio sezono finalo ketverte, kovoje dėl trečiosios vietos, 74:69 nugalėjo Atėnų klubą. Rezultatyviausias nugalėtojų komandoje buvo Marcelinho Huertas, pelnęs 21 tašką.

„Panathinaikos“

Jonas Mačiulis yra vienintelis „Panathinaikos“ žaidėjas, pradėjęs visas Eurolygos rungtynes starto penkete. Lietuvis ir Mike'as Bramosas yra vieninteliai Atėnų komandos žaidėjai, rungtyniavę visuose Eurolygos mačuose. Komandos treneris Argiris Padoulakis visus 13 žaidėjų yra įtraukęs į starto penketą.

Dimitriui Diamantidžiui trūksta 7 rezultatyvių perdavimų, kad pagal šį rodiklį pakiltų į pirmąją vietą. Graikas per savo karjerą Eurolygos rungtynėse iš viso yra atlikęs 791 rezultatyvų perdavimą. Kol kas pirmauja Pablo Prigioni.

„Panathinaikos“ žaidėjai „Top 16“ etape taikliausiai atakavo iš toli ir pataikė 129 tritaškius.

„Panathinaikos“ pirmąjį savo Eurolygos titulą laimėjo 1996 metais, kai finale 67:66 palaužė „Barcelona“.

Atėnų komanda 2011 metų ketvirtfinalio serijoje 3:1 eliminavo Barselonos komandą. Tą sezoną graikų ekipa triumfavo Eurolygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?