EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynių intrigos

Sužaidę daug rungtynių, pasipildę, supurtyti problemų ir toliau Lietuvos krepšinio madas diktuojantys Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ klubai šeštadienį kibs vienas kitam į gerkles. Šalies krepšinio gerbėjų žvilgsniai šįkart bus nukreipti į Kauną, kur 19 val. sostinės komanda mėgins atkeršyti Joano Plazos auklėtiniams už pralaimėjimą 79:90.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Apr 13, 2013, 1:42 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:50 AM

Rungtynių kaina – milžiniška. „Lietuvos ryto“ krepšininkams pergalė itin svarbi – pralaimėjimo atveju vilniečiai nukristų į ketvirtąją LKL turnyro lentelės vietą ir su „Žalgiriu“ batalijas pradėtų jau pusfinalyje.

„Abi komandos baigė kovas Eurolygoje. Abiejų ekipų sezonai pakrypo ne taip, kaip buvo tikėtasi, todėl šios rungtynės – gera proga sezonui judant pabaigos link parodyti, kad esi geresnis“, - taip apie rungtynes kalbėjo krepšinio specialistas Šarūnas Sakalauskas, kuris kartu su „Prienų“ strategu Virginijumi Šeškumi, „Šiaulių“ treneriu Gediminu Petrausku ir Maskvos srities „Chimki“ šturmanu Rimu Kurtinaičiu kalbėjo apie būsimą LKL lyderių mačą.

Prognozuoti sudėtinga?

Nors Kauno „Žalgirio“ komandos pasiekimai šiame sezone – ryškūs, o „Lietuvos ryto“ krepšininkai išgyvena sunkius laikus, Š. Sakalauskas siūlo neapsigauti – šiemet komandose būta rimtų pokyčių.

„Jeigu tai būtų „Žalgiris“, kuris žaidė rudenį, viskas būtų aišku, tačiau dabar Kauno komanda yra praradusi pagrindinį įžaidėją, patyrė kitų nemalonumų. „Lietuvos ryto“ ekipa turi naują trenerį. Šie faktoriai neleidžia prognozuoti rungtynių baigties“, - teigė treneris.

Rimas Kurtinaitis mano, kad pergalę turėtų iškovoti „Žalgirio“ krepšininkai. „Net ir išėjus keliems krepšininkams ir kamuojant finansinėms problemoms jie žaidžia gerai“, - teigė Maskvos srities „Chimki“ komandos treneris.

„Lietuvos rytas“ supranta rungtynių svarbą, tačiau žalgiriečiai visada nori nugalėti ir ypač derbyje. Vilniečiai turi potencialo, tačiau įdomu, ar jų strategas sugebės išreikalauti maksimumo“, - svarstė R. Kurtinaitis.

Trenerių dvikova intriguoja

Kauno „Žalgiriui“ rungtyniaujant Eurolygoje krepšinio specialistai, portalui lrytas.lt komentuodami mačus, nuolat akcentuodavo J. Plazos mėgstamą intensyvią gynybą. Gynybą taip pat mėgsta D. Bauermannas, kuris tik atvykęs į klubą pasakė: „Pirmiausia reikia apsiginti.“

„Šiose rungtynėse svarbiausios ir stipriausios figūros bus J. Plaza ir D. Bauermannas bei jų štabai“, - teigė Š. Sakalauskas.

R. Kurtinaitis pabrėžė, kad trenerių dvikovoje pranašumą turi J. Plaza, kuris Kauno „Žalgirį“ treniruoja nuo sezono pradžios.

„J. Plazos situacija geresnė, nes jis su ekipa dirba visus metus. Nors D. Bauermannas – taip pat aukšto lygio specialistas, jis su savo krepšininkais dirba per trumpai“, - vardijo buvęs „Lietuvos ryto“ treneris.

Jam antrino ir V. Šeškus. „Ispanas geriau pažįsta savo žaidėjus. Tarp jų yra tvirtas tarpusavio supratimas, pasitikėjimas“, - kalbėjo „Prienų“ ekipos strategas.

Tačiau Š. Sakalauskas mano, kad lietuviai dar nematė D. Bauermanno kozirių.

„Lietuvos rytas“ turėtų apsiginti žaidžiant vienas prieš vieną. Taip pat turėtų veikti komandinė gynyba. Juk D. Bauermannas to ir atvyko į klubą. Jis moka motyvuoti krepšininkus ir juos priverčia dirbti. Puolime jis – įvairiapusis. Mėgsta ir greitas, ir pozicines atakas. Sunku pasakyti, kurią puolimo versiją jis pasirinks“, - sakė Š. Sakalauskas.

Individualiai stipresni

Lrytas.lt kalbinti krepšinio specialistai tvirtina, kad Kauno „Žalgirio“ komanda – individualiai pajėgesnė.

„Oliveris Lafayette'as yra geresnis už Nemanją Nedovičių. Miltas Palacio turi patirties, tačiau palyginti su Donnie McGrathu, yra silpnesnis fizinėmis savybėmis. Broliai Lavrinovičiai ir Robertas Javtokas tikrai geresni krepšininkai nei Tautvydas Lydeka ir Patrickas O'Bryantas“, - vardijo Š. Sakalauskas.

V. Šeškus sakė, kad „Žalgiris“ yra tiesiog geresnė komanda, tačiau R. Kurtinaitis perspėja: „Ne visada laimi individualūs gebėjimai.“

„Kauno komanda yra daug individualiai stiprių krepšininkų. „Lietuvos ryto“ komandoje išskirčiau Renaldą Seibutį“, - teigė V. Šeškus.

Koją pakišti gali klubo situacija

R. Kurtinaičio manymu, silpniausia Kauno „Žalgirio“ komandos vieta – finansinė klubo situacija. Pasak trenerio, kuriam pačiam šiame sezone teko atsidurti tokioje padėtyje Chimkuose, nemokamų atlyginimų problemos žaidėjus paveikia.

„Tai turi įtakos žaidimui. Su lietuviais tartis „Žalgiriui“ dar lengviau – gali kalbėti apie patriotizmą, jausmus klubui, tačiau tokia korta su legionieriais nesužaisi“, - teigė R. Kurtinaitis.

„Kauno ekipai gali atsiliepti visos tos finansinės problemos, - kalbėjo V. Šeškus. - Tačiau aš nemanau, kad žalgiriečiai savo sirgalių akivaizdoje žais su mažesniu užsidegimu.“

Š. Sakalausko manymu, „Lietuvos ryto“ komandos pranašumas prieš kauniečius – ilgesnis atsarginių suolelis. „Tai labai svarbu. Be to, vilniečiai yra tolygiai užpildę visas pozicijas“, - kalbėjo jis.

Prienai sirgs už Kauną

Paprašytas prognozuoti baigtį, V. Šeškus kalbėjo be užuolankų. „Baigtį prognozuoju tokią, kokios pats norėčiau - „Žalgiris“ laimės“, - kalbėjo treneris. Jeigu „Žalgiris“ laimės - „Lietuvos rytas“ nukris į ketvirtąją vietą, ir „Prienai“, greičiausiai, kovotų LKL finale.

„Su „Lietuvos rytu“ žaidėme be dviejų svarbių krepšininkų. Žinoma, dabar vilniečiai – pasikeitę. Yra naujų krepšininkų, naujas treneris. Tačiau naujokai manęs neįtikina. R. Seibutis išlieka lyderis. Jį reikia sulaikyti, ir tada vilniečiams bus labai sunku“, - dėstė V. Šeškus, kurio auklėtiniai gruodį 82:76 įveikė vicečempionus.

„Iš patirties palyginti komandų nedrįsčiau. Tikrosios „Žalgirio jėgos, manau, mums neteko patirti, nes J. Plaza LKL turnyre paprastai leidžia žaisti jaunesniems krepšininkams. „Lietuvos ryto“ komandoje – atvirkščiai – lyderiai žaidžia visad“, - teigė „Šiaulių“ treneris Gediminas Petrauskas.

Pasak jo, daug ką lems, kokią sudėtį pasirinks „Žalgirio“ treneris.

„Prieš pastaruosius mačus žalgiriečiai labiau rengėsi fiziškai, todėl neaišku, kaip bus dabar. Tačiau kova – garantuota. Šios ekipos nuolat kovoja aršiai, mačai būna įdomūs“, - kalbėjo G. Petrauskas.

Šias rungtynes tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto" televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.