EUROLYGA 2023

„Fortūna“ pergale pradėjo LMKL „mažąjį“ finalą

Klaipėdos „Fortūna“ pirmose LMKL mažojo finalo serijos rungtynėse po nelengvos kovos 71:63 (16:15, 19:12, 17:17, 19:19) palaužė Kauno „Aistes-LSU“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1-0.

Klaipėdos „Fortūna“ (3-oji vieta reguliariajame sezone) namuose 71:63 (16:15, 19:12, 17:17, 19:19) įveikė Kauno „Aistes-LSU“ (šviesi apranga).<br>aistes.lt
Klaipėdos „Fortūna“ (3-oji vieta reguliariajame sezone) namuose 71:63 (16:15, 19:12, 17:17, 19:19) įveikė Kauno „Aistes-LSU“ (šviesi apranga).<br>aistes.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2013, 11:09 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:55 AM

Antrasis mačas bus žaidžiamas Kaune balandžio 18 d.Nors „Aisčių-LSU“ kelionė į uostamiestį kiek užtruko – pakeliui sprogo mikroautobuso padanga, tačiau kaunietės energingai pradėjo rungtynes ir pirmajame kėlinyje turėjo nedidelę persvarą.

Vis dėlto netrukus „Fortūna“ perėmė iniciatyvą ir toliau aikštėje vyko katės ir pelės žaidimas – klaipėdietės kiek atitrūksta, tada „Aistės-LSU“ jas prisiveja.

Ketvirtajame kėlinyje Kauno ekipa buvo priartėjusi iki šešių taškų, tačiau perlaužti rungtynių savo naudai nepavyko.„Fortūnos“ vyriausiasis treneris Dalius Ubartas teigė ir lengvos kovos ir nesitikėjęs: „Po pusfinalio merginoms reikėjo „persijungti“ prie naujos komandos, kitų derinių.

Bet labiausiai nerimavau dėl psichologinės jų būsenos – į rungtynes jos susirinko nelabai linksmos, vis dar jautėsi pralaimėjimo pusfinalyje kartėlis. Galbūt dėl to jos rungtynėse su „Aistėmis“ neišnaudojo daug progų, vos atitrūkdavo, tuoj išbarstydavo persvarą.

Bet šaunuolės, kad beveik visą laiką kontroliavo rungtynes ir ketvirtajame kėlinyje susikaupė lemiamam spurtui. Sakiau žaidėjoms, kad ar didžiajame finale, ar mažajame – visur reikia pergalę iškovoti.

Gerai, kad laimėjome ir išsaugojome namų aikštės pranašumą, dabar ir žaidėjų nuotaika pasitaisys. O „Aistės-LSU“ parodė, kad neveltui pateko tarp keturių stipriausių komandų, žaidžia drąsiai, užtikrintai ir gana solidžiai.

Didžiausia problema „Fortūnos“ komandai bus Linos Aglinskaitės patirta čiurnos trauma, bent antrųjų rungtynių ji tikriausiai negalės žaisti.

„Aisčių-LSU“ strategas Ričardas Maceina sakė, kad komandai koją kišo netaiklūs metimai ir klaidos.

„Žaidėjos jau buvo išsiilgusios varžybų, tad neretai skubėdavo. Be to, mūsų atakos strigo aktyvioje varžovių gynyboje. Trūko Lauros Želnytės, kuri negalėjo žaisti dėl kelio skausmo, - tokias svarbiausias nesėkmės priežastis vardijo R.Maceina. – Tačiau komandos apylygės, abi viena kitą gerai žino, tad namie bandysime atsitiesti.“

Rezultatyviausios „Fortūnos“ žaidėjos: Tatjana Likhtarovič – 19, Eglė Šikšniūtė - 15, Gabrielė Gutkauskaitė – 14 taškų.

„Aisčių-LSU“: Laura Svarytė – 19, Neringa Skadaitė – 18, Dovilė Saurazaitė – 12 taškų.

Antrosios rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.