EUROLYGA 2023

„Panathinaikos“ vadovas po nesėkmės Barselonoje ragina tikrinti teisėjų banko sąskaitas

Pirmoji Eurolygos ketvirtfinalio dvikova kėlė aistras ir aikštėje, kelia ir pasibaigus mačui už aikštėse ribų.

Š. Jasikevičius „Barcelona“ komandai pelnė 11 taškų.<br>EPA-ELTA
Š. Jasikevičius „Barcelona“ komandai pelnė 11 taškų.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2013, 9:21 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:14 PM

Barcelona“ krepšininkai po pratęsimo 72:70 palaužė Atėnų „Panathinaikos“ ekipą, tačiau šios vadovai ir graikų žiniasklaida sunkiai susitaiko su pirmuoju pralaimėjimu ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių.

Po apmaudaus pralaimėjimo įsikarščiavęs „Panathinaikos“ prezidentas Dimitris Giannakopoulos atvirai reiškė nepasitenkinimą rungtynių komisaru ir teisėjų darbu, o po rungtynių net įsiveržė į arbitrų persirengimo kambarį. Jis per spaudą paragino Eurolygos vadovus patikrinti rungtynėms teisėjavusių arbitrų bankų sąskaitas.

„Toliau tai negali tęstis, visai tai dvokia! Reikia patikrinti jų banko sąskaitas, ypač - Kosto Rigo (Eurolygos teisėjų vadovo. - Red.)“, - niršo D. Giannakopoulos.

Teisėjai Graikijos superklubo atstovų kritikos sulaukė dėl darbo rungtynių pabaigoje. Atėnų komandos vadovai itin piktinosi teisėjų sprendimu neskirti varžovams nesportinės pražangos kai buvo grubiai sustabdytas „Panathinaikos“ aukštaūgis Jamesas Gistas.

Buvo užfiksuota paprasta pražanga - amerikietis prametė abu baudų metimus ir palaidojo paskutines viltis atnešti graikams pergalę.

Graikijos sporto žiniasklaida taip pat liejo apmaudą dėl pralaimėtų rungtynių, tačiau „Panathinaikos“ ekipą bandė įkvėpti būsimoms kovoms.

Buvo prisiminta, kad 2011 metų sezone „Panathinaikos“ taip pat pralaimėjo pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes išvykoje „Barcelona“ ekipai, tačiau tuometis graikų komandos treneris Željko Obradovičius sutramdė neigiamas krepšininkų emocijas. Tada „Panathinaikos“ net tik laimėjo seriją 3:1, bet ir triumfavo Eurolygoje.

„Neteisybės jausmas yra pavojingas ir gali tapti nuodu žaidėjams. Reikia suvaldyti pyktį, pažadinti užsispyrimą ir aistra laimėti bus dar didesnė“, - „Panathinaikos“ žaidėjus ramino portalas sport.gr.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.