EUROLYGA 2023

Baltijos krepšinio lyga – be lietuvių?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubai nutarė nekeisti šio čempionato modelio, bet planuoja rimtas permainas kitą sezoną. Per mėnesį Lietuvos ekipos turi apsispręsti dėl dalyvavimo Baltijos lygoje.

Baltijos krepšinio lygos direktorius R. Brazauskas nėra įsitikinęs, ar kitą sezoną BBL pirmenybėse rungtyniaus bent vienas Lietuvos klubas.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Baltijos krepšinio lygos direktorius R. Brazauskas nėra įsitikinęs, ar kitą sezoną BBL pirmenybėse rungtyniaus bent vienas Lietuvos klubas.<br>V. Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus ( „Lietuvos rytas")

Apr 11, 2013, 11:51 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 11:40 AM

LKL klubų susirinkime trečiadienį nuspręsta nelaužyti šio sezono čempionato taisyklių.

Kauno „Žalgirio” generalinis direktorius Paulius Motiejūnas buvo pateikęs prašymą sutrumpinti LKL finalo seriją iki trijų pergalių.

Jis skaičiuoja, jog, Kauno komandai patekus į LKL finalą ir ten užtrukus, nebeliktų laiko pasirengti Jungtinės lygos atkrintamosioms varžyboms.

Jungtinės lygos ketvirtfinalį „Žalgiris” turėtų pradėti gegužės 15 dieną, o LKL finale galimas septintasis mačas vyktų gegužės 14-ąją.

Nors šiuo klausimu buvo išsakyta įvairių nuomonių, galiausiai LKL klubai nusprendė palikti prieš sezoną patvirtintus nuostatus ir LKL finalo seriją iki keturių pergalių.

Tačiau LKL komandos rengiasi permainoms 2013–2014 m. sezoną. Nuspręsta, kad kitą sezoną nebegalios dabartinė čempionato sistema, kai Kauno „Žalgiris” ir Vilniaus „Lietuvos rytas” su kitomis komandomis kovojo tik išvykose, o klubų vieta turnyro rikiuotėje nustatoma pagal pergalių procentą.

Iki LKL reguliariojo sezono pabaigos lyderiams likus sužaisti po vieną mačą, vis dar lieka didelė tikimybė, kad „Žalgiris” ir „Lietuvos rytas” gali susidurti jau pusfinalio serijoje iki trijų pergalių.

Vis daugiau LKL klubų norėtų, kad kitą sezoną nacionalinis čempionatas vyktų ne dviem, o keturiais ratais. Tokiu atveju Lietuvos komandos vargu ar dalyvautų Baltijos lygos (BBL) pirmenybėse.

BBL varžybų direktorius Romualdas Brazauskas irgi dalyvavo LKL klubų susirinkime. Išdėstęs savo pasiūlymą jis ketina laukti Lietuvos komandų atsakymų.

„BBL čempionatas tikrai vyks – tik neaišku, ar jame žais Lietuvos klubai, – sakė R. Brazauskas. – Jei Lietuvos komandų nebus, didelė tikimybė, kad prie Estijos ir Latvijos klubų prisidėtų Švedijos ir Suomijos ekipos.

Sutarėme, kad Lietuvos klubai per mėnesį turėtų apsispręsti, ar jie žais Baltijos lygoje. Bet tai turėtų būti bendras visų mūsų šalies klubų sprendimas.”

– Kaip manote, kokį atsakymą išgirsite iš Lietuvos klubų dėl dalyvavimo BBL čempionate? – „Lietuvos rytas” paklausė R. Brazausko.

– Paaiškinau, kokia yra situacija, o klubai nuspręs, ar jiems geriau žaisti tarpusavyje 4 ratus, ar, kaip anksčiau, rungtyniauti ir LKL, ir BBL pirmenybėse.

Manau, kad pasibaigus LKL sezonui, kai planuojamas kitas susirinkimas, viskas turėtų paaiškėti.

– Kodėl Lietuvos klubai abejoja dėl Baltijos lygos – dėl kelionių išlaidų ar dėl varžybų lygio?

– Manau, kad dėl kelionių. Galbūt prieš keletą metų Lietuvos klubams Baltijos lygos varžybų lygis buvo per žemas.

Tačiau šiemet geriausiųjų ketverte buvo tik vienas Lietuvos klubas („Prienai” užėmė antrąją vietą, finale nusileidę „Ventspils”. – Red.).

Į stipriausiųjų aštuonetą pateko tik trys mūsų šalies komandos („Prienai”, „Šiauliai” ir Pasvalio „Pieno žvaigždės”).

Praėjo tie laikai, kai lietuviai mokė latvius ir estus žaisti krepšinį. Dabar jau jie mus moko. Manau, krepšinio lygio klausimas atkrinta. Lieka tik finansiniai dalykai.

– Kai kurie treneriai turi kitą nuomonę. Pavyzdžiui, Kauno „LSU-Baltų” treneris Darius Dikčius teigė, kad jo komandai dalyvauti BBL pirmenybėse buvo nenaudinga, nes LKL lygis aukštesnis.

– Sutinku, kad bendras Lietuvos krepšinio lygis yra aukštesnis. Bet Baltijos lygoje yra stipresnių ir silpnesnių komandų.

Anksčiau būdavo, jog aštuonete būdavo 5 ar 6 Lietuvos komandos, dabar liko tik trys. Man regis, rezultatai viską pasako.

– Tačiau stipriausios Lietuvos komandos „Žalgiris” ir „Lietuvos rytas” Baltijos lygoje nebežaidžia. Nebeturite vilčių jų prisikviesti?

– Viskas priklauso nuo Jungtinės lygos. Jei ši lyga liks patraukli mūsų klubams, jie rinksis ją, nes ten finansinės galimybės yra kitokios.

Bet jei Jungtinė lyga netenkintų Lietuvos klubų, gal jie žaistų Baltijos pirmenybėse. Tokiu atveju rasti Baltijos lygai rėmėjų būtų paprasčiau nei dabar.

– Ar galėtų Baltijos lygoje žaisti tik kelios Lietuvos komandos?

– Tokia galimybė egzistuoja. Tačiau jei LKL čempionatas vyktų keturiais ratais, komandoms nebeliktų laiko rungtyniauti Baltijos lygoje.

– Ar pats liksite BBL varžybų direktoriumi, jei Lietuvos klubai atsisakys ten žaisti?

– Mano sutartis galioja iki šių metų vasaros, o tada bus matyti, ar lyga pratęs su manimi sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.